Jump to content

Moto Zajednica

Cagiva Mito 125 mali problem. Pomoc

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Suzuki gs 500

Pozdrav,

Imam mali problem na Cagivi Mito 125.

Pre neki dan sam provalio da me zezaju svetla,tokom voznje mi svetla variraju te svetle normalno te opadaju,izgleda da gube struju.Nocu kad vozim maltene se skoro ugase pustim duga svetla ona se skoro ugase pa posle nekog vremena svetle normalno pa posle oped opadnu.U cemu tu moze da bude problem sta da pogledam ? IZgleda da akumlator ne salje dovoljno struju cim tako gubi,ali kako da proverim da li je to do akumlatora ? ne razumem se bas oko toga,ako neko moze da mi pomogne.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9520 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Voltmetrom (unimerom) na klemama akumulatora proveri napon u radu na leru, u obrtajima te sa ugasenim motorom, ocitavanja okaci ovde...

Losa i patinirala instalacija, namotaji, regler, akumulator, sijalica od 100w na zicama ne adekvatnog preseka mogu biti uzrok... Tesko je dati smernice kada se covek u startu ogradi i kaze da se ne razume...

Pozdrav Nenad.1zdravo.gif

Drago mi je sto si resio problem!

Ako nista onda iz kulture prema nama koji smo bili voljni da pomognemo, upotpuni ovu temu i napisi o kakvom je kvaru rec... Mozda se kod nekoga ponovi isto pa mu bas tvoje iskustvo zafali. 1zdravo.gif

Pozdrav Nenad.

• Podržavam 1

Ja se izvinjavam nisam napisao o cemu je rec.Danas kad sam skinuo sediste(posto se akumlator nalazi ispod sedista)akumlator je stajao normalno i ja sam gledao kablove da se mozda nije nesto otkacilo,i reko ajde da upalim motor i kad ga upalim imam i sta da vidim akumlator se otkacio od drzaca i od vibracija skace i kako skace tako gubi struju.Danas sam mu namestio drzac i dotego kleme i sad radi dobro,barem za sad.Sva sreca nije bilo nista ozbiljnije,ali puno vam hvala sto ste odvojili vreme da mi pomognete i da me usmerite sta treba da pogledam,sigurno ce mi posluzice nekom drugom prilikom.

Pozdrav :zdravo:

Ako ti instalacija deluje zapusteno, odspajaj dzek po dzek i poprskaj nekim kontakt sprejom, obrati paznju na kablove koji iz masine idu, onicno su te faze zute boje pa zbog velike struje a loseg kontakta pocnu topiti sviju izolaciju, trakom po potrebi saniraj... Gde god si u mogusnosti kontaktne povrsine blago presmirglaj pre WD-isanja... Postedeces sebe velikih muka ovim 20-o minutnim poslom...

Pozdrav Nenad.

P.S. Pri vracanju dzekova obrati paznju da buksna ne izadje na drugu stranu, a ako se tako nesto dogodi samo je srafcigerom na mesto vrati.

Kablovi su dobro izolirani,oko kablova nema problema a mogo bi kontaktne povrsine da presmirglam,to nije nikakav poso kao sto kazes ali znaci puno.

Hvala ti jos jednom na savetima.

Veliki pozdrav.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja