Jump to content

Moto Zajednica

Laptop HP G62 a50sm

Recommended Posts

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Ne radi neintegrisana ati radeon hd grafika, prilikom paljenja cuje se pistanje a po paljenju se ubrzo gasi. Baterija je izvadjena jer je neispravna.

- i3 350m 2,26Ghz procesor

- 3gb ram memorije

- 320gb 7200rpm hard disk

Cena 50e.

post-22063-0-93939000-1415389406_thumb.jpg

post-22063-0-88469000-1415389430_thumb.jpg

post-22063-0-43488600-1415389460_thumb.jpg

Promenio član Miroslav91

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ma on je radio ali se pregrevao pa sam ga ja sam otvorio u pokusaju da ocistim kuler zato sto vise nisam hteo da ga nosim u servis i dajem po 2000din svaki put (bukvalno sam ga nosio na 3-4 meseca jer je to mana ovog modela, mali je kuler i ima problema da ga ohladi cak i kad nema prasine uopste). Posle sklapanja je poceo da pisti prilikom paljenja i da se gasi nakon kratkog vremena kad podigne sistem, nzm sta sam mogao da zeznem, cini mi se da sam sve lepo vratio.

Ovaj model ima ati radeon hd5470 graficku karticu (neintegrisanu) i integrisanu intel hd. Cenu sam formirao na osnovu nekih oglasa koje sam nasao na kp, i rekao sam da nije fiksna. Ukoliko je neko zainteresovan, dogovoricemo se, nije problem.

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

sta se gasi kad podigne sistem, kompjuter ili pistanje?

izbroj koliko puta bip-ne i kako (dugi/kratki bipovi) pa potrazi ovde na sredini strane:

http://h10010.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&docname=c02222922

mozda '2 short beeps and 1 long beep (repeats 5 times) - Unable to initialize video or video card required but not installed'

Kod mene bipne 43 puta kratko, i onda ide ono welcome to windows, podigne sistem i sve i posle kratkog vremena se ugasi komp. Evo sad sam ga ukljucio i radi vec 5 minuta bez gasenja 0stabre.gif

EDIT: Kad pretrazujem ovde po serijskom broju meni izbaci da je u pitanju a21ez model, a ne a50sm (a a50sm pise ispod baterije).

A evo sad je pistao 13 puta kratko pa kratka pauza pa 16 puta kratko opet... Snimio sam telefonom, mogu da uploadujem ako treba?

Promenio član Miroslav91

• ., 595 postova

uh, pojma nemam! mozda prijavljuje vise problema...

ako pretpostavimo da je to konstantno pistanje to bi mogao da bude punjac (koji mozda 'proradi' pa kompjuter prestane da pisti), iskljuci ga iz kompa i iz struje i nek ostane tako i komp i punjac neko vreme, 15-30min, ne zuris nigde :)

najbolje bi bilo kad bi imao od koga da pozajmis drugi punjac, cisto da budes siguran. moze i puna, ispravna baterija, ako pozajmis od nekog ne prikljucuj svoj punjac sa tudjom baterijom

pogledaj da li treperi neka lampica na njemu kad ga ukljucis (power ili sl), ako treperi izbroj koliko puta

edit: treperi = 'blinka', lampica se pali i gasi :)

E pa kad covek ne zna ne treba da cacka nista :D. Pratio sam ona njihova uputstva i probao da izvadim i vratim ram memoriju i evo sta se desilo:

post-22063-0-97185300-1415454309_thumb.jpg

Ja vise ne pipam nista oko njega, skroz neispravni se prodaju za 50e, a ovaj bar pali koliko toliko pa msm je to fer cena.

• ., 595 postova

ma laptop je pistao i pre nego sto si polomio, jbg kad ne razmisljam. ostaje da probas ono sa punjacem sto sam ti napisao, ja bi na tvom mestu za sad ostavio tu memoriju sa polomljenim drzacima van kompa dok ne utvrdis zasto pisti. cesto upali to sa vadjenjem pa stavljanjem memorije nazad ali ne znam da l' da ti kazem da to uradis sa preostalom memorijom, bolje ne diraj ako nisi siguran kako se skida

• ., 595 postova

probaj i ovo

Perform a hard reset

If a PC suddenly fails to boot properly, you should perform a hard reset as the first procedure.

1 Disconnect all peripheral devices and remove all USB devices and media cards.

2 Disconnect the AC power adapter, remove the battery, and then press and hold the power button for at least 15 seconds. (probaj i duze, minut, koliko se drzi valjda zavisi od modela do modela)

3 Reconnect the AC power adapter (but do not connect the battery), Press the Power button, Look for glowing LEDs near caps lock and num lock keys, and Listen for sounds of a disk drive and fan turning.

Probao sam hard reset, prilikom prvog paljenja nije pistao nijednom, a kad sam ga ponovo ugasio i upalio jeste, tako da nije uspelo. Vadio sam i drugu ali je nekim cudom nisam polomio :). Hvala na savetima, videcu ako mogu da nadjem od nekog punjac pa da probam, ako ne, ici ce po ovoj ceni, sta da mu radim, bolje i to nego nista.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja