Jump to content

Moto Zajednica

Kompjuteri sa intel i3 , i5 ili sličnim AMD procesorom

Recommended Posts

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Radi uvođenja polaganja vozačkih testova na računarima , potrebno mi je više kompjutera koji moraju ispunjavati uslove :

- Intel core i3 precesor - ili AMD sličnih karakteristika

-ram minimum 4 Gb

-Hard minimum 250 Gb

-mrežna kartica

-čitač kartičnih dokumenata ( nije obavezno, kupiću naknadno).

OBAVEZAN windows 7 PRO operativni sistem ( legalan  :) )

Mogu i laptoptopovi ako ispunjavaju navedene uslove.

Ako neko slučajno ima na prodaju nešto što ispunjava uslove neka ponudi .

Što su jeftiniji više komada bi uzeo.

Najpoželjniji su polovni, ali kao novi :) !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Nisam siguran da je za tebe najbolje rešenje da kupuješ polovnu opremu od fizičkih lica za keš.

Najbolje je da kupiš novu opremu preko poslovnog računa svoje firme zbog:

1.Garancije na opremu

2.Fakture kojom ćeš dokazati legalnosti računara i softvera u slučaju kontrole poreske inspekcije.

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Tako sam i ja razmišljao i uzeo profakturu za 4 komada, ali onda pričam sa kolegama koji drže auto škole i oni su, kako kažu, uzeli nekakve polovne, iz uvoza, pregledano, zamenjeno šta treba, imaju legalan win 7 pro i za cenu mojih 4 oni uzeli po desetak. I meni treba bar 10 komada, doduše do 15 juna a za početak bar 3.

Ne znam ni sam  :neznam: .

Ja sam se konsultovao sa poreskim inspektorima prošle godine baš u vezi takvih situacija. Da li je polovan računar kupljen na "crno" i koji ima COA nalepnicu ispravan pred zakonom u slučaju da hoću da ga koristim u poslovne svrhe u prostorijama svoje firme, radnje itd...? Odgovor je da nije. Zašto?

Zato što moraš imati fakturu kao dokaz da si platio porez državi srbiji za te računare i softver.

Postoje i drugi načini kako da se doviješ i polovnjake koje si dobio ili kupio "legalizuješ" ali smatram da je kupovina nove opreme preko firme za koju ćeš imati i garanciju dugoročno najbolja opcija.

Pozdrav

P.S.

Druga je stvar ako te polovne računare iz uvoza prodaje neka naša firma, pa od njih dobiješ papire (fakturu)...to bi onda moglo da prođe...

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Gledano sa tačke gledišta iz NL, najbolje je kupiti nove. Dobićeš pdv nazad plus ces umanjiti porez na dobit za dobar deo iznosa tih investicija. Mozda i dalje izdaje malo skuplje od tih polovnjaka ali za to dobiješ gancika nov proizvod sa full garancijom.

Ne znam da li postoji kod nas ta vrsta usluge ali je možda moguće predložiti dostavljaču, da ih izda na lizing sa ugovorom na 2 3 godine i da ih onda menja za nove. Po meni je to najbolje rešenje.

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Enduro

Jasminko, 100% su u pravu ljudi koji ti kažu da kupiš novu opremu. Tehnika je danas veoma kvarljiva roba tako da garancija od 2 ili možda čak 3 godine itekako znači. Plus na količinu od 10 računara dobićeš popust od 10tak % sigurno ako tražiš ponudu direktno od veleprodaje. Kad od toga oduzmeš i PDV cena će se sigurno značajno primaći ceni tih polovnih računara na kojima software sigurno ne ispunjava sve uslove za legalnost ako nemaš račun.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja