fibra 345 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan @misa22 Zar ta fotka nije HDR? Ne izgleda mi da je Fotoshopirana 1 fotografija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan @misa22 Zar ta fotka nije HDR? Ne izgleda mi da je Fotoshopirana 1 fotografija. Nije HDR, u pitanju je jedna obradjena fotografija. Slikanjem u RAW formatu se od jedne fotke mogu izvuci i svetli i tamni delovi bez problema (naravno uz oderedjene granice, ako nesto bas "pregori"-pregorelo je"). Uz malo naknadne obrade kasnije se u PS-u moze postici nesto ovako. Hellena, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, bio si malo teze ruke u PS. To izvlacenje svetljih i tamnih tonova je moguce izvuci samo iz RAW-a? Ne koristim RAW, mada imam mogucnost jer sam instalirao alternativni CHDK firmware na S3IS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, bio si malo teze ruke u PS. To izvlacenje svetljih i tamnih tonova je moguce izvuci samo iz RAW-a? Ne koristim RAW, mada imam mogucnost jer sam instalirao alternativni CHDK firmware na S3IS. Pogotovu kod izvlacenja svetlijih delova, RAW dolazi do izrazaja ("razviti" dve-tri razlicite ekspozicije iz jedne fotke). Iz JPG-a se sa shadow/highlights, levels, curves, moze izvuci dosta toga iz senki, ali kolicina suma koji ce se dobiti zavisi dosta i od aparata. Ovakve fotke gde postoji veliki kontrast izmedju svetlih (nebo) i tamnih delova (sve ispod) su dobar primer. Obicno nebo pregori da bi aparat dobro eksponirao tamnije delove i onda se izgube ti lepi oblaci, rumenilo zalaska i slicno... Da sam ovo slikao u jpeg-u, u svakom slucaju bih sa stalka ili nekog oslonca uradio jednu eksponiranu na nebo, a jednu na ovo ispod, pa onda spojio u photoshopu. Muljaz, lepo uhvacen zalazak, ali jedno od pravila kod kadriranja pejzaza: horizont nikad po sredini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. A, jel` moze horizont dijagonalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. A, jel` moze horizont dijagonalno? da naravno ... kad si pijan ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Pa, nije da nisam bio pod gasom. Znaci, horizont je OK u mom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Meni se svidja :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2030 Napisano Septembar 7, 2009 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Muljaz, lepo uhvacen zalazak, ali jedno od pravila kod kadriranja pejzaza: horizont nikad po sredini... U potpunosti se slazem, sem kad je slucaj gde mora da se napravi izuzetak iz opravdanih razloga. Da sam isao nize, dobio bih vise crne obale i izgubio ono plavetnilo iznad crvenila, a bez toga ne bi imalo cari. Da sam isao vise, dobio bih lepog neba, ali bi mi se more zavrsavalo nigde, a ja ne volim tako... :-\ Znam da je neispravno, al' meni nesto leglo ovako. U svakom slucaju hvala na kritiKi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUC1FER 4 Napisano Septembar 9, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati 848evo Prijavi odgovor kao problematičan Red Bull - Pimp My Club H2O i Plastic Light Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUC1FER 4 Napisano Septembar 9, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati 848evo Prijavi odgovor kao problematičan Belgrade Foam Fest 09 in Arena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 9, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ovo nisu umetnicke fotografije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUC1FER 4 Napisano Septembar 9, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati 848evo Prijavi odgovor kao problematičan A sta je umetnost? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 9, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi otvoriti novu temu za tavu diskusiju, ali ovo definitivno nije umetnicka fotografija. Posto se ocito bavis fotografijom toliko bi trebalo da znas. Ja bih rekao da je ovo klasicna reportazna/novinarska fotografija bez ikakvih umetnickih elemenata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 9, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan S' obzirom da se bavim novinskom fotografijom smem reci da ove fotke koje je postavio luc1fer nisu ni malo NOVINSKE !Mozda bi neka i mogla da prodje da nije uradjena post-produkcija, ali ono sa temom RB-a nikako... Sa druge strane po meni ovo jesu umetnicke fotke...nije klasicna art fotografija ali svakako jeste (u neku ruku) umetnicka! P.S.Ni dela Andy Warhol-a svojevremeno nisu svrstavana u umetnost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 9, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mislio na klasicne novinske, ali zar ovakve reportazne fotke ne vidjamo iskljucivo u raznim vodicima kroz desavanja? Mozda sam suvise staromodan kad je umetnicka fotografija u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Septembar 9, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Umetnička fotografija je svaka fotografija koja predstavlja realizaciju prethodno osmišljene ideje. Zato bi za mnoge fotografije danas mogli da kažemo da nisu umetničke. Pojavom digitalnih fotoaparata je unapredjena tehnika, ali je ideja, tj. suština same fotografije znatno zamrla. Digitalni fotoaparati pružaju mnogo više mogućnosti za razvijanje tih ideja, ali se radi o tome da je fotografija postala nešto komercijalno, nešto što se ne traži zbog svog umetničkog značaja već služi kao sredstvo za brzo prenošenje informacije. Baš kao što svi ljudi mogu da pišu, ali nisu svi književnici tako danas ima mnogo ljudi koji fotografišu, ali nisu fotografi. Opet, fotograf je za jednog jedno, za drugog drugo. Suština je da danas svako može da digitalnim fotoaparatom napravi fotografiju koja će dobro izgledati, ali je ideja ta koja će dati značaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Septembar 18, 2009 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Par sa bizMisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole 31 Napisano Septembar 22, 2009 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: O_bre_novac Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Septembar 22, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Lepo Bole lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole 31 Napisano Septembar 22, 2009 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: O_bre_novac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Abdula! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Septembar 23, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Septembar 23, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Septembar 27, 2009 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...