predrag80 36 Napisano April 19, 2015 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan Dobro vece, prosle jeseni sam kupio jeftiniju Yamahu XJ600 S Diversion, 1998 god, dovezenu iz Francuke sa nesto malo kilometara, ~18.000, ali dosta neocuvanu. Posto sam poznavao sebe, znao sam da cu je svakako raskvariti da vidim sta to unutra ima i kako radi a narocito koliko ce to jos da radi. I dobro sam uradio posto bih sigurno nastradao da nisam poceo pregledati motor. Da vas puno ne gnjavim, stigo sam do tog da sam potpuno rastavio motor, odneo na elektrostaticno farbanje, kupio gomilu novih delova a deo probao sam da napravim, narocito posto u porodici imamo strug i frezu. Tako je slucaj i sa kocnicama: Posto sam jedva nekako izvadio klipove iz kljesta, video sam da se moraju menjati. Inace, pronasao sam na ebay.com dosta tih klipova napravljenih od prohroma pa rekoh, kad oni mogu da prave od prohroma, mogu i ja. Ne moram da placam i to. I uspem juce da zavrsim klipove. Inace zadnja kljesta imaju 2 klipa od 38mm diametar, prednja kjesta (model sa 2 diska) imaju po 2 klipa, jedan od 30mm i jedan od 25,30mm. Ja sam uspeo da napravim klipove sledecih dimenzija: 1. 25,20mm i 25,27 mm,2. 29,97 mm i 30,05 mm3. 38,10 mm i 38,05 mm Merio sam ih sublerom i mikrometrom. (valjda se tako zovu) Po duzini svakog klipa ipak ima razlike u diametru od ~0,002 mm, sto ne verujem da je neki problem. Probao sam svaki klip u kljesta (bez dihtunga) i ulazi bez problema. Moje je pitanje da li je neko jos tako nesto radio i da li bih trebao da se ocekujem na bilo kakvi problem zbog ovih razlika u diametru klipova. Oni jesu dobro ispolirani, dakle nemaju tragove od smirgle ili noza struga. Ili smatrate da bi ipak trebalo da kupim gotove klipove (sto uopste nije jeftino)? Hvala unapred na odgovorima i savetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 143 Napisano April 19, 2015 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam na TDMu imao slican problem,na moju srecu imam drugara koji radi reparaciju kocionih kljesta.Bukvalno vadi kljesta iz mrtvih.E sad majstor je u Bgd sto tebi ne znaci nista,ali verujem da u Temisvaru ima majstora za kocione sisteme koji mogu da pomognu.Moj ti je savet da poneses kod majstora sve i stare klipove i kljesta i nove koje si pravio pa ce ti oni reci gde si i sta si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1655 Napisano April 19, 2015 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da neces da imas nikavih problema, razlike su ti 0,07mm, 0,08mm i 0,05mm pa mi se cini da se vise hvalis kako si dobar majstor nego sto si u problemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predrag80 36 Napisano April 19, 2015 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Na zalost ne hvalim se nego imam dilemu da li da bacam 300 evra na nove klipove sa dihtunzima ili da prvo kupim samo dihtunge za 100 evra pa probam svoje klipova pa ako nisu dobri da izvadim jos 300 evra za nove dihtunge i sa klipovima. U svakom slucaju kazete da bi klipovi trebalo da budu dobri, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1203 Napisano April 19, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1386 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Druze koliko kostaju polovna dobra kompletna kljesta za tvoj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predrag80 36 Napisano April 19, 2015 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam vec imao polovna kljesta. Odkud znam sta kupujem kad je polovno?! Ne zelim polovno, pa da opet rastavljam radi provere i ko zna sta pronadjem, pa opet stignem u ovu situaciju. Rec je o kocnicama a ne sijalici. A i vec sam celjusti ofarbao elektrostaticnom bojom. Inace sam pronasao u Italiji za 130 EVRA obe celjusti ali ne zelim polovno da kupujem iz navedenih razloga. @Vlada malinoa: Inace ja sam u Beogradu skoro jednom mesecno, mozda i dva puta. Mozda bi mi ipak jedan kontakt tog majstora dobro dosao. Mozete li mi poslati na P.M. kontakt? Inace majstora u EU je sve manje i manje. Ovde se stvari na zalost vise ne popravljaju vec menjaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 704 Napisano April 19, 2015 Drug član, 713 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne "odradis" to sa majstorom,proveri da li ti odgovaraju kociona klesta od fazer 600 2005.god-imam oba (a presla su oko 5000km predjenih) a i cena ce biti jeftinija "nego u Italiji" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1655 Napisano April 20, 2015 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Na zalost ne hvalim se nego imam dilemu da li da bacam 300 evra na nove klipove sa dihtunzima ili da prvo kupim samo dihtunge za 100 evra pa probam svoje klipova pa ako nisu dobri da izvadim jos 300 evra za nove dihtunge i sa klipovima. U svakom slucaju kazete da bi klipovi trebalo da budu dobri, zar ne? Za dihtunge tj. gumice kontaktiraj Sigurnost Zrenjanin http://www.sigurnost.rs/ ja sam sa njihovim gumicama u kljestima odvozao proslu sezonu bez ikakvih problema (realno problom moze biti il da propisa il da glave klipovi) Kod njih verujem nece ti biti problem gumice za klipove a prasinjarke vec umeju da budu problematicne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predrag80 36 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan @Golub: hvala puno. Nazvao sam ih i imaju dimenzije. Prvom prilikom odlazim do njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4620 Napisano April 20, 2015 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan 300 evradi dati za klipove od XJ600 je gore nego poginuti. Pakao ti je zagarantovan. Nadji Servisni prirucnik za taj motor. U njemu ti fino pise kolika je maximalna tolerancija za klipove. Ja naravno nisam procitao, ali onako na divljaka mislim da ce 2-3 stote biti ok, mada ipak bolje provjeri. Svojevremeno sam ja cistio svoje (od xj900), na busilicu i smirglu neku finu, ne znam vise 800-1000, u ruku i udri. Vjerujem da sam skinuo koju stotu, a sve je bilo ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3529 Napisano April 20, 2015 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5720 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno ugradjuj..uradjeno nekoliko puta..nikad nije bilo problema..sa zadnje strane prekopiraj rupu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predrag80 36 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan Uh, bas ste mi podigli moral. Prekopirao sam svaki detalj: i rupe i izbocnine. Nista nisam propustio slucaju. Nazvao sam i radnju sto mi je @Golub preporucio i kazu da imaju dihtunge tih velicina. Sta vise, pronasao sam na njihovom sajtu i katalog sa dimenzijama dihtunga klipova i na koji auto pasu. Veoma vredna informacija. Hvala vam braco na svemu. Ugradicu ih pa kako bude. A verujem da ce biti dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1655 Napisano April 20, 2015 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan ^ Tu smo da se pomognemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...