srbac 2428 Napisano Mart 4, 2021 Andragog, 4993 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ne može se registrovati MX motor. Nemaš stranu ili domaću saobraćajnu. Nekad je moglo kada su pomagala poznanstva, više ne mere, potreban je papir od AMSS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Mart 10, 2021 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da se registruje, ali se carina i porez moraju platiti Ide po kataloskoj vrednosti vozila, to sto je 125 kubika ne znaci nista, vazna je vrednost vozila. Kum je skoro uvezao hard enduro 300 kubika, 2017 godiste, carina i porez su bili oko 700-800 evra, ne secam se tacno. A uvek mozes da se dogovoris sa tim ko ti uvozi da ga "provuce" na granici, castis 50-100 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano April 14, 2021 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan On 4.3.2021. at 22:43, amxjanb je napisao: Imam pitanje. Zelim da kupim motocross u Austriji i uvezem u Srb od 125ccm i ne znam koliko se placa carina, nigde nisam nasao. Video sam ovde da je neko napisao od 600ccm se placa (ne secam se koliko) ali bolje da pitam posto ne znam za malu kubikazu. Hvala Ako zelis da ga setas Austrija-Srbija : Pronadji motocross klub i uclani se Na motor plati osiguranje "ka trecem licu i stvarima" Spremi overen dokument da si vlasnik vozila/vlasnicki list Prikolica za prevoz motora ili kombi Za carinjenje ti nije potrebno osiguranje Procenu vrse na osnovu pojedinih "oglasa" koji su na net-u u drzavi iz koje motor dolazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano April 20, 2021 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi placao osiguranje kad ne ucestvuje u javnom saobracaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Maj 3, 2021 (promenjeno) Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan On 20.4.2021. at 14:24, markulja je napisao: Sto bi placao osiguranje kad ne ucestvuje u javnom saobracaju? Zlu ne trebalo Padne,razbije ili ogrebe nekom auto ...... ili izleti sa piste i povredi nekog od gledaoca...... Promenio Maj 4, 2021 član balkanlover70 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukacro 0 Napisano Octobar 3, 2021 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Želim da uvezem svoj motor iz HRV u Austriju znaci radi se o cross motoru. Od motora sto imam je samo kupoprodajni ugovor koji glasi na moje ime naravno imam strah da ce me na granici zezati zbog papira ili u najgorem slucaju zapljenit motor dali netko zna sto o tome Hvala!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Octobar 3, 2021 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema granice kakva je nekad bila da bi se hranio savezni proračun;dovezao sam par motora i ni za jedan nisu tražili papire.Samo tjeraj.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...