Jump to content

Moto Zajednica

Da li je OVO ISTINA??

Recommended Posts

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Dobijes da si registrovao motor, jer bez placenog poreza ne bi mogao da ga registrujes. A ako se pitas zasto placamo taj porez, pa zato da bi silna birokratija, svi lezilebovici koji primaju platu iz budzeta i stranacki zaposlen kadar imao od cega da primi platu.

zar to nije onda iznuda!? iznuda, da bi neko trošio te pare, umesto tebe!? 1lol.gif

Čemu komfuzija,.........novac od poreza ide tamo gde treba..........

http://www.telepromp...jland-foto.html

e ovo je tačno!

ali da je porez samo iznuda, razbojnički reket, pokrepljuje sledeća pretpostavka; recimo da ja odlučim da ne želim da plaćam porez na imovinu, npr, kuću na selu, ili aj nek bude njiva. u jednom momentu državi to može da dosadi, i da se još neko ne bi poveo mojim primerom, moraće da pošalje privatnog izvršitelja, da mi otme tu njivu, da bi se država naplatila. to onda u stvari znači, da ta njva nikad i nije bila moja, već sam mogo da je koristim samo do momenta, dok ne odlučim da više ne plaćam reket. tj. porez. ko i ovo za motorna vozila, plaćaš "porez" , ja kažem reket, (jer plaćaš jer si ucenjen svojom ljubavlju prema dvotočkašu, nateran si, iznuđeno ti je), da bi mogo legalno da koristiš, ono što misliš da je tvoje. a nije. a jeste dok plaćaš.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Definicija poreza je ta da ne dobiješ ekvivalentnu direktnu protivvrednost.

Bilo kog poreza.

Ako postoji protivvrednost, to je onda taksa.

P.S. Uvek je zanimljivo posmatrati ponašanje anarhista. Odrasli ljudi ali imaju shbatanja kao deca

istina! i za iznudu je takođe primenljiva tvoja definicija! nema šanse da dobiješ ekvivalentnu direktnu protivrednost

P.S. takođe sam i laik, to mi dopušta da ne stojim iza onoga što trenutno mislim. ako struka nešto razumljivo obrazloži, a da ne traži nemogući, lični, intelektualni napor, neće mi biti teško da promenim mišljenje.

• Drug član, 1874 postova

Gledaj, državi trebaju pare, sredstva, kapital ili zovi to kako god, da bi funkcionisala.

Ja razumem tvoje motive i želju da se oslobodiš stege koju nameti donose, ali sa tim, pošto postoji i uzročno posledična veza, nestaju i sve dobre stvari koje država donosi.

Tada stupa na snagu zakon jačeg i ti ne mozeš ni da koristiš njivu ako se nekom ko ima veću toljagu svidi.

Tada ne postoji ni privid zaštite koju ti obezbeđuju pravila(koja jeli niko nije srećan da poštuje)

Istina, novac koji se prikupi od poreza se ne iskoristi u potpunosti za korisne stvari, ima i pronevere u manjoj ili većoj meri u zavisnosti ko je na vlasti ali znamo kako se najjača država na svetu odnosi prema prikupljanju poreza a to ti i daje odgovor zašto je najjača i pored toga što i tamo ima lopovluka

ako je statistika tačna, imamo oko milion i po nezaposlenih; u takvoj situaciji, sa ovakvim nametima, to je samo finansijsko iscrpljivanje, onih, koji kako tako krpe kraj sa krajem. pri čemu se stiče utisak, da je državi u interesu da ima što veći broj nezaposlenih, jer su oni toljaga, kojom se zastrašuju, ovi koji kao imaju neki poso. po principu, ako ti nećeš, ima ko jedva čeka. ovde je bar meni laiku, očigledno, da država ima neki drugi naum, ne znam koji, možda da budemo robovi i korisnici kredita. možda država treba da počne da se bavi nekom privredom, nečim, umesto što preživljava od rasprodaje, "srebrnine", i nametima na život. šta li će biti sledeće!? stigli bi smo do teorije zavere, nećeš čip!? može!, al ima da plaćaš! na mesečnom nivou! 1lol.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja