Jump to content

Moto Zajednica

Vibracije na upravljaču

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006

Ponekad kada se približavam semaforu a oko mene nema žive duše obično pustim ruke, ispravim kičmu i pustim da se motor polako dokotrlja do semafora. Međutim od pre neki dan sam počeo da primećujem da pri brzinama od 40-60km/h upravljač počinje da vibrira i to jako. Obzirom da sam gledao par snimaka na youtube da se vibracije pojačavaju sve više i više što može da dovede do pada, prestao sam da praktikujem vožnju bez ruku.

E sada prvo šta mi pada na pamet je da gume/točkovi nisu centrirani (ili balansirani) ?

Obzirom da sam nedavno stavio kofer pozadi i vetrobran napred, da li je možda i to uzrok za vibracije ?

Takođe otkako smo se gospođa i ja vozili nekih 200km primetio sam da je lanac zategnutiji  nego inače.

Da li ima sličnih iskustava ?

Hvala i pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 599 postova

Vetrobran !!!  Probaj da ga skines (predpostavljam da je na 4 srafa), pa ponovi radnju sa pustanjem ruku.  Pozdrav  "daleki" druze!!

DODO CARE HVALA NA SAVETU !!!

Neverovatno koliko malo "sranjce" može da utiče na vibracije !!!???

Svašta mi se motalo po glavi jer kad sam ga kupio ma kojom brzinom vozio bez ruku uvek je savršeno držao pravac, i sad najedanput se trese. Očekivao sam probleme sa gumama, točkovima, mada opet ne verujem da bi iz čista mira počeo sa vibracijama.

Veliki pozdrav, a piće ćemo regulisati kada se vidimo :)

Kawa hvala na javljanju i takođe pozdrav

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ja sam imao sličan slučaj - realna situacija je bila da se ceo motor tresao, ali moj subjektivni osećaj je da se tresao samo predji deo. To se dešavalo pri nešto manjim brzinama od tvojih (40 i niže), i ustanovili smo na kraju (slučajno) da je do zadnjeg točka, čije su žbice bile popuštene.

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Super sto si otkrio za vetrobran :)

Nego, cudno mi je da ti se lanac zatego od voznje... Obicno se od voznje lanac olabavi i istegne.

Nego, cudno mi je da ti se lanac zatego od voznje... Obicno se od voznje lanac olabavi i istegne.

Veruj mi da ni meni nije jasno, ali juče kada sam ponovo gledao bio je normalno opušten. Nije prvi put da mi se to dešava, tako da ću sledeći put bolje obratiti pažnju da li ima veze kada je na ćopavoj ili kada je zadnji točak podignut od zemlje, ili ako je lanac zagrejan ili hladan.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa ako je na copavoj lanac je malo zategnutiji jer viljuska nije skroz slobodna ,a kada je na centralnom stenderu i tocak slobodan.onda je i lanac opusteniji

Nemam centralni stender nego podizač što podigne kompletnu zadnju viljušku sa točkom.

Što se tiče lanca, tu sam velika "picajzla", jer ga čistim kerozinom da se sija ko nov, pa ga onda podmazujem uljem za menjač (kako piše u uputstvu). Relativno često to radim pošto nedeljno prelazim i preko 300km, tako da zategnutost lanca proveravam kako kad stignem i siguran sam da ima neka fora kada je ponekad zategnutiji a ponekad ne.

U svakom slučaju sledeći put kada vidim da je zategnutiji obratiću malo više pažnje.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa to je isto kao i da stoji  bez cope,tako da je na copi malo opusteniji posto copa preuzme deo tezine na sebe pa se viljuska malo rastereti i lanac opusti,mada i kada je lanac vruc on je malo rastegnut

• Drug član, 1414 postova

Bosi, probaj da zavrtis tocak, pa vidi da li je zategnutost lanca ravnomerna. Moguce je da ti se zbog neravnomerne istegnutosti lanca desava da ti je "cas zategnutiji, cas istegnutiji (pa ti vozi 200 sa gospodjom ;D ;)

• U prolazu, 50 postova

trese zbog kofera i to ti je to...cim sklonis ruke on opasno vibrira cim stavis i mali prs na njega on stane...

kada imas kofere ne skidaj ruke sa kormana...ali ces vremenom i na to da naviknes

• In memoriam, 92 postova

trese zbog kofera i to ti je to...cim sklonis ruke on opasno vibrira cim stavis i mali prs na njega on stane...

kada imas kofere ne skidaj ruke sa kormana...ali ces vremenom i na to da naviknes

mislim da ti je promaklo da je covek resio problem.... ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja