Bender 75 3 Napisano Februar 22, 2008 Svrati ponekad, 117 postova Prijavi odgovor kao problematičan Videh gomilu razlicitih mishljenja o konkretnom modelu Ducatija, kao i Yamahe. Neki kazu da se 1098 vozi lakse od svih motora, neki kazu kad se 1098 predje na Japance - Japanci dodju ko bajs koliko je Ducati tezi za voznju, Ducati forever, R1 ili nijedan, gomila kontradiktornih mishljenja.. Mene zanima sledece: Videh ovde da je nov R1 oko 13.000E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=49&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af a da je nov Ducati 1098 oko 17.000 E http://www.motori.co.yu/cena_vise.php?page=19&PHPSESSID=69ed3a1cced4d1383f01842d2b42f0af Jel to cena sa svim dadzbinama ili ne? Dal Ducati stvarno vredi tih 4000E vishe? Sta je udobnije, manje greje, lakse za voznju od ova dva? I za kraj, kad je design u pitanju, sta reci: ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Februar 22, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Uh, huh, sada ce da krene... No, ajde na pocetku da se ja napravim pametan Ovako R1 ti kao U2, svi culi za njih, svako bi poznao koja je njihova pjesma... dok ti je 1098 kao Frank Zappa, tu ne treba objasnjavati nista, ko je slusao zna... By the way, album Frank Zappe je skuplji nego U2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Februar 22, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan nisam `strucan` za to koji je bolji ali sto se tice dizajna.... pored Ducatija, R1 izgleda kao riba sa brkovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Februar 22, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Vredi. Kad pogledas cistu ekonomsku racunicu, odnosno kolicinu opreme koju Dukac nosi, lako ces i "probiti" taj budzet od dodatnih 4000e. (cene jesu sa svim dadzbinama) Koji nudi vise zadovoljstva? Pojma nema, niti imam jednog niti drugog, ali kad bi neko poklanjao, odabrao bih Ducati. Subjektivno. Vrhunski materijali, paznja detaljima, Italijanski dizajn, ekskluzivnost. Mene su dobili... :-* Sta je udobnije? Kako kome. Oba su udobna koliko i pad niz stepenice. ;D Sta manje greje? (kog' je briga za ovo uopste? ) Yamaha bije glas da ume da uprzi sediste. Na Ducatija se ne zale. Ili se zale, ali vlasnika Ducatija ima taman toliko da niko ni ne reaguje... ;D Sta je lakse za voznju? Ovo mi lici na pitanje "ko je jaci betmen ili supermen?" Nijedan nije lak. Oba su cistokrvni trkacki motori, koji nisu namenjeni da budu user-friendly, vec brzi i zestoki. To sto ih zloupotrebljavamo za voznju do kafica, pa nam je tezak za manevrisanje, suvise je "na ruke", ili nam se suvozacica zali kako joj je neudobno, to je vec druga stvar. Dizajn? Aktuelni dizajn R1 mi se nikako nije dopao kad se pojavila. Nakon 4 godine (manje vise- ista) mi je najlepsa Japanska hiljadarka. Stvar ukusa... Ducati me je odusevio na prvi pogled. Jos i da se cuje kao Yamaha.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Februar 22, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan vlasnika Ducatija ima taman toliko da niko ni ne reaguje... ;D Moj savet ti je R1 ! Ipak sve ribe su cule za njega ko sto neko rece. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Februar 22, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ta razlika u cijeni je zbog opreme koju dobijas sa Ducatijem (izduvi, viljuske, kocnice...). Kada bi te pare dodao i ulozio u R1 imao bi mnogo mocniji motor. E sada, ko sta voli, ako ti treba motor za trku rekao sam ti, ako ti treba motor za sminku onda R1 (jeftiniji je), a ako si kolekcionar onda Ducati, ako si fenser koji hoce da ima motor koji niko nema onda opet Ducati, ako hoces da se dugo vozas onda R1, ako hoces da mozes lako da ga prodas opet R1, i tako u nedogled... Pitanje koji je bolji je jako siroko i na to odgovor ne postoji. E sada, kada covjek zna sta mu treba od motora, on ce od ova dva vrlo lako naci onoga koji je njemu licno bolji... itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Februar 22, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ministar je sve lepo objasnio i nema tu vise sta da se pise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Februar 22, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Uh, huh, sada ce da krene... No, ajde na pocetku da se ja napravim pametan Ovako R1 ti kao U2, svi culi za njih, svako bi poznao koja je njihova pjesma... dok ti je 1098 kao Frank Zappa, tu ne treba objasnjavati nista, ko je slusao zna... By the way, album Frank Zappe je skuplji nego U2 'de se seti Zappe !!! ;D ;D ;D ma oba su prelepa ! biraj onaj koji te "uradi" !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Februar 22, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan U magazinu "Dva tocka" u broju 12. je objavljen uporedni test R1 i 1098 koji je radio italijanski "Duo Ruote". Evo sta pise tamo... Text je u potpunosti preuzet iz "Dva tocka" broj 12. Priblizava se trenutak u kome ce obozavaoci brze voznje konacno moci da kupe najbolji sportski motocikl do sada, upravo onaj koji ce biti dobar i u krivinama i medju cunjevima.Da bismo nekom bar malo olaksali izbor,uspeli samo da izvedemo mali uporedni test,bez sumnje test godine.Na veoma brzu pistu u Sirakuzi smo izvezli dva najatraktivnija noviteta za 2007.- novi Ducati 1098 S i Yamahu YZF R1.Posto su Honda CBR1000RR i Kawasaki ZX10R identicni modelima iz 2006.,bilo nam je lako da ih detaljno opisemo i ponasanje svakog od njih uporedimo sa nasa dva testirana trkaca.To vazi i za Suzuki GSXR 1000, ali za verziju 2006. Verzija za 2007. donosi znatne evolucije u odnosu na proslogodisnji model,ali,na zalost,do zatvaranja ovog broja nismo imali priliku da je detaljnije upoznamo.Dosta sa objasnjenjima,uskacite na sedista,da zejedno osetimo uzbudjenje super-performansi. GOSPODjA U CRVENOM - Ducati 1098 S Besni izgled ne vara - Ducati 1098 S je rodjen za pistu,ima najuzi rezervoar od svih motora na testu, u sedistu se odmah osecamo kao kod kuce.Siroki upravljac osigurava dobru kontrolu,ali mnogo opterecuje zglobove,sto se narocito oseca u gradskoj voznji.I Ducati i njegovi konkurenti na testu imaju veoma naprednu upravljacku elektroniku motora,koja osim sto optimizuje sagorevanje,cini da razvoj snage bude sto ravnomerniji.Ducati-jev agregat odmah odusevljava spremnosu da prihvati obrtaje.Vrti se fantasticno,dobro vuce vec od 3500 rpm,odlicno povlaci od 4000 rpm,impresionira izmenju 5000 i 8000 rpm,da bi na 9750 rpm dostigao max snagu.Sve to omogucava sirok rezim rada,pri kojem je motor spreman da zivahno reaguje na odlucno dodavanje gasa.Dvocilindricni motor Ducati-ja izdasnom obrtnom momentu dodaje munjevit porast broja obrtaja,sto omogucava veoma efikasnu voznju punu adrenalina.Radi najboljeg iskoriscenja snage,umesto uobicajenog odvratanja pri izlasku iz krivine preporucuje se dozirani gas u prvom delu krivine, a potom snazno dodavanje.Obrtnog momenta ima sasvim dovoljno i odmah je na raspolaganju,pa je proklizavanje zadnjeg tocka samo pitanje vozaceve zelje.Veoma je tesko dostici limit konstrukcije-novi ram i trkacko oslanjanje osiguravaju ekstremnu okretnost u mesovitoj voznji i veliku stabilnost na pravcu.Postavljanje u krivinu je brzo i precizno,motor sigurno lezi i prijanjanje tockova je uvek zagarantovano.Snagom i mogucnoscu doziranja,nove Brembo kocnice mogu da posluze kao prmer drugima,narocito pri snaznom usporavanju pred krivinu.Pri tom su agresivnije od Yamahinih,ali ne toliko da bi to smetalo u normalnoj voznji.Nakon puno snaznih kocenja pred krivinom (u Sirakazi se skoro do svake krivine stize sa preko 240 km/h), rucica je produzila svoj hod,mada je snaga kocenja ostala ista.Nema kvacila protiv poskakivanja,ali pogodjena raspodela tezine cini da se njen nedostatak mnogo ne oseca. Prednosti: efikasna konstrukcija, performanse motora, kocenje Mane:udobnost na drumu FURIJA SA ISTOKA - Yamaha YZF R1 Odrekao se 5 ventila po cilindru,zastitnog znaka Yamahe,da bi primenio klasicna 4 ventila,ali je zato karakter ostao isti- ako zelite da osetite snazne emocije,sedite za upravljac Yamahe R1.Visok polozaj pozadi ne pruza vozacu onaj osecaj sjedinjenosti sa motorom kao kod Ducati-ja.Ima vise postavljene drzace za noge koji su pomereni napred u odnosu na Ducati-ja,pa serijsku verziju nije tesko nagnuti tako da struze asfalt.Doduse,to se ne dogadja sa setup-om za pistu koji predlaze Yamaha.Modifikacije na motoru i veoma napredna elektronika su omogucile jos 5 konja ,ali je pre svega pojacan obrtni momnet na srednjim obrtajima od 6000 do 9000 rpm.Nekako se cini da je porast snage meksi nego kod modela sa 5 ventila.No,nemojte se prevariti-elektronski gas i drugacije podeseno ubrizgavanje pri prva tri stepena prenosa nemaju niceg zajednickog sa kontrolom trakcije trkackih motora.Blazi razvoj sange je osetan,ali ako odlucno dodajete gas-pakao je spreman da se upravo pod vama otvori.Dugi crni tragovi na izlascima iz krivnie su rezultat odlicne trakcije i perfektne kontrole koju vozac ima nad zadnjim delom motora prilikom ubrzavanja.Konstrukcija je dobro pogodjena,a oslanjanje moze precizno da se podesava.Mekan ali odlican razvoj snage omogucava da se potpuno iskoristi velika moc motora.Okretnost do brzine od 150 km/h je dobra.Ipak,iznad toga je Ducati brzi,iako ne moze da se kaze da je s Yamahom tesko upravljati.Tendencija prosirivanja putanje na izlasku iz krivine se oseca samo sa drumskim setup-om,a kompenzacijom hidraulike se smanjuje nesigurnost zadnje viljuske,pa motor juri zeljenom putanjom.Kocenje je za dlaku sproije nego kod Ducati-ja,ali je doziranje bolje,posebno u prvom delu hoda,sto se posebno ceni da drumu.Na pisti kvacilo protiv poskakivanja,sa pomalo grubim delovanjem,dosta pomaze,omogucavajuci kocenje sve do unutrasnjosti krivine. Prednosti:performanse motora, efikasna konstrukcija,maximalna brzina Mane:niski drzaci za noge pri voznji na pisti Znam da testovi po casopisima nisu merilo za motor, ali mislim da ce ovaj text nekome pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Februar 22, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih postavio stvari ovako, koja je zenska bolja, Plavusa ili crnka. Sto bi rekli prosti ljudi, ona koja lakse legne, i brze ode kuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 23, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan kad bih ja bio u slicnoj situaciji, znao bih tacno sta da radim. za te pare, zna se DUCATI. Mozda je R1 laksa za svakodnevnu voznju sa r4 motorom od dukatijevog v2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Februar 23, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan kad bih ja bio u slicnoj situaciji, znao bih tacno sta da radim. za te pare, zna se DUCATI. Mozda je R1 laksa za svakodnevnu voznju sa r4 motorom od dukatijevog v2. Mislim da je bas obrnuto, R1 trazi obrtaje, a Dukac ima to sto ima dolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Februar 23, 2008 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je odgovor ovde veoma jednostavan - ni jedan nije bolji, oba su na postolju na broju 1. Ja mogu licno da kazem da bih odabrao Ducati jer mi je egzoticniji u ovom izboru i jer volim V2 varijantu a znamo ko je doktor na tom polju. Sto se tice performansi tu je tek smesno da komentarisem(o) jer nisam ni blizu vozacu koji moze da izvuce maksimum iz ovakvih motora - imam A kategoriju tek od 1994.g. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 23, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam na gradsku voznju, kreni-stani, saobracajna guzva i sl, mislim da je za te stvari R1 ugladjenija. a i kazu da dukac za taj vid upotrebe ima i mnogo jaku prednju kocnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dager 5 Napisano Februar 23, 2008 Svrati ponekad, 206 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzmi oba , salim se Ducati je ipak pravi izbor po meni bas zbog v2 motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Februar 24, 2008 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam na gradsku voznju, kreni-stani, saobracajna guzva i sl, mislim da je za te stvari R1 ugladjenija. a i kazu da dukac za taj vid upotrebe ima i mnogo jaku prednju kocnicu. Oprostite na pitanju , ali koji moron kupuje ovakav motor za vožnju po gradu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Miki- 3 Napisano Februar 24, 2008 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 2 klase: 1) pozer 2) onaj koji voli taj tip motora sta je nejasno?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 24, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan pa m900 nemoj zajebavati, ko zivi u gradu mora nekad i da se provoza po gradu. jebi ga, za grad nisu ni jedan ni drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Februar 25, 2008 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan pa m900 nemoj zajebavati, ko zivi u gradu mora nekad i da se provoza po gradu. jebi ga, za grad nisu ni jedan ni drugi. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 25, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mogao bi gosn bender da nam odgovori na jedno pitanje.. jel ti pitas ovo zato sto planiras da se ponovis? ja sam stekao takav utisak... ps m900 ako imas neki snimak kako grme ti tvoji ARROW-i pusti mi na PP. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Februar 25, 2008 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako to misle "finalni prenos bez praznog hoda"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 25, 2008 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam gledao SBK trku i na prvih 6 mesta je bilo 5 dukatija a yamaha dal` nesto 8,9,ne secam se tacno.Toliko o egzoticnosti ducatija i jeftinoci yamahe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Februar 26, 2008 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan ps m900 ako imas neki snimak kako grme ti tvoji ARROW-i pusti mi na PP. ;D Nažalost nemem snimku , ali i na snimci nije to to :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam gledao SBK trku i na prvih 6 mesta je bilo 5 dukatija a yamaha dal` nesto 8,9,ne secam se tacno.Toliko o egzoticnosti ducatija i jeftinoci yamahe. NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Yamaha ti je 1000 a Dukac samo 1200ccm Sto ne ide ne ide. Kukali su da ce da se povuku iz Superbike ako ne dozvole da se trkaju sa tim motorom i sada ce da upropaste sampionat. Nije prvi put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam gledao SBK trku i na prvih 6 mesta je bilo 5 dukatija a yamaha dal` nesto 8,9,ne secam se tacno.Toliko o egzoticnosti ducatija i jeftinoci yamahe. NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Yamaha ti je 1000 a Dukac samo 1200ccm Sto ne ide ne ide. Kukali su da ce da se povuku iz Superbike ako ne dozvole da se trkaju sa tim motorom i sada ce da upropaste sampionat. Nije prvi put Pa nije valjda Ducati toliko superioran da mora da ima 200 ccm prednosti.Salim se,. za ovu prednost sam cuo ali mi nije bilo jasno o cemu je rec da li neko moze da objasni o cemu se radi i zasto su Ducatiju dali 200 ccm prednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...