Jump to content

Moto Zajednica

KTM 950 Supermoto/Supermoto R

Recommended Posts

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Interesuje me sve o ovom motoru. Dosta sam izguglao, ali bi voleo i neke informacije iz prve ruke.

1. Da li je kvarljiv (ima li neke poznate boljke ili je sve random)?

2. Da li je skup za odrzavanje (redovan servis, popravke, koliko brzo trosi gume i sl.)?

3. Da li je tesko naci delove (vizuelne i mehanicke)?

4. Koliko trosi po gradu (lagana i divlja voznja)?

5. Koliko trosi van grada (lagana i divlja voznja)?

6. Da li se moze lagano voziti?

7. Da li kao jednocilindrasi ne trpi niske obrtaje u 2,3,4,5,6 stepenu prenosa?

8. Zasto su toliko skupi (npr Super Duke R 990 2009 sa 6500km 5200eur a Supermoto 950 2006 sa 14500 5700eur)?

9. Znate li neke od ovih iz oglasa i kakvi su?

10. Da li neko ko poseduje ovaj motor moze da odvoji malo vremena da se nadjemo i popricamo?

11. Dopunite sta god Vam padne na pamet a da nije vezano za to kako sam smorio sa pitanjima :D

Hvala :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Predpostavljam da je u 950 adv. isti motor kao i u super moto.

1. Moj adv je [resao 35.000, i za sada nisam imao ni jedan kvar.

2. Redovni servisi nisu nista skuplji nego bilo koji drugi motor.

3. Predpostavljam da nije tesko naci delove. Nisu mi trebali, a i da zatreba preko njihovih prtedstavnika vrlo brzo su tu.

4. Nemam pojma koliko tacno trosi po gradu. Meni se na otvorenom krece od 6-8 lit, zavisi kako ga vozim. Na 8 lit se odnosi non-stop pun gas. Na terenu ume da izadje i na 10 lit, ali to je tesko maltretiranje, koje ti neces verovatno imati sa svojim. SM je nesto laksi, pa mozda i bude neka mala razlika u potrosnji.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

6. Moze se lagano voziti, ali nije to motor za svaler gas. Jednostavno te tera da ga drzis na pola obrtaja, a to je oko 5-6.000.

7. Od trece brzine pa gore trazi vise obrtaje. Malo mu je 3.000.

8. Zato sto je mozda jedan divljak (ima ih dosta koda nas) a drugi nije, ili nesto trece.

Kad ga kupis treba da uradis par sitnica koje su se pokazale u praksi losim, i to je to. Nisam neki mehanicar, ali mi rekose za neke srafofe da na lamali da se zalepe lepkom, lezaj na pumpi za gorivo da se redovno menja jer tu ume da provece vodu u masinu, cilindar kvacila ume da procuri ali mene to jos nije snaslo, i to je to sto ja znam.

Ono sto zeza kod adv je rezervoar koji mnogo zatvara masinu i nema prirodnu promaju koja bi mu mnogo znacila u sporoj voznji. Predpostavljam da zato i dosta stradaju zadnji cilindri kod motora koji se dosta voze po gradu. Ja moj iskljucivo vozim na otvorenom i valjda necu imati tih problema. U stvari adv je i za to namenjen, a ne da se cima prva-druga po gradu. Kod tebe je dosta bolje provetravanje masine, pa je situacija verovatno dosta bolja. To im je jedan od propusta koji nisu dobro iskopirali sa Africe. :D

Vidim da su na 1190 malo vise otvorili zadnji cilindar.

Motor nije los, ja sam za sada zadovljan. Kako ce me kasnije sluziti ne znam.

@bdada

Pa i ja tako kapiram. On mi se najvise i dopada tj ta boja, a najbolje je sto je najmanje presao.

@kepo

Kazu da je SM malo zivahniji od ADV, mozda zbog manjeg rezervoara, ali ko ce ga znati.

1. :takoje:

2. :takoje:

3. :takoje:

4. To mi je prihvatljivo :)

6. Ako tako voze ostali KTMovci onda cu rado da nastavim tradiciju cisto da ne brukam firmu :D

7. Ok za 4,5,6 stepene prenosa, mene brine samo da se ne gusi u 1,2,3. Da ne moram da saltam kao na trkama, ponekad sam lenj i mrzi me pa zelim elastican motor tj slicno automatiku. Isto kao sto 1000rr moze ceo grad da prodje u 1 brzini :D

8. Pa ima par komada tih super duke r 990 i svi su jeftiniji od ovih. :lud:

Bas te sitnice koje si naveo sam i pronasao na netu.

Hvala puno :)

@Tomislav Hvala puno :)

10. Da li neko ko poseduje ovaj motor moze da odvoji malo vremena da se nadjemo i popricamo? :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja