Jump to content

Moto Zajednica

KTM trese ko blesav!

Recommended Posts

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: KTM SuperDuke 990- bivsi KTM SuperDuke 1290 R -sadasnji

Pre par dana sam vozio KTM-a na zamenu ulja i kad sam ga pokupio primetio sam da kad je u brzini pocinje da vibrira negde oko 5-6 hiljada obrtaja, ranije nije. U leru na primer ne vibrira uopste. Kad sam na otvorenom putu i dam jaci gas osecam vibracije najvise kroz nogostupe i sediste, na kormanu skoro i da ne. Kapiram da nije do samog agregata al bih bio zahvalan ako bi udelili neki savet sta bi moglo da bude. Drugi problem mi je to sto su ovamo i ovlasceni servis i ostale radionice u fazonu "drzi vodu dok majstori odu", ne moz da budes siguran da ce da odrade dobar posao. Zato se nadam da mozete vi da mi pomognete da bar provalim u cemu je problem.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 6 postova

Odmah da ti kazem da od ulja nije sigurno, mozda ako si stavio redje ulje pa se masina vise cuje :/ (ali to je samo zvuk). Ja sam imao slicnih problema odvijale su mi se na navrtke na izduvu :( (stvarale su se vibracije a i culo se da duva). Moj savet ti je proveri izduv u krajnjem slucaju kacenje agregata :/ . Pozz

• U prolazu, 79 postova

@rboban : Super Duke 990 2009 godiste. LC8 je motor.

@speedster: Cekiracu to. Hvala na informacijama . :)

• U prolazu, 79 postova

Ne verujem, motor radi isto, ne trese u leru na bilo kojim obrtajima. Samo kad je u brzini preko 5-6 iljada. Cito sam malo po stranim forumima, video sam da se jos nekim ljudima to desavalo, pa reko da priuputam vas ovde, najvise svojima verujem sto bi se reklo. 

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Proveri da li su dobro stegnuti šrafovi koji spajaju mašinu i ram .

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

ako je pocelo posle servisa,verovatno da je tamo nesto zabrljano

mozda kad je radjen servis su morali da odsrafe nesto(auspuh,granu,neki nosac....) da pridju filteru ili da ispuste ulje(nagadjam samo) pa to nije vraceno kako treba ili nije zavrnuto dobro,pa sad pravi vibracije i prenosi ih na ram,tj nogostope ili gde vec.

Teraj nazad u servis i reci sta je i kako,pa nek traze.

Najvise me nervira kad oteras auto u "servis" ,oni zavrse to sta je trebalo nebitno,pa onda posle par dana podignes haubu da pogledas nesto (vodu,ulje..) i vidis  da je slomljeno nesto "usput" dok je radjen servis,kad reklamiras obavezno bude "ma to je tako bilo,nismo imali potrebe ni da gledamo to,a kamoli da slomimo ".

• U prolazu, 79 postova

ako je pocelo posle servisa,verovatno da je tamo nesto zabrljano

mozda kad je radjen servis su morali da odsrafe nesto(auspuh,granu,neki nosac....) da pridju filteru ili da ispuste ulje(nagadjam samo) pa to nije vraceno kako treba ili nije zavrnuto dobro,pa sad pravi vibracije i prenosi ih na ram,tj nogostope ili gde vec.

Teraj nazad u servis i reci sta je i kako,pa nek traze.

Najvise me nervira kad oteras auto u "servis" ,oni zavrse to sta je trebalo nebitno,pa onda posle par dana podignes haubu da pogledas nesto (vodu,ulje..) i vidis  da je slomljeno nesto "usput" dok je radjen servis,kad reklamiras obavezno bude "ma to je tako bilo,nismo imali potrebe ni da gledamo to,a kamoli da slomimo ".

Teracu ga sutra. Nervira i mene ovde sto u svim servisima rade indijci ili arapi, i sve se zavrsava po principu "prikrpicemo ga da drzi, bice to ok" . Onaj dan su mi stavili drugi cep od hladnjaka, moj izgubili. Problem je sto ne znam gde da ga teram da znam da cu da dobijem motor u ispravnom stanju a ne da poprave jedno a sjebu drugo. 

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Ako su menjali svećice možda su nešto zabrljali kod vraćanja airbox-a, ubrizgavanja.. Nekad je bolje da te prevare time što ti naplate a ne zamenu, bar ne sjebu nešto.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja