Djusi_998 456 Napisano Februar 28, 2008 Ducatista, 2910 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije valjda Ducati toliko superioran da mora da ima 200 ccm prednosti.Salim se,. za ovu prednost sam cuo ali mi nije bilo jasno o cemu je rec da li neko moze da objasni o cemu se radi i zasto su Ducatiju dali 200 ccm prednosti. Dozvoljeno im je povecanje zapremine zato sto koriste V2 masine. Navodno su troskovi razvoja V2 od 1000 ccm postali suvise veliki. Mada bi mogao da objasni neko ko je u toku sa time. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 29, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije valjda Ducati toliko superioran da mora da ima 200 ccm prednosti.Salim se,. za ovu prednost sam cuo ali mi nije bilo jasno o cemu je rec da li neko moze da objasni o cemu se radi i zasto su Ducatiju dali 200 ccm prednosti. Dozvoljeno im je povecanje zapremine zato sto koriste V2 masine. Navodno su troskovi razvoja V2 od 1000 ccm postali suvise veliki. Mada bi mogao da objasni neko ko je u toku sa time. [/quote Sinos sam malo gledao SBK i voditelj je komentarisao povecanje kubikaze za 200 ccm i doslovce je rekao da su nametnuli Ducatiju ogranicenja precnika difuzara za vazduh na 50 ml a ako se nastavi dominacija Ducatija smanjivace mu jos precnik pa mozda i ukinuti.E to je sad vrlo diskutabilno ko je merodavan da proceni tu bio sta a da mu suprotna strana ne nadje zamerku .Odnosno svaku pobedu Ducatija konkurencija ce pravdati vecom kubikazom i malo ko ce moci da im zameri.Ja sam gledao pre neko vece kad je pobedio Suzuki a iza njega su bili Dukci gde je ocigledna brutalnost Ducatija koji samo sto ga nije preskocio u zadnjem krugu ali samo vozacko umece su doneli Suzukiju pobedu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Februar 29, 2008 Ducatista, 2910 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Sinos sam malo gledao SBK i voditelj je komentarisao povecanje kubikaze za 200 ccm i doslovce je rekao da su nametnuli Ducatiju ogranicenja precnika difuzara za vazduh na 50 ml a ako se nastavi dominacija Ducatija smanjivace mu jos precnik pa mozda i ukinuti.E to je sad vrlo diskutabilno ko je merodavan da proceni tu bio sta a da mu suprotna strana ne nadje zamerku .Odnosno svaku pobedu Ducatija konkurencija ce pravdati vecom kubikazom i malo ko ce moci da im zameri.Ja sam gledao pre neko vece kad je pobedio Suzuki a iza njega su bili Dukci gde je ocigledna brutalnost Ducatija koji samo sto ga nije preskocio u zadnjem krugu ali samo vozacko umece su doneli Suzukiju pobedu. Nije bas tako. Koliko sam ja uspeo da vidim, Suzuki je bio brzi na pravcu, a komentatori (gledao sam na Motor TV) su pricali da je to inace trebala da bude Jamaha. Komentarisali su kako bas misle da je prvenstvo vrlo ravnopravno i da ta povecana zapremina Dukatiju nije donela nista posebno jer sada imaju drugacija pravila za tezinu motora. 1098 je dobio penaliyaciju od 6 kg u odnosu na ostale. Oko onoga za procenu dominacije se slazem u potpunosti jer ce uvek neko biti ne zadovoljan, a za ono "vozacko umece" se definitivno ne slazem. Nieto (vice sampion u 250) da iza sebe ostavi Xausa (nekoliko godina Moto Gp vozac i nekada fabricki vozac Dukatija), Biagija (4 puta sampion u 250 i nekoliko puta vice sampion u 500 i Moto Gp) i Bejlisa (nekoliko sampionata u WSBK, fabricki vozac Dukatija, bivsi vozac i pobednik Moto Gp) zato sto ima vece vozacko umece ? Nema sanse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Februar 29, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja na to gledam ovako (oprostite mi za glupost): Zasto bi se dala prednost u kubikazi bilo kome??? Zasto ne reci lepo, gospodo dukatisti ako vam je 1000ccm V2 nekonkurentan na stazi a slicno i na ulici, vasu tradiciju preselite u muzeje ili prodajte takve produkte nekima kojima je ok da im naplatite bubrege a prodate muda. Dakle vi lepo po vazecim pravilima navedenog sampionata napravite V4 ili R4 masinu ili W4 ako hocete, ali ispostujte pravila ko svi ostali i potrazite svoje mesto u okviru pravila a ne da uvek trazite presedan. Onda pokazite svoje tehnicko znanje i igrajte jednom po pravilima a prema konkurenciji pokusajte da se ponasate viteski (lepsi je osecaj). Bilo kako bilo, njiho eventualna dominacija moze da traje jedino i samo dok ne naljute japansku konkurenciju (sto se vec desavalo) i izazovu da honda, suzuki a mozda jos neko izbaci V2 masinu po tim nakaradnim pravilima i oduva taj isti dukati kao sto se ne tako davno desavalo po vec navedenom i vidjenom scenariju. Naravoucenije: Ne kociti tehnoloski napredak zbog tradicije, ne traziti izmenu pravila u svoju korist jer moze se desiti da neki tamo japanci shvate da su neki ratovi jednostavno ispod casti. Hvala na paznji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Februar 29, 2008 Ducatista, 2910 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Ja na to gledam ovako (oprostite mi za glupost): Zasto bi se dala prednost u kubikazi bilo kome??? Zasto ne reci lepo, gospodo dukatisti ako vam je 1000ccm V2 nekonkurentan na stazi a slicno i na ulici, vasu tradiciju preselite u muzeje ili prodajte takve produkte nekima kojima je ok da im naplatite bubrege a prodate muda. Dakle vi lepo po vazecim pravilima navedenog sampionata napravite V4 ili R4 masinu ili W4 ako hocete, ali ispostujte pravila ko svi ostali i potrazite svoje mesto u okviru pravila a ne da uvek trazite presedan. Onda pokazite svoje tehnicko znanje i igrajte jednom po pravilima a prema konkurenciji pokusajte da se ponasate viteski (lepsi je osecaj). Bilo kako bilo, njiho eventualna dominacija moze da traje jedino i samo dok ne naljute japansku konkurenciju (sto se vec desavalo) i izazovu da honda, suzuki a mozda jos neko izbaci V2 masinu po tim nakaradnim pravilima i oduva taj isti dukati kao sto se ne tako davno desavalo po vec navedenom i vidjenom scenariju. Naravoucenije: Ne kociti tehnoloski napredak zbog tradicije, ne traziti izmenu pravila u svoju korist jer moze se desiti da neki tamo japanci shvate da su neki ratovi jednostavno ispod casti. Uf uf uf. Donekle se slazem da su trebali da ostanu 1000 ccm i sa te strane je OK, ali ovo ostalo sto si rekao ... Nesto se ne secam da su se japanci cili naljutili i oduvali Dukati, ali to bi o5 znacilo da se vracamo na stare price i prepucavanja, tako da predlazem da nastavimo da gledamo trke po pravilima koja su ve utvrdjena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1077 Napisano Februar 29, 2008 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Neko ko je strucan i kvalifikovan je odredio kakve ce pravila da budu i nerazumem zasto bi mi sad ovde to komentarisali. Tema je nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHONED 022 7 Napisano Mart 1, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: STARA PAZOVA Motocikl: Suzuki V STROM 1000 Prijavi odgovor kao problematičan only DUCATI! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Mart 1, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Neko ko je strucan i kvalifikovan je odredio kakve ce pravila da budu i nerazumem zasto bi mi sad ovde to komentarisali. Tema je nesto drugo Meni se veoma cini da sve to polako postaje business kao sto je bilo sa F1 pa je zato sampionat los. To su sigurno bili veoma veliki pritisci da Ducati udje tu sa 1098. Ne ulazim mnogo u takve detalje ali Italija jako moze da lobira na takve odluke jer i sediste svetske organizacije je bilo da li u Milanu ili gde vec, moze da se proveri Nebitno ja nisam vezan ni za kojeg proizvodjaca iako sam uvek vozio japance a Ducatija bih vozio vec sutra ako se ukaze takva prilika. Moras u zivotu da probas sve. Zato i pokusavam da budem objektivan oko WSBK. Baylissa kao vozaca obozavam iako je na Ducatiju godinama. Milsim da je je to 1200ccm napravilo bas veliku pometnju i sada kada je kolo krenulo gotovo je. Secate se kada je bila kategorija 750ccm a tada su pustili Dukatija za 996 ili koji je vec model bio? To zaista pravi pometnju u celom takmicenju. Neko je rekao da su japanci imali bolji V2 od Ducatija a ja se toga nesto ne secam a nisu se ni trudili da ga usavrse. Interesantno za Japan i japance bajkere da su ludi za V2 motorima i za Ducatijem kao i za Mv Agusta. Takvih motora ima mnogo vise na ulici nego nekih domacih u toj kategoriji kao R1, 1000RR... U japanu ima najvise Hondi pa Yamaha a Suzuki i Kawa su daleko iza. Pricam o broju motocikala a ne o kvalitetu ili uspehu u sampionatu. Interesantno je bilo kada sam hteo da kupim u to vreme tamo GSXR1000 K2 da taj motor se ne prodaje u japanu vec ga oni uvoze iz Kanade i tada je full otvoren. Znam da je bila tada Honda 954 da se kupi u Tokyu ali je bila na 100 konja. Ako hoces full open mora da je uvezes. Otisao sam od teme ali hteo sam da vam prenesem to da japanci bajkeri vole Ducatija i V2 i tu buku iz auspuha a sto je jos interesantnije u Tokyu barem niko ih ne kaznjava zbog buke vec se i skidaju prigusivaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 1, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Meni se veoma cini da sve to polako postaje business kao sto je bilo sa F1 pa je zato sampionat los. Samo mala opaska na ovu recenicu. Ovogodisnji sampionat je bio jedan od najboljih, o tituli se odlucivalo u poslednjoj trci. Za F1, a verovatno i za ostale auto-moto sportove, je vrlo bitno da znas istorijat odnosa kako medju vozacima, tako i medju timovima. Nebitno ja nisam vezan ni za kojeg proizvodjaca iako sam uvek vozio japance a Ducatija bih vozio vec sutra ako se ukaze takva prilika. Braavo! Mnogi ovo misle ali retko ko zeli javno da prizna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Mart 1, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se veoma cini da sve to polako postaje business kao sto je bilo sa F1 pa je zato sampionat los. Samo mala opaska na ovu recenicu. Ovogodisnji sampionat je bio jedan od najboljih, o tituli se odlucivalo u poslednjoj trci. Za F1, a verovatno i za ostale auto-moto sportove, je vrlo bitno da znas istorijat odnosa kako medju vozacima, tako i medju timovima. Nebitno ja nisam vezan ni za kojeg proizvodjaca iako sam uvek vozio japance a Ducatija bih vozio vec sutra ako se ukaze takva prilika. Braavo! Mnogi ovo misle ali retko ko zeli javno da prizna. Da budem iskren ne gledam F1 godinama pa ne bih tvrdio da je moje misljenje tacno. Ali kada su pocela da se menjaju pravila i da vozac broj x obilazi vozaca y samo dok je ovaj u boksu ili je x bolji od y zato sto je njegov tim bolje izracunao taktiku sipanja goriva ili slicno to je za mene postalo neinteresantno. Ako je makar zadnja trka kao sto kazes donela odluku zanima me koliko je puta vozac x obisao vozaca y da bi dosao do titule? Ako konacno ima duela na stazi pocinjem da gledam i F1 ponovo. Pos duelom ne podrazumevam da vozac tima koji ima vise para obidje vozaca manje spremnog tima i ode 20sec vec da postoji nadmetanje za pobedu do kraja trke gde postoji neizvesnost do kraja sto npr postoji u MotoGp ili SBK.\ Ako me neko uveri da nisam u pravu eto meni jos jedne zanimacije tokom sezone F1, SBK i MotoGP ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 1, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da ne offujemo vise, hajdemo ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Mart 2, 2008 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Ja na to gledam ovako (oprostite mi za glupost): Zasto bi se dala prednost u kubikazi bilo kome??? Zasto ne reci lepo, gospodo dukatisti ako vam je 1000ccm V2 nekonkurentan na stazi a slicno i na ulici, vasu tradiciju preselite u muzeje ili prodajte takve produkte nekima kojima je ok da im naplatite bubrege a prodate muda. Dakle vi lepo po vazecim pravilima navedenog sampionata napravite V4 ili R4 masinu ili W4 ako hocete, ali ispostujte pravila ko svi ostali i potrazite svoje mesto u okviru pravila a ne da uvek trazite presedan. Onda pokazite svoje tehnicko znanje i igrajte jednom po pravilima a prema konkurenciji pokusajte da se ponasate viteski (lepsi je osecaj). Bilo kako bilo, njiho eventualna dominacija moze da traje jedino i samo dok ne naljute japansku konkurenciju (sto se vec desavalo) i izazovu da honda, suzuki a mozda jos neko izbaci V2 masinu po tim nakaradnim pravilima i oduva taj isti dukati kao sto se ne tako davno desavalo po vec navedenom i vidjenom scenariju. Naravoucenije: Ne kociti tehnoloski napredak zbog tradicije, ne traziti izmenu pravila u svoju korist jer moze se desiti da neki tamo japanci shvate da su neki ratovi jednostavno ispod casti. Hvala na paznji! Kada se napravi prvih 1000 modela desmosedici mogu se homologirati i prijaviti u SBK pa bez preinaka voziti u prvenstvu i biti konkurentni , brži i jači od sadašnjih učesnika i što ćeš onda reći , da nebi trebali biti crveni ili da su preskupi ? Juce sam gledao SBK trku i na prvih 6 mesta je bilo 5 dukatija a yamaha dal` nesto 8,9,ne secam se tacno.Toliko o egzoticnosti ducatija i jeftinoci yamahe. Juce sam gledao SBK trku i na prvih 6 mesta je bilo 5 dukatija a yamaha dal` nesto 8,9,ne secam se tacno.Toliko o egzoticnosti ducatija i jeftinoci yamahe. NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Yamaha ti je 1000 a Dukac samo 1200ccm Sto ne ide ne ide. Kukali su da ce da se povuku iz Superbike ako ne dozvole da se trkaju sa tim motorom i sada ce da upropaste sampionat. Nije prvi put Pa nije valjda Ducati toliko superioran da mora da ima 200 ccm prednosti.Salim se,. za ovu prednost sam cuo ali mi nije bilo jasno o cemu je rec da li neko moze da objasni o cemu se radi i zasto su Ducatiju dali 200 ccm prednosti. Dali su mu 200 ccm , ali mora koristiti standardne klipnjače i klipove koji se mogu kupiti u slobodnoj prodaji kao D.Performance kit , a može ih naručiti svatko . Za razliku od toga Japanci imaju titanske kovane klipnjače i tvorničke kitove (glave,bregaste,mjenjače,klipove ventile i radilice) razvijene samo za njih , blokove ljevane u pješčane kalupe i ručno dorađivane (za razliku od jeftinih serijskih ljevanih u kokilu) , a nemoguće ih je kupiti nikome osim trkaćim timovima sa ugovorom . I na kraju priče kada sam bio 2001. u Monzi gost u Kawasaki SBK timu , vidio sam ZX7RR koji su bili slični serijskom motoru samo po silueti , a ostalo je sve isključivo specijalna racing izvedba . Radni vijek SBK motora od 750 ccm tada je bio 700 (sedamsto) kilometara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 2, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Brzi i jaci je Ducati bio prvi put u zadnjih 20 u SBK .Sigurno da Japanska konkurencija nece sedeti skrstenih ruku i da ce traziti resenje za trenutnu dominaciju Ducatija.A ako Ducati bude dominantan nadalje duzi vremenski period mozemo koristiti termine kao brzi i jaci ,ovako mozema da kazemo da je bilo i slucajno tj splet srecnih okolnosti po Ducati .Vreme ce pokazati ko je bio u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Mart 2, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja na to gledam ovako (oprostite mi za glupost): Zasto bi se dala prednost u kubikazi bilo kome??? Zasto ne reci lepo, gospodo dukatisti ako vam je 1000ccm V2 nekonkurentan na stazi a slicno i na ulici, vasu tradiciju preselite u muzeje ili prodajte takve produkte nekima kojima je ok da im naplatite bubrege a prodate muda. Dakle vi lepo po vazecim pravilima navedenog sampionata napravite V4 ili R4 masinu ili W4 ako hocete, ali ispostujte pravila ko svi ostali i potrazite svoje mesto u okviru pravila a ne da uvek trazite presedan. Onda pokazite svoje tehnicko znanje i igrajte jednom po pravilima a prema konkurenciji pokusajte da se ponasate viteski (lepsi je osecaj). Bilo kako bilo, njiho eventualna dominacija moze da traje jedino i samo dok ne naljute japansku konkurenciju (sto se vec desavalo) i izazovu da honda, suzuki a mozda jos neko izbaci V2 masinu po tim nakaradnim pravilima i oduva taj isti dukati kao sto se ne tako davno desavalo po vec navedenom i vidjenom scenariju. Naravoucenije: Ne kociti tehnoloski napredak zbog tradicije, ne traziti izmenu pravila u svoju korist jer moze se desiti da neki tamo japanci shvate da su neki ratovi jednostavno ispod casti. Hvala na paznji! Kada se napravi prvih 1000 modela desmosedici mogu se homologirati i prijaviti u SBK pa bez preinaka voziti u prvenstvu i biti konkurentni , brži i jači od sadašnjih učesnika i što ćeš onda reći , da nebi trebali biti crveni ili da su preskupi ? E desmosedici pozdravljam i skidam kapu ALI koliko se secam to je motor direktno skinut iz motoGP-a a to je vec nesto sasvim drugo. Bilo kako bilo to je stvarno motor koji koncepcijski , estetski i svakako drugacije zasluzuje postovanje i ako je SAMO 1000 komada dovoljno za homologaciju lepo bi bilo videti ga u SBK. Ja sam hteo reci da bi Ducati mogao da ispostuje svoje kupce a i suparnike na stazi tako sto bi pravio SERIJSKI V4 motore recimo, naravno ne po ceni desmosedicija vec po ceni recimo R1 ili bar po ceni 1098. Ljudi ne mrzim ja Ducati ali mi vredja inteligenciju to sto furaju svoj fazon (V2) po svaku cenu, pa makar i trazili promenu pravila, pa makar i bili bezobrazno skupi, pa makar im falilo nesto snage (serijski). PA zasto sve to? Zasto zatvarati oci pred tim stvarima? Pa sta je sledece? Kao DTM koji je nekad bio jak sampionat sa stvarno puno razlicitih marki automobila, a onda je mercedesov lobi ZABRANIO quattro pogon, naravno zbog toga su se povukli audi i alfa romeo, visestruki osvajaci sampionata koje mercedes inace nije mogao da dobije na stazi jer su koncepcijski bolji, (superiorniji su jer imaju pogon na sva cetiri tocka). E dolazimo do poente, da bi mercedes furao svoju tradiciju, pogon na zadnje tockove, izmenili su pravila i unistili sampionat a i unazadili auto sport i generalno koce napredak auto industrije. Zar nisu trebali da prionu na posao uloze nekoliko milijardi evra i razviju pogon na 4 tocka kao konkurencija koji bi seriski stavljali u svoje automobile? Ne, lakse je promeniti pravila u svoju korist. Scenario mnogo puta vidjen. Ja izgleda nemam zeludac za takve stvari, mozda ide sa godinama pa nisam izdrzao da ne napisem. Za pravopisne greske oprostite, zena je legla i ugasila svetlo pa kucam u mraku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Mart 3, 2008 Ducatista, 2910 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Dukati nikad nece izaci u SBK sa Desmosedicijem. On je jednostavno replika Moto Gp-a za ulicnu upotrebu i to je to. Mislim da namera nikad nije bila da se on pojavi na trkama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Mart 4, 2008 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Dukati nikad nece izaci u SBK sa Desmosedicijem. On je jednostavno replika Moto Gp-a za ulicnu upotrebu i to je to. Mislim da namera nikad nije bila da se on pojavi na trkama. Ma SBK je inicijalno i bio zamišljen kao prvenstvo za promociju serijskih motora za razliku od GP-a . Naime u SBK je primarni cilj promocija motora koji se mogu kupiti u trgovini pa su sa određenim doradama krenuli u takmičenja , ali vremenom je to sve evoluiralo do današnjih dimenzija . Naime na početku si mogao u SBK biti konkurentan ako si kupio serijski motor u trgovini , nabacio na njega dorade u okviru dozvoljenog pravilnikom i onda po gasu , pa kom pita , kom tepsija . E a kao što sve ide naprijed i kapital traži svoje mjesto , tako se je danas SBK pretvorio u ovo što je , ma koliko vi raspravljali o tome . Morate biti svjesni da je KAPITAL , a ne SPORT to što pokreće danas sve na svijetu i kada to shvatite neke stvari biti će vam jasnije . Dakle DORNA želi SHOW i privući što veći broj gledatelja , a to postiže prilagođavanjem odnosa ponude i potražnje , dakle nudi se ono što se traži i tako će biti dok god novac curi u kasu ,a kada dotok oslabi , opet se mijenjaju pravila . Isto tako je i u GP-u,crossu i svemu ostalom . Pa i četverotaktni GP su ubacili isključivo pod pritiskom Honde , jer je HRC imala najduži razvoj i sve spremno za nastup godinama prije , a u prvu sezonu je ušla najspremnija , uz to imala je Rossija i igrala na najsigurnije karte , zar i to nije ziheraški . Shvatite jednu mudrost kapitalizma koju je grupa QUEEN davno opjevala :"SHOW MUST GO ON" Jer dok nema showa nema ni para , a onda ključ u bravu jer se ne živi od ljubavi , mislim da ste dovoljno zreli da to znate , a i za ljubav trebaju pare . Ako su ti ljubav motori , dali možeš doći u trgovinu i reći , joj što volim ovaj motor , a čiko te pogleda i kaže , pa evo ti ga sine , kad ga toliko voliš ??? Ili kaže : Daj sine pare pa ga kod kuće voli do neba , ako hoćeš Neću više raspravljati o SBK , GP, R1 , 1098 , Japanu , Italiji i šta ti ja znam o čemu jer to nema smisla pošto smo svi mi individue koje imaju svoje mišljenje pa neka si svako misli šta hoće i nek živi u svom svijetu , ali molim vas prije nego započnete neku raspravu morate znati i dublju pozadinu teme o kojoj raspravljate , a ne samo ono što pliva na površini , jer na površini je obično ... :-X Ajoj al sam ja zabrazdio u Off topic :o Pozdrav svima i nek vam dobro stoji M900 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Mart 4, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko od strucnjaka koji se javljaju u ovoj temi mozda procitao MASTERBIKE 2007 test? Jako kvalitetan test koji se radi jednom godisnje a voze profi vozaci , bivse GP zvezde i eminentni moto novinari. P.S. Sto se tice komentara lep je, ima karakter itd to su atributi koje recimo devojka treba da ima, a motocikli su gomila gvozdja i drugih materijala kojima su neki inzinjeri i dizajneri dali neku formu. Posto FORMA NIKAD NE SME BITI ISPRED SUSTINE, uloga motocikla je da radi posao za koji je namenjen (a ne da radi kao produzetak necijeg ega), bezpogovorno, bezkarakterno i za sve pare P.P.S. Sto se eRova tice, ljudi ne dajte se prevariti, informisite se, GP je naucna fantastika za obicne smrtnike, SBK sampionat je takodje prilicno daleko. Ako hocete da vidite koji R je najbolji za ono za sta je stvoren i to onakav kako ga je fabrika napravila pratite superstock trke gde se voze SERIJSKI motori kakve vozimo i mi ili kakve vidjamo svaki dan na ulici. Sve drugo je sarena laza sa mnogo ulozenih para da vas obmane. A sad stvarno hvala na paznji i laku noc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...