ivan88 855 Napisano Jul 6, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnjih par dana mi se desava da mi motor trokira na malim obrtajima, na primer kada krecem sa semafora, cim obrtaji odu gore, poleti. Pocelo da se desava posle par voznji po kisi. Specifikum kod mene je taj sto imam otvoreni filter ali je oko njega stopicama ucvrscen sunjer da smanji protok vazduha da spreci siromasnu smesu i sada mislim da se taj sundjer naskupljao prljavstine nakon 5000+ kilometara i da to uzrokuje manjak vazduha i prebogatu smesu. Ima smisla to sto pricam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jul 6, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje, otoplilo je pa je smesa bogatija nego kada je hladno, tada je radio perfektno. Sve mi se cini da je filter vazduha prljav samo mi treba strucno misljenje. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanD 23 Napisano Jul 6, 2014 Svrati ponekad, 133 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam strucnjak ali velika je verovatnoca da ti problem pravi filter... nije dobro sto ti je ulozak filtera otvoren i upija vlagu, trebao bi da nabavis original airbox (kuciste filtera) i zamenis ulozak (sundjer). Pogledaj i svecicu, da li razbacuje varnicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jul 7, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Otvoren u smislu da je stavljen pecurka filter, nije karb bez filtera oko pecurke je sundjer. Pogledacu svecicu danas ako stignem da li je tamnija nego sto treba, onda je definitivno prebogata smesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanD 23 Napisano Jul 7, 2014 Svrati ponekad, 133 postova Prijavi odgovor kao problematičan hahahah ja sam skontao da imas airbox a da ti fali poklopac, moja greska.... Predpostavljam da je neko pokusao neki tuning na 50cc pa je stavio taj filter, a posto zbog prevelike protocnosti vazduha nije mogao da usteluje karb sa tim filterom obmotao ga je sundjerom da bi mu smanjio protocnost (da li sam u pravu?) Od kada imas taj filter i koliko dugo vozis motor sa tim filterom? On nije za seriske cilindre nikako, sa njim mora da se stavljaju vece dizne (i ler i gl. dizna) ako nije adekvadna dizna u karburatoru + lose ustelovan karburator posledice su zaribavalje..... Taj filter nema sta da trazi na serijskom cilindru, da li ti je i karburator seriski? ako je agregat poypuno fabricki (nista nije budzeno) tipa turpijan cilindar sireni i polirani kanali, stavljan veci karburator, onda taj filter skidaj obavezno i vracaj fabricki filter. EDIT: da li je svecica odgovarajuce toplotne vrednosti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jul 7, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Taj neko sam ja jer je motor kupljen bez airbox-a. Zamenjen je filter, stavljen drugi, isto rucno pravljen. Svecica je dobra, nije bila crna, dakle samo je falilo vazduha ali smesa nije bila previse bogata da zacadjavi svecicu. Na tom motoru nista nije serijski, tj vracen je serijski cilindar i klip ali je radilica ostavljena od tpr kita od 86cc pa ima duzi hod pa je cilindar dignut sa par dihtunga od klingerita. Svecica je ngk devetka, dakle dobre toplotne vrednosti. Sve u svemu, bio kod majstora, sarafio sam i uprljao ruke, motor ponovo ide ko mecava, praticu kako radi da slucajno ne ulazi previse vazduha pa da ne zariba ali za sada sve ok. Hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanD 23 Napisano Jul 7, 2014 Svrati ponekad, 133 postova Prijavi odgovor kao problematičan znaci bilo je igranja sa masinom..... za sada sknini filter i operi ga u benzin i probaj malo da stelujes karb, mozda iglu da spustis malo i da dostelujes vazduh, ako uspes da ga ustelujes kako valja nebi trebao da trokira. Svecica treba da bude boje kafe od prilike..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...