Luckyone33 5 Napisano Octobar 21, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Poshto nisam nashao prichu na ovu temu treba mi info,neki kazhu mozhe neki ne,DA LI MAKSI SKUTERI IZ AMERIKE MOGU DA SE OCARINE I VOZE KOD NAS? Veseli pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 897 Napisano Octobar 21, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2077 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Oно што могу да ти кажем је да то нико од нас није радио сигурно . Била је тема на форуму,неко од колега је продавао моторе који су дошли из Америке,не могу да се сетим ко,ал мислим да је неко од уредника у скутер подфоруму Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckyone33 5 Napisano Octobar 21, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moraću da pročešljam ozbiljnije @bracabgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Octobar 21, 2014 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan може то да се ради,али је сад мало компликованије због хомологације!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 897 Napisano Octobar 21, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2077 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Нема више теме,била је у комерцијалном делу(плаћен оглас)ал је више нема,надам се да ће се јавити и мало појаснити ту проблематику. А као што рече колега Големи јахач све се то закомпликовало новим правилима и законима,тешко увести нешто из Европе амогу да замислим која је компликација из Америке Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Octobar 21, 2014 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za Srbiju, ali u BiH je postalo nemoguće uvesti motor iz usa onog momenta kad su uslov postale EURO norme. Bez obzira što je proizvođač iz Evrope, vozila za usa tržište nisu homologirana na Euro norme. A da to tražiš nanovo od proizvođača ne isplati se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckyone33 5 Napisano Octobar 21, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan U tu homologaciju (euro norme) spada motor 3 mora da bude,migavci...ne znam za napon da li su iste baterije i to mora da se "odradjuje" ... Znam da se to radi(lo) na mašinskom fakultetu...znachi zezancija kako god okrenesh.u sushtini mozhe samo morash da se pozabavish sa tim? motor je vec u srbiji,al je na usa table,nije ocarinjen. Sad kapiram da oni i ne mogu da ga ocarine dok ne ispuni te forme,ako ga ocarine onda je posle sve p dim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojnikd 11 Napisano Octobar 21, 2014 U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Колико сам приметио, мигавци морају бити на већем размаку него европски, па тако ннр. Беверли и инапред и назад има засебне мигавце (нису као наши у оквиру предње или задње светлосне групе), што по мени наружује мотор, изгледа као на кинезима... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 21, 2014 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Spominjalo se skoro, neki kolega sa foruma je valjda imao gume Made in USA, i nije mogo da ocarini motor, nego je morao da ih menja ili sta je vec bilo, isto znam da su spominjali da se traze neka dokumenta, papiri, potvrda ili sta vec od ovlascenog distributera . Sve ostalo su kolege vec rekle. Najbolje ti je da vidis sa nekom spediterskom firmom ili da vidis sa carinicima sta i kako treba, niko drugi ne moze da ti da bolji odgovor od njih samih jer znaju proceduru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckyone33 5 Napisano Octobar 22, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ni špediter nije problem izgleda,pošto ima slučajeva znam lično,da su motori ocarinjeni...ali ne mogu da se registruju 'ebe lud zbunjenog u srbiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Octobar 22, 2014 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan pa to i jeste fora,moze da se ocarini,al nemoze da se registruje zbog neke potvrde,neko je skoro pisao o tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckyone33 5 Napisano Octobar 23, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan I danas naravno chujem Kako je dechko uvezao motor iz amerike 2013 godishte i registrovao ga normalno samo pricha u sushtini nishta konkretno ne znam na kraju sta moze a shta ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2083 Napisano Novembar 10, 2014 Skuteras, 3704 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ja 9 motora skoro. Dva ne mogu da se registruju. Sto se carine tice sve moze. P)roblem je ta potvrda. Kada su za ta dva ukucali broj sasije u neki sistem receno je da nisu po evropskim merama. Jedan je bio 2008. jedan 2009. Onaj 2013 je prosao. Ako znas sta kupujes trazi da ti posalju VIN pa odnesi da proveris Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckyone33 5 Napisano Novembar 10, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan @muljaz taj VIN broj nosim na carinu ili negde drugo na proveru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2083 Napisano Novembar 11, 2014 Skuteras, 3704 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kod automotosaveza. Oni valjda daju zeleno svetlo za registraciju, a u ime Agencije za bezbednost saobracaja. Koja je inace sve to zabrljala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckyone33 5 Napisano Novembar 11, 2014 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno @muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...