strasilo 3893 Napisano Decembar 10, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan pročitaj nekoliko postova unazad i pitanja koja sam postavio prije nego sam napisao ovo što sam napisao ... da je šaraf duži ili da je ušao pod koso pukao bi prije nego bi privukao ventil dekl do glave.. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Decembar 10, 2014 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto strasilo rece,cim je sraf pukao a stegao delku,on se lako odvrce da mozes da ga uhvatis gotovo rukom bi mogao da ga odvrnes.... Ja takve probleme resavam ca co2 aparatom za 5 minuta,lepo nabacis krpe preko cele glave ostavis samo mesto gde vadis navoj,krpom prekrijes da var ne prsi svuda i da se ne lepi gde ne treba....ako je navoj m4 kao sto kazes stavis maticu m6 i kroz nju zavaris za odlomljeni navoj i odvrenes.... 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Decembar 10, 2014 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nije moguce da se na tom mestu nalazi M4! Ako kod merenja prosto ubacis u rupu od navoja,(onog zdravog, recimo) one manje kljunove sublera tih 4mm nije pravi pokazatelj, jer subler nije cesalj pa da udje i UNUTAR SAMOG NAVOJA. Gotovo sam siguran da je korak M6X1 (otprilike najrasprostranjeniji). Izmeri precnik zdravog zavrtnja koji ide u taj navoj, onog prekoputa recimo i videces na sta mislim. Kazacete da preterujem, ali ovo je vrlo delikatno mesto i bilo kakvo budzenje moze da dovede do kasnijih velikih problema sa bregastom. NIKAKO NE SIRITI RUPU ZA VECI NAVOJ! U najgorem slucaju da se stavi Helicoil i standardni (vec prisutni) navoj. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3328 Napisano Decembar 10, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Povlacim se. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzuki Savage Ls650 9 Napisano Decembar 11, 2014 TarikNP, 56 postova Lokacija: Novi Pazar Motocikl: Honda Magna vf750c rc43 Prijavi odgovor kao problematičan ne nalazi se m4 nego navoj debljine 4 mm druze Nije moguce da se na tom mestu nalazi M4! Ako kod merenja prosto ubacis u rupu od navoja,(onog zdravog, recimo) one manje kljunove sublera tih 4mm nije pravi pokazatelj, jer subler nije cesalj pa da udje i UNUTAR SAMOG NAVOJA. Gotovo sam siguran da je korak M6X1 (otprilike najrasprostranjeniji). Izmeri precnik zdravog zavrtnja koji ide u taj navoj, onog prekoputa recimo i videces na sta mislim. Kazacete da preterujem, ali ovo je vrlo delikatno mesto i bilo kakvo budzenje moze da dovede do kasnijih velikih problema sa bregastom. NIKAKO NE SIRITI RUPU ZA VECI NAVOJ! U najgorem slucaju da se stavi Helicoil i standardni (vec prisutni) navoj. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ne nalazi se m4 nego navoj debljine 4 mm druze šta si ti sad rekao ?!? :lol: opet se ulazi u glupe rasprave iz jednostavnog nepoznavanja materije ... kad se kaže M4 ... ili M6, onda onaj tko zna šta je navoj jako dobro zna i sve parametre koje je potrebno znati o tome ... pa ako stoji "SAMO" M6, onda to znači da je to navoj vanjskog promjera 6mm sa standardnim korakom navoja od 1mm i oblikom profila navoja jednakostraničnog trokuta koji zatvara 60° nad katetama i teoretska dubina navoja je 0,86mm, od toga je 0,54 nosivi dio.... gdje je priprema za vanjski navoj u dimenziji točno 6mm, a za unutrašnji navoj je priprema u dimenziji 4,8mm ... ITD ITD ... možemo tako do ujutro ... onaj tko ovo nezna, džabe mu to i pisati .. ali ako je u ovoj glavi M6 (što je vrlo vjerovatno) onda je rupa 4,8mm .... a da je u pitanju M4, rupa bi bila 3,2mm .. ali sve ovo neće pomoći čovjeku da izvadi zalomljeni šaraf ... 8 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 11, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan wow, samo 0,54 je nosivi dio kazes?! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Decembar 11, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Moze ovde svasta da se nauci @strasilo HVALA! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan wow, samo 0,54 je nosivi dio kazes?! ako gledamo mjerljivu polovicu po presjeku ... malo jače od 1 mm je efikasna dubina po čitavom presjeku ... ali pisao sam o geometriji navoja, a ne o nosivosti .. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Decembar 11, 2014 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Povlacim se. +1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 12, 2014 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes pomoci samo onome ko hoce da mu se pomogne. Inace ne biva. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 12, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan druze znam ja odlichno shta je navoj i shta se kaze al tebi ja moram josh nacrtat al uradit cu i to i sa dobrim objasnjenjem textualnim ja kazem 4mm je a ti i dalje kazesh 6mm ako treba josh jednom da ti kazem znachi navoj je 4 mm ili m4 pa kako god hocesh samo svati da je 4 mm debljina znachi nije 6mm ili m6 nego 4 mm tj m4 Gotovo sam siguran da si taj šaraf zatezao ključem 10 .... čak bih sa određenom dozom sigurnosti mogao reći da je originalni kataloški broj tog šarafa 09103-06064 ... a ti kako god želiš ... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2692 Napisano Decembar 12, 2014 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan m-4 ili m-6 nebitno, pa jel ga izvrnu. cekamo i ishod i bilo bi normalno da kupis pivo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzuki Savage Ls650 9 Napisano Decembar 12, 2014 TarikNP, 56 postova Lokacija: Novi Pazar Motocikl: Honda Magna vf750c rc43 Prijavi odgovor kao problematičan ma jock necu ja to dirat da nebih upropastio josh vishe ide i cilindar i glava kod cubija u novi sad da lepo odrade sve navoje sa onm chelichnim ulooshkom navojem i nema vishe ni zalamanja i glajzanja nikad jeste da ce da koshta ali to je merak i to kad odradim nema shta vishe taj motor je inache u extra stanju m-4 ili m-6 nebitno, pa jel ga izvrnu. cekamo i ishod i bilo bi normalno da kupis pivo. a pivo moze kad god. samo u N.P kad budete javite se i ja vodim na pivo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 12, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi to poslao u NASA-u, sto je sigurno, sigurno je. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma jock necu ja to dirat da nebih upropastio josh vishe ide i cilindar i glava kod cubija u novi sad da lepo odrade sve navoje sa onm chelichnim ulooshkom navojem i nema vishe ni zalamanja i glajzanja nikad jeste da ce da koshta ali to je merak i to kad odradim nema shta vishe taj motor je inache u extra stanju m-4 ili m-6 nebitno, pa jel ga izvrnu. cekamo i ishod i bilo bi normalno da kupis pivo. a pivo moze kad god. samo u N.P kad budete javite se i ja vodim na pivo to sto ce ubaciti helicoil nema nikakve veze,i dalje sraf moze da se zalomi pa da ostane unutra u navoju,ako se to lepo izvaadi nema potrebe za drugim navojem......inace posto imam jednog na stolu ovde rasturenog,m6 ide... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8391 Napisano Decembar 12, 2014 Solo Rider, 3210 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pratim temu pomalo na preskok. Izvadi li na kraju taj šraf ili ne Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 13, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan inace posto imam jednog na stolu ovde rasturenog,m6 ide... ma nema šanse ... opet si na lošim drozama... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...