Alp 2246 Napisano Avgust 15, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Devica. Brdo iznad Soko Banje U ovom treku nema puno kilometara. Ipak, Devica je interesantno kraško brdo. Ko voli vrtače, trnje i džombastu podlogu, ovde će uživati. Južna strana Device je čistija i daje bolje vidike pa što se mene tiče tu dobija u prosečnoj oceni. Krenete asfaltnim putem iz pravca Soko Banje (mi smo krenuli sa magistrale prema Bovanskom jezeru, ali nema veze, isto je..), uzbrdo prema jugu i popularnom izletištu Kalinovica (može i "izletište Očno"), i nastavite još gore do karakterističnog mesta gde Sokobanjci vole da roštiljaju u slobodno vreme. Tu se sa asfalta izdvaja put prema vrhu Device. Tim putem do na samo teme brda gde se putevi gube, račvaju i gube u makiji. Malo razmisliš, pogledaš gde je sever.. i ipak uključiš GPS da te odvede u pravom smeru. Na severu dominira Rtanj. Ex-man: "sedi malo u lad, de si navro?" Silaz prema jugu. Lepši i čistiji. U dolinu i lokalnim prašnjavim putevima na početnu tačku. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 1 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Avgust 24, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Ljubovija / Bobija, oko 114 km. Odličan trek u Igorovoj organizaciji. Ljubovija, bobija.gpx Ljubovija, bobija.kml Ovo je trebala da bude kružna tura od 2 dana, a dobro je da smo uspeli da završimo i prvi dan. Sve je krenulo lepo. Lepo vreme, lep ambijent, odlično društvo, dobri vidici, tvrda podloga... a na kraju smo svi bili manje-više sjebani, što fizički što psihički (a neki oba). Drina i Ljubovija.. Počelo je sa Igorom i ispuštanjem motora (u mestu), na silazu sa ovog vidikovca.. Silazak u kanjon Trešnjice.. Škola u Trešnjici. Jedna od najstarijih u Srbiji. Na ovu vrućinu.. mora malo da se plaknemo. Nastavilo se Severianovim padom na brzom makadamskom putu (koza u sačekuši :)).. Famozna kruška.. Vidikovac na Bobiji.. I završilo se mojim zakucavanjem u Igora na seoskom asfaltnom putu pri brzini od 30 km na sat. Rezime: Severian, malo deformisan roll bar i neupotrebljiv garmin. Igor, ostao bez zadnjeg levog nosača bisage (koju sam odfikario ja), slomljena jedna plastika i ručica menjača. Alp, odlomljena desna plastika rezervoara, probušen hladnjak, slomljen korman (nije prvi put, vidi turu od Vlasine do stare planine..), videćemo šta još.. Dobro je kad se sve završi na parama. Svi smo bili zahvalni svojoj zaštitnoj opremi, na tome ćemo u buduće još više raditi. Vidam rane, lečim komplekse i naručujem rezervne delove jer,bo treba završiti i taj drugi dan. Samo da se skrpimo. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Avgust 25, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kad se sabere, ni na jednom motoru nije mala šteta. Hvala Bogu, vama ništa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17014 Napisano Avgust 25, 2017 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene nije strasno. Na gps-u steta je oko 60-70e (popravka u sopstvenoj reziji). Na motoru 0. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Avgust 27, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Juče i danas, malo po Kučajima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 6, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Gledićke planine (južno od Kragujevca) i Crni Vrh (Jagodinski), oko 150 km. U ranijim postovima sam se osvrnuo na Juhor, brdo južno od Jagodine. Ta priča je ostala ne-ispričana, ne zbog toga što sam ostao dužan za to brdo, već iz razloga što ova tri vrha (Juhor-Crni Vrh-Gledić), nekako čine celinu i uglavnom zatvaraju priču centralne Srbije tj, Šumadije. Krenuli iz Jagodine (najveći turistički centar Srbije, barem tako kažu..), i vrlo brzo prešli na lep makadamski put koji nas je odveo skoro do Crnog Vrha (na vrhu je vojni repetitor i nije dozvoljeno motornim vozilima). U planinarskom domu neposredno ispod vrha domar nije bio preterano oduševljen enduro motorima, kaže prave štetu. Verovatno je u pravu, to je nešto na čemu bi morali da poradimo kao zajednica.. Odatle se spustili na zapad prema Kragujevcu ali brzo meandrirali prema glavnom grebenu Gledićkih planina. Moj Milane, jabuko sa grane.... Najviša tačka Gledićkih planina, vrh Samar (922 m), ehej nije šala.. Tu smo zatekli i postavu radio-amatera u pokušaju montaže improvizovane antene.. Neustrašivi enduraši u isčekivanju. Gde je ta Monika Beluči da joj slomimo nogu? Izvor u selu Loboder. Mesto nije impresivno, ali voda je svetska ! I na kraju Manastir Ljubostinja. Duhovno mesto. Lepa je Srbija. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 1 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexx 5 Napisano Septembar 13, 2017 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Alp, prvi put gledam temu. Imam pitanje: s 'obzirom da vozite motore kolima do polazne tacke trek-a, a ne idete is stana pa sve asfaltom desetine ili stotine kilometara, a putevi koje vozite su planinsko-sumski, razmishljam da su za takve voznje pogodniji laksi (enduro / trail / trial ) motori ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 13, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan On 13.9.2017. at 13:48, Alexx je napisao: Alp, prvi put gledam temu. Imam pitanje: s 'obzirom da vozite motore kolima do polazne tacke trek-a, a ne idete is stana pa sve asfaltom desetine ili stotine kilometara, a putevi koje vozite su planinsko-sumski, razmishljam da su za takve voznje pogodniji laksi (enduro / trail / trial ) motori ? To je jedno od univerzalnih pitanja koje se često čuju na ovom forumu a nema univerzalnih odgovora. Kao i svaki "posao", biraš "alat" za ono što radiš. Trial motori su dobri za akrobacije u šumi i stenovitom terenu (mali, lagani, vešanje i gume su posebno prilagođene...), ali nisu dobri za tkzv "linijski enduro", koji mi najčešće praktikujemo (mali rezervoar, neki nemaju sedište uopšte, gume su vrlo specifične pa ih je greota spaliti na nekom "brzincu", itd.. Ali to ne znači da ih ne treba praktikovati kad god možeš (ako možeš). Ex-man ima jednog koga redovno maltretira po šumi, zato je dobar u tehničkim deonicama.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexx 5 Napisano Septembar 13, 2017 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Alp, hvala na odgovoru. Naravno da je dilema koliko alata treba imati. Nekada smo imali po jedan par skija a sad po 3-4 .. za svaku vrstu snega i plaina po (barem) jedan par. Tako sad i sa motorima. Upoznat sam sa enduro / trail / trial tehnikom i alatom. Gledajuci po slikama i opisima stekao sam utisak da su to spore tehnicke voznje koje dopusta teren, vremenski uslovi, godine staža (i preostale godine staža sto je takodje bitno!) i alat. Zbog toga i moje pitanje oko 'radije' primene laksih motora. Naravo radius kretanja i kolicina ponetog goriva imaju takodje uticaja. Mada se i to moze srediti. Izgleda mi savrsena kombinacija zastava poly bez plastike koja bi sluzila svrsi prenosenja do track-a i laganog 2T motora. Sva troijca vozaca nose portable testere / sekire sa sobom? I da dodam: posebno cenim opaske oko zastite prirodne sredine tu gde se vozi kao i postovanje lokalnog stanovnistva ili slucajne setace / hikere. Na zalost prilicno mnogo (mladjih) se ne osvrce na te cinjenice i kvare za nas ostale ugled i sa time mogucnost voznji. Izmedju ostalo Srbija je jedna od malo evropskih zemanja gde i moze da se vozi 'tek-tako' van puta. Da ne kazem off-road / enduro. To treba shvatiti i ponasati se pristojno i nikoga ne ugrozavati. Ili ce uskoro ako nas 'prime' u EU i to biti zabranjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Septembar 13, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim sikirče, testeru nemam a nema ni mesta za nju. U pitanju je Fiskars X10. Imam i jedan kaiš/gurtnu ako zatreba da se zapne ručno uz neki breg ili iz jarka. Obuhvatim oko štapova, još nisam napravio fiksno. Sikirče sam, na žalost već koristio a gurtnu nisam još. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Septembar 25, 2017 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Opet malo Deliblatske peščare od vikenda. Vreme nas sasvršeno poslužilo, a i podloga rekao bih savršena (ove poslednje kiše su taman malo navlažile pesak, a sa druge strane nije bilo dovoljno padavina da se naprave lokve blata)... Raskrsnica puteva: Pogled na Vršački breg: Zagajička brda: Kod skele u Banatskoj palanci: NE KAŽEM da se dodatna oprema na KTM-u popravlja vezicama I na kraju - jedna ne toliko prijatna slika... Ovo je izlazna rana od metka. Ova lisica je uginula u teškim mukama vukući svoja prosuta creva. Nepoznati lovče, ko god bio, sram da te bude - nije ti gadno da pucaš, al' ti je gadno da posle pokupiš divljač u ovakvom stanju? Nemam reči... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Septembar 25, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Evo dopune. Oko 105 km. Odmorište Čardak. Pravo mesto za bazni logor i trening za vožnju po pesku. 2017-09-24 1016__20170924_1116.gpx 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17014 Napisano Septembar 26, 2017 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo mladici! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17014 Napisano Octobar 24, 2017 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedan prolaz kroz Peščaru, ulazak kod Devojačkog bunara, izlazak na kanal DTD. Početak treka lak i za zagrevanje, od Čardaka težim putem, ima dina i zapuštenih puteva (zaobilaženje/preskakanje debala). Active Log 2017-10-20 Sev.kmz 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Octobar 24, 2017 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Jao, što su mi nešto poznati ti balvani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Octobar 24, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci! Timski rad je zakon. A solo vožnje su neophodne za izgradnju dobre psihe.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Novembar 1, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Savski nasip - Obedska bara - Nikinci - Banoštor (skela), - Bačka Palanka - Apatin - Bezdan - Stanišić - Bajmok - Subotica - Horgoš - Kanjiža - Senta - Ada - Arača - Slano kopovo - Uzdin - Padina - Pančevo Oko 700 km vožnje nasipima, poljskim putevima i (na žalost), nešto asfalta. Prilično relaksirana i opuštena tura koja nema preteranih "off froad" težina, pa je prikladna za one koji bi da se nagledaju reka, uživaju u tišini i cvrkutu ptica, kao i za one koji sebe smatraju početnicima u vožnji van asfalta. Razmišljao sam da li da ovu produženu vikend vožnju uopšte stavljam na forum, jer nekako sam nakupio previše asfaltnih puteva na njoj, ali pošto sam tu priču započeo na: onda je i red da je završim. Kreno istim "putem" kao i u prošlom postu, znači nasipom do Obedske Bare.. Stao na kaficu kod ulaza u park.. Nešto naroda ima, dežurni rendžer mi skuva kafu i razmenismo po koju. Vodostaj nije bog-zna-šta pa vožnja čamcem za sada odpada.. Dalje produžim uz Savu, opet do početka južne strane vojnog poligona, sa nadom da ću negde uspeti da se provučem, ali budna vojska zna sa kime ima posla pa je pedantno ušuškala sve prolaze kako ovakvi gilipteri ne bi kojim slučajem snimili neku od svetskih-sega-mega-ultra-giga vojnih tajni i to prodala nekoj neprijateljskoj stranoj sili.. Razočaran (opet), se vratim do Obreža, odatle pored Ogara i preko Nikinaca i Hrtkovaca se uputim prema Fruškoj Gori. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Novembar 2, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 'Ajde, požuri sa pisanijem Ovo bi mogao da bude odličan prolećni krug. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Novembar 2, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo proleće? Pali odmah, vidi vreme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Novembar 2, 2017 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan 'ajde Peđa, čeliči se malo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Novembar 3, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Evo evo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Novembar 3, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Preko Fruške gore asfaltom do Banoštora, gde sačekah skelu za drugu stranu Dunava (do malo pre sam pratio Savu uzvodno, sad Dunav). Na Dunavskom nasipu sa Vojvođanske strane ulazim u "Dunavsku biciklističku rutu" koju je Jone napravio pre 10-tak godina.. Koju pratim do Bačke Palanke. Tu sam planirao spavanje i upoznavanje grada. Interesantno, ali nema jeftinog spavanja u Bačkoj Palanci. U svim prihvatljivim smeštajima-kafanama-konačištima, su u toku svadbena veselja (subota veče..), a to znači bez sna do ranih jutarnjih sati. Tako nađoh konobu u šumi malo pre ulaza u Palanku koja za to veče nema ništa organizovano, gde sobu platih 2.500 din. Bilo bi upola da su dva vozača. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Novembar 5, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Ujutro (doručak i kafica u lokalnoj pekari), nastavljam na zapad uz Dunav. U početku je nasip asfaltiran.. Malo kasnije prelazi na klasični zemljani. Staza vodi kroz lovište Karađorđevo. Otvoriš kapiju, uđeš, zatvoriš kapiju. Kućni red. Nedaleko odatle izađeš na isti način i nastaviš nasipom.. Tako stignem u Apatin. Iz nekog razloga kog se trenutno ne mogu setiti sam asfaltnom nastavio do Sombora (verovatno do prve trafike), i vratio se na nasip prema Bezdanu. Tu negde se završava moje praćenje Dunava. Sad vozim na sever kroz njive prema Subotici i Horgošu kako bih uhvatio sledeću reku. Tisa. Sređeni trekovi na: https://www.enduro-balkan.com/ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Novembar 6, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2246 Napisano Novembar 9, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Iz njiva izađem u Bajmoku, i asfaltom kroz Suboticu do Horgoša. Negde pred Kanjižom se opet konektujem na nasip Tise. Sad vozim prema jugu! U Sentu stignem taman pred veče, prilično umoran. Sednem u centru, popijem kafu i preko bukinga nađem odličan smeštaj za 1.500,oo din. Pansion Ana. http://obidjisrbiju.com/post_smestaj/pansion-ana/ Starinska kuća iz 1800 i neke, renovirana za digitalno novo vreme, veliko dvorište, dosta soba, uredno i čisto. Vlasnik (ne živi tu), mi nasu lokalnu šljivu i kaže da je najviše motora u dvorištu stalo 42 odjednom (Harley Devidson skup negde u kraju), i da mu bajkeri često svraćaju. Prošetam malo gradom, sve uveče utihne. Ulice čiste i uredne, stanovnici tihi. Fin neki svet. Posle još jedne rakije, jedva se skotrljah na krevet.. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...