wice 84 Napisano Februar 17, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako malo utisa to je sto automat povuce malo struje pa zato utisa,ali ako struja stize do anlasera a akumulator je prazan onda bi lampica utisala bas dosta,ali posto si pomenuo da svetla sijaju sumnjam na automat.ako imas probnu lampicu zakaci jedan kraj na masu a drugi na izlaz iz automata prema anlaseru,i kada stisnes dugme za verglanje i kada cakne automat trebalo bi da se upali i lampica,mada to nije merilo 100% zato sto je lampa manji potrosas pa ce automat provesti mozda minimum struje da upali nju ali probaj...pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 17, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam gde se nalazi anlaser na ovom motoru,ali ako moze da se pridje kablu na samom anlaseru,ja bih tamo kacio sijalicu.Ona mora normalno da zasvetli ako je akumulator ok,i automat ispravan,samo onda u ovom slucaju je neispravan anlaser.Po dosadasnjim odgovorima mi se cini da je vecina u pravu,i ja sam sumnjam na taj automat.Ja bih ona dva jaka izvoda prespojio rucno,da vidim hoce li onda da zavergla.Ako hoce,automat je 100%.Ako nece,proveriti kabel od akumulatora do automata,i od automata do anlasera.Ako je sve ok,i nece da vergla ni na prespajanje,e onda je anlaser u pitanju. Ipak bi trebalo proveriti i negativan vod akumulatora,da li je spojen na agregat.Imao sam jedan ludi problem bas zbog toga,zato i spominjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savjetima,sjutra isprobavam varijante Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 19, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan e ovako akumulator nije,prespojim ga,zavergla par puta i opet isto "cak"... koliko kosta automat? nadam se da cu ga lako naci po cg,mada sumljam,moze li on da se rastavi i popravi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 19, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan e ovako akumulator nije,prespojim ga,zavergla par puta i opet isto "cak"... koliko kosta automat? nadam se da cu ga lako naci po cg,mada sumljam,moze li on da se rastavi i popravi? ma automat mozes da prevezes od bilo kog drugog motora,a mozes i da ga otvoris to jest raspertlas i poravis, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Februar 19, 2008 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nisam shvatio jesi li proverio cetkice , po tvom opisu to mi prvo pada na pamet. Ako imas mogucnoct , pristup alnaseru, nadji gde se kaci debeli crveni kabl i na taj sraf mu dovedi direktno plus sa akumulatora , takodje nekim debljim kablom najlakse krokodil kablom za startovanje treba odlucno da pritisnes jer ce zavarniciti.Ako ne proradi alnaser je najverovatrnije cetkice a ako ne kreni unazad po kablu i trazi gde je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Februar 20, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan danas ga uspjeh upaliti,kucnuh malo rukom po alanseru i reko' cisto da probam,kad zavergla! i upali! onda ga nijesam smio odmah ugasiti vozio sam jedno pola sata,opet se vratih kuci,ugasih i opet upalih,sad pali ko lud,tj ko ranije... probacu opet sjutra,pa ako opet bude zezao rastavljam automat i alanser,da promijenim cetkice,tj vidim kakve su. u svakom slucaju hvala na savjetima,prekticnim i konkretnim! odje kad pitas majstora samo gleda kako da te odere zato nijesam htio odma kod njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...