keš 459 Napisano Mart 23, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je kod vašeg skutera, ovaj moj me razvali koliko je tvrd. Sami amortizeri dobro reaguju na uvaline, ne znam kako drugačije da se izrazim, ali gume ne upijaju ništa, kao da sam na felnama. Orginalna nazad je 100/70/14, napred 80/80/14, šare kao na novim gumama, marka hidenau. Izbor u toj dimenziji je katastrofa, naročito za zadlju gumu. Izbor je znatno bolji ako bih uzimao 120 širinu umesto 100. Moje pitanje je, da li je ok uzeti 120 umesto 100, koju marku i tip odabrati a da je poznata po mekoći? Dubinu 70 ne mogu menjati jer je mali razmak do dekla, u širinu ima mesta na pretek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Mart 23, 2015 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Da nisu gume preduvane? Ako namontiraš zadnju 120 umesto 100 i zadržiš istu visinu /70 treba da znaš da će 120 biti viša od 100, pitanje da li će stati. Ako te interesuje Heidenau može po komšijskoj ceni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Mart 23, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam izmerio pritisak u obe gume, nazad 2,2, napred 2. Ako nije ok, koliko bi trebalo da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2089 Napisano Mart 23, 2015 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj malo da izduvas. 1.7-1.9 To kroz 70 sto pise na gumi ti je procenat sirine, tako da i to treba da se menja da bi ti precnik ostao isti. Kod skutera je sve nekako nabijeno kao u sibicu pa je moguce da 120 nece moci da se ugura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Mart 23, 2015 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Spusti bre to na 1.8 napred i na 2.0 nazad za pocetak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Mart 24, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak u gumama smanjen, sada deluje da će biti dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Mart 24, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam provozao skuter sa smanjenim pritiskom u gumama, nije baš ok ali nije ni tako loše kako je bilo. Bilo bi dobro nabaciti nove gume, ali još malo testa i upoređivanja sa drugim skuterima daće mi pravu sliku. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Mart 27, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pri vožnji posle korekcije pritiska na nekih, po savetima ovde, 1.7-1.9 neravnine na putu se ne osete toliko ali skuter "pleše" u krivinama. Danas sipam benzin u rezervoar i uočim nalepnicu ispod na sedištu na kojoj stoje podaci o ugrađenim gumama i pritiscima. Na priloženoj fotografiji se jasno vidi. Kako ovo protumačiti, ko je ovde "lud". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Mart 27, 2015 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja moje pumpam na 2,3/2,5 skoro kao i na motoru i ne žalim se, e sad koliko je po pravilu nisam se raspitivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2089 Napisano Mart 27, 2015 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja moje pumpam kako meni odgovara i u zavisnosti od toga kuda vozim. To je uglavnom vrlo cesto ispod onog propisanog. Bice da je tvoj skuter jednostavno tvrd, navikni se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano April 19, 2015 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nabačene nove gume u orginalnim dimenzijama. Napred Michelin pilot street 80/80/14 Nazad Sava 100/70/14 Hteo sam obe Mišelinke ali jednostavno Mišelin ne pravi gume u dimenziji 100/70/14, a u toj dimenziji ih imaju samo Sava i Heidenau. Pošto su bile Heidenau s kojima nisam zadovoljan, iznuđeno je kupljena savina. Nisam se pokajao ni malo. Obe gume, i Mišelinka napred i Sava nazad odrađuju posao na nivou. Mekane su i što mi je najvažnije sada ne moram skuter da "proguram" dva na sat kroz krivinu već mogu slobodno da zalegnem i dam po gasu i više nego što sam očekivao. Savina je meka, ali mišelinka je baš baš mekana. Računam da će brže da se potroši, ali bar dok traje voziš se kako valja. Svaka preporuka za Michelin pilot street. Još se nisam našao u situaciji da vozim po kiši, ali čim se to desi javljam utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...