lemy 1064 Napisano Januar 3, 2015 Drug član, 1082 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, Posle nekoliko promasenih kaciga, doslo je vreme za neku novu ali ovog puta moram ubosti, jer nemam vise para za bacanje . Sada nosim obicnu flipup kacigu ali to mi ne resava probleme. Ona je ok ali kada sam na offroud voznji (retko ali se desava) imam veliki problem. Kada je leto ako spustim vizir tesko se dise, velika je vrucina. Ako podignem vizir, prva grana me opali u oko, i onda ponovo spustam vizir. Brzine koje ostvarujem na otvorenom putu su negde oko 100km/h, redje i na kratko 120km/h. Prosle godine vidim kacigu Shark Evoline i tu sam mislio da su svi moji problemi reseni. U gradu i na offroad podignem deo za bradu ali mi ostaje vizir. Jedina manjkavost ovog resenja je sto nema kacket i kada je nisko sunce nista se ne vidi ispred motora (do prosle godine sam se bas pitao cemu sluzi taj kacket, a onda otkrio na terenu). To bi bilo sve ok i ja bih kupio evoline ali ne lezi vraze , Caber izbacio Tourmah i ja se zaljubio u nju (mada evoline nisam probao). E sad ona ne resava onaj problem prilikom spore voznje ali tu je pitanje za vas: Sta vi mislite da li je moguce koristiti cross naocare (ili neke manje mada se plasim da ce mi te smanjiti vidno polje) na ovom tipu kacige, Podignem vizir i stavim naocare ? NIsam nasao na netu nista o ovome, verovatno samo meni moze da padne ovakva ideja na pamet. i koliko ovaj kacket moze da smeta na otvorenom putu ? Cenim da to oni ispituju u nekom vazdusnom tunelu, a i ja ne vozim nekim velikim brzinama. Evo i par slicica da vidite o čemu se radi: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13147 Napisano Januar 3, 2015 Ne silazi, 7469 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Na sta mislis kada kazes offroad? Lagana voznjica van asfalta ili bas djiranje kroz siprazje? Koliko cesto? Za svakodnevnu voznju pre bih uzeo Evoline 3, sada je 30 000 na popustu. Jedna od najboljih kaciga u toj klasi, kada je podignes, nemas onu budzevinu na glavi i mozes da spustis vizir gde dobijas odlicnu jet kacigu plus ima spustajuci mali vizir za sunce. Mislim da ti ona moze objediniti touring, gradsku i livadsku voznju. Caberg koliko sam gledao, generalno ne svidja mi se. Mislim da sa Evoline 3 nema da omanes. Vrhunska kaciga. Ja sam naravno uvek za integralnu ali to je vec stvar licnog izbora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1064 Napisano Januar 3, 2015 Drug član, 1082 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pod offroad mislim ono prvo , malo da sidjem sa puta i par puta na one enduro dogadjaje, tima Raska i Stara planina. Pa i meni se cini da je evoline ono sto moze da objedini sve, ali nisam je jos probao. I da napomenem da pod evoline mislim evoline 2 a ne 3 jer 3 mi je nekako poskupa. Ne znam da li ima neke velike razlike ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13147 Napisano Januar 3, 2015 Ne silazi, 7469 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima razlike u mehanizmu, postavi, ventilaciji, tezini. Igrom slucaja i ja ovih dana jurim neku kacigu pa sam gledao i Shark. Baci pogled, ovo je trenutno na popustu: http://shop.yamaha-barel.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=355&category_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=71 Mozda tu ima jos prostora za popust. Mislim da bi bilo steta ne uzeti Evoline 3 ako si se za tu seriju odlucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosnjak 195 Napisano Januar 3, 2015 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: pirot Motocikl: africa RD04 plava mamba Prijavi odgovor kao problematičan evoline nema KACKET i ja sam nameran uzeti novu kacigu gledao sam shark hakka u nisu probao lepa ali nekako mi misli vuku na CABERG tourmax sonic i ona je sad na popustu i skoro 30 posto jeftinija od shark jbm li ga mnogo se mislim ja bi glasao za caberg tim pre sto je izbacena na trziste kao kaciga i za maxi enduro znaci kacket bi trebao da izdrzi i vece brzine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Januar 6, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim Airoh S4...dualsport kacigu...kacket i vizir....samo pohvale i offroad i onroad performanse.... Moj glas za Caberg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenooo 46 Napisano Maj 12, 2015 pustolov :), 98 postova Motocikl: XT 660 R Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju jel kupio neko caberg,kakva su iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...