DriftBoris 1 Napisano Jun 21, 2015 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav narode, nedavno mi zaglavila pumpa ili sta vec pa se upalila pumpa relej i konektori na regleru i alternatoru (3 zute zice) e sad posto mi regler crkao sigurno, alternator ne mogu nikako da utvrdim da li je i on otiso.. kada proverim otpor na sve 3 zice samo mi se pojavi na sekundu brojevi i nestane, dok sam gledao na youtube otpor treba da stoji pa barem 0.1 ali da je stabilan..? inace merio sam takodje i voltazu dok je radio i imale su sve 3 zice istu struju e sad jedino to oko otpora. u pitanju je honda cbr 600f 90. ako neko zna bio bih mu zahvalan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17231 Napisano Jun 22, 2015 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav narode, nedavno mi zaglavila pumpa ili sta vec pa se upalila pumpa relej i konektori na regleru i alternatoru (3 zute zice) e sad posto mi regler crkao sigurno, alternator ne mogu nikako da utvrdim da li je i on otiso.. kada proverim otpor na sve 3 zice samo mi se pojavi na sekundu brojevi i nestane, dok sam gledao na youtube otpor treba da stoji pa barem 0.1 ali da je stabilan..? inace merio sam takodje i voltazu dok je radio i imale su sve 3 zice istu struju e sad jedino to oko otpora. u pitanju je honda cbr 600f 90. ako neko zna bio bih mu zahvalan.A u odnosu na šta si merio otpor? Ukoliko si merio između svake faze (žute žice) i mase otpor mora da bude beskonačno veliki, a ukoliko si merio između faza meďusobno otpor bi trebalo da bude prilično mali (nisam kontrolisao ali mislim da ne bi trebalo da pređe par oma).Inače osnovni metod za proveru alternatora je da voltmetrom izmeriš napon između svih faza međusobno. Trebalo bi da bude 24-30V (što i nije mnogo bitno), ali je bitno da bude približno podjednak kod svih faza. Nakon ovoga uzeti sijalicu od fara (još bolje ako imamo onu od 24V) i proveriti da li podjednako jako svetli kada je naizmenično priključujemo između faza (dok je motor na "leru"). Ako se meďufazni napon bitno razlikuje (više od 1-2V) ili ukoliko intenzitet svetla nije približno isti, alternator je "ge-crk". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Jun 22, 2015 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan medjusobno sam merio zute zice i pojavi se optor i padne na 0.. napon sam isto merio i imale su iste kolicine V. na sve 3 zato sam u dilemi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...