DuleMCSE 164 Napisano Septembar 22, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako! Ljudi su veoma neupuceni u rad Windows-a 7 i zbog toga sve porede sa XP-om. XP je operativni sistem koji je imao FS NTFS (dosta napredniji od Win 98) i koji je u trenutku kada je napravljen, doduse 32-vobitna verzija, podrzavao maksimalno 3GB RAM memorije. Zbog toga se pricalo i na dalje da Windows 7 ne moze da podrzi manje od toga. "Ulicno znanje" o Windowsu i njegovim mogucnostima je ekvivalentno prici prodavca mobilnih telefona koji Vam kaze da litijumsku bateriju punite 3x12h kako bi ste je formirali! Windows 7 funkcionise na totalno drugacijem principu u odosu na XP i on nema, u tom pogledu, ogranicenja. Dakle mozete da ga instalirate i sa manje od 3 GB RAM bilo da je u pitanju 32-bit ili 64-bit verzija. Najoptimalnije je da kompjuter sa 32-bit Win7 ima bar 1GB a kompjuter sa 64-bit Win 7 ima bar 2 GB RAM. Ja imam Win 7 64-bit sa 3GB RAM i perfektno funkcionise! P.S. Brzina rada celog kompjutera ne zavisi samo od uskladjenosti operativnog sistema i RAM memorije vec zavisi od uskladjenosti celokupne konfiguracije gde ulazi i maticna ploca, procesor, hard disk.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Septembar 22, 2014 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Što dovodi do novog pitanja - Šta dobijam, a šta gubim sa 64 bit 7icom u odnosu na 32 bitnu varijantu ? Takođe, me interesuje isto pitanje i za 8icu u odnosu na 7icu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8573 Napisano Septembar 22, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan evo fotke Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Septembar 22, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan @ Djusi_998 Sa instaliranjem 64-bitnog sistema nista ne gubis, odnosno, trebalo bi da dobijes na brzini. @mrle Na slici se ne vidi da je elektronika ostecena i to moze da znaci, kao sto sam pretpostavio, da elektronika i nije stradala. To bi definitivno trebalo da se proveri nekom drugom metodom i da odneses u neki proveren servis kompjutera. Naravno, i dalje vazi ono da ga promuckas i da oslusnes da li se cuje neko zveckanje. Ako se cuje zveckanje, onda mu nema spasa. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 22, 2014 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rečeno mi je da o 64bitnoj verziji 7ice ne razmišljam jer mi za nju treba min 4 Gb RAMa. Da li je to istina ? BTW pričamo samo o Windowsu (Ubuntu sam probao i zbog negodovanja ukućana sam ga skinuo i neću ga vraćati). Poklonite se i počnite "Dobro ti je receno",ali nije objasnjeno. Ako se zna da 32 bit-ni sistem ne "vidi" i ne moze koristiti vise od 3.2 GB rama. Za 64 bit-nu instalaciju ti treba 64 bitni procesor, a ako vec hoces OS Win 7 64 bit-ni onda nema smisla bez ( bar ) 4 GB rama. Апсолутно нетачно! Koja je logika staviti na 64bit-ni sistem ram od 3GB. Bas tako! Ljudi su veoma neupuceni u rad Windows-a 7 i zbog toga sve porede sa XP-om. XP je operativni sistem koji je imao FS NTFS (dosta napredniji od Win 98) i koji je u trenutku kada je napravljen, doduse 32-vobitna verzija, podrzavao maksimalno 3GB RAM memorije. Zbog toga se pricalo i na dalje da Windows 7 ne moze da podrzi manje od toga. "Ulicno znanje" o Windowsu i njegovim mogucnostima je ekvivalentno prici prodavca mobilnih telefona koji Vam kaze da litijumsku bateriju punite 3x12h kako bi ste je formirali! Windows 7 funkcionise na totalno drugacijem principu u odosu na XP i on nema, u tom pogledu, ogranicenja. Dakle mozete da ga instalirate i sa manje od 3 GB RAM bilo da je u pitanju 32-bit ili 64-bit verzija. Najoptimalnije je da kompjuter sa 32-bit Win7 ima bar 1GB a kompjuter sa 64-bit Win 7 ima bar 2 GB RAM. Ja imam Win 7 64-bit sa 3GB RAM i perfektno funkcionise! P.S. Brzina rada celog kompjutera ne zavisi samo od uskladjenosti operativnog sistema i RAM memorije vec zavisi od uskladjenosti celokupne konfiguracije gde ulazi i maticna ploca, procesor, hard disk.... Gdje i u kojem postu sam ja napisao da Win 7 64bit-ni ne podrzava ispod 4GB rama. Ovo je ona prica: Moj Fico je najbolji auto, malo trosi, jeftin za odrzavanje, svuda ga mogu parkirati i ne ide 120km/h, a koji ce qurac brze posto je i na autoputu ogranicenje 120km/h. Apsolutno tacno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Septembar 22, 2014 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Znači, za sada imamo 2 za i 1 protiv. Jedino što bih voleo da izbegnem je sa mi komp sa Windows 7 64bit radi kao, ili malo bolje od recimo Xp ili 7 32bit na 1Gb rama. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Septembar 25, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Windows 64 bita bi osetljivo brže radio i na 1GB RAM-a (zbog dvostruko bržih ulazno-izlaznih operacija - IO instructions) a za 3GB da ne pričamo... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Septembar 25, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Gdje i u kojem postu sam ja napisao da Win 7 64bit-ni ne podrzava ispod 4GB rama. Ni u jednom! Ja tebe nisam ni citirao niti sam na bilo koji nacin sugerisao na tebe. Pricao sam ovako uopsteno... Bitno je da smo pomogli drugaru u odluci koji Windows treba da koristi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Septembar 25, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Koja je logika staviti na 64bit-ni sistem ram od 3GB. Одговор: .. i na 1GB RAM-a (zbog dvostruko bržih ulazno-izlaznih operacija - IO instructions) a za 3GB da ne pričamo... и због двоструко веће пропусне моћи магистрале, небитно колико РАМ-а има, јер двоструко више је двоструко више... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...