srdjan kv 13 Napisano Jul 6, 2014 U prolazu, 81 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CBR 600 f4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam EXO 750 i mogu reci da je super kaciga, Svidja mi se sto ne magli vizir, a pumpicu i ne koristim posto sasvim dobro lezi. Sve pohvale za schorpion kacige! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GromH 59 Napisano Jul 10, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kasno videh temu - imam ja kacigu iz naslova, nasledio je "polovnu" od buraza. S obzirom da sam novopeceni vozac i da je to jedina kaciga koju sam nosio u zivotu ne mogu je uporediti sa drugim modelima, ali mogu reci da je ventilacija na kacigi odlicna, nikad znojav nisam izasao ispod nje. Zvucna izolacija je ok, nisam prezadovoljan, ali mozda i nemam realna ocekivanja. Pumpicu ne koristim uopste posto mi je kaciga taman. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Jul 14, 2014 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, ja imam Nolana n102, i vreme je da je menjam, ova kaciga mi je zapala za oko, ali sada nisam siguran kako bi mi se svidela posle flip up-a. U svakom slucaju, bih mogao da ih kombinujem posto ne planiram da prodam Nolana. Sada me zanimaju konkretna iskustva, koje su vam zamerke, itd... shvatam da ste zadovoljni, ali neke specificnosti mozda, udobnost, trajnost, kakva je za touring, itd... Nisam nikada imao malo skuplju full face kacigu, pa ne bih da dam 200e i budem nezadovoljan. Znam da vi ne mozete da znate, da li meni licno odgovara, ali barem budite malo konkretniji. Ako je neko presao sa flipa na ovu, to bi bilo super, moze da sumira utiske. Takodje, kakva je Scorpion exo400, exo410 ili 750? Gde su kljucne razlike? Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 14, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre ove uzeo Nolan jet i nisam bio zadovoljan sa njom. To je blago rečeno za 3x nošenu kacigu koja biva zamenjena. Ali verujem da je to lično do mene da ja ne volim takav tip, malo je bujnije, malo što treperi vizir, psihološki mi fali deo zaštite ispred lica.. U prošlosti sam se oprobao jednom i sa flip-up kacigom ali ni to nije urodilo uspehom i pored svih praktičnih strana flip-up i jet kaciga. Ja sam i dalje zadovoljan sa ovom exo 500 i smatram da je više nego odličan odnos cena kvalitet. Poređenja radi, prošla kaciga mi je schubert od 600, ali smatram da nije 3x bolja, čak ni 2x. U pitanju su luksuzne sitnice i možda delom neka za nijansu jača bezbednost. Ko ima para kupi i taj 0.5% jače bezbednosti a ko nema on kaže da je sve to već unapred zapisano u knjigama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 19, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam joj manu! Vizir koji sam dokupio i koji je odličan za preko dana...preko noći je previše taman. Pre neko veće sam se vozikao i pokupio sam 2 mušice u oko zbog radi otvorenog vizira jer zatvoren mi nije bilo prijatno voziti zbog umanjene vidljivosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Jul 19, 2014 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa to nije mana kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠećeR 14 Napisano Octobar 5, 2014 U prolazu, 65 postova Motocikl: suzuki gsxr 1000 k8 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam na svakom zatamnjenom viziru pise lepo da nije za nocnu upotrebu...!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 5, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan A gde treba to da pise? Na samom viziru ili na pakovanju? Meni samo nije jasno onda kako se to prakticno izvodi ako krenes negde na putovanje pa putujes i nocu? Ne mogu da zamislim da moras da nosis i obican vizir pa da ga menjas u zavisnosti od doba dana i svetlosti napolju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Octobar 5, 2014 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Piše na pakovanju vizira. I da...nosiš oba vizira sa sobom. Ja uvek nosim oba vizira. Pa kako ćeš drugačije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 5, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao predstave, ovo mi je prvi put da sam uzeo zatamnjen vizir. I da hocu nemam gde da ga drzim za obicne voznje. Jedino mozda kad bi okacio kofere i stvarno krenuo na neko ozbiljno putovanje. Za turice po gradu i okolini nosim samo novcanik i telefon. Nije sad da je mnogo zatamnjen ali preko dana je taman da lepo opusti oci, nije npr dovoljno kad ides ka suncu, onda spustim i onaj integrisani suncani vizir. Ali nocu je taman previse da ti ubije samopouzdanje da li si video sve ili mozda ipak nesto ima sto nisi video. Pretpostavljam da je to vise psihicki ali jbg, corav voli najvise da vidi. Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 8, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GromH 59 Napisano Octobar 9, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan A gde treba to da pise? Na samom viziru ili na pakovanju? Meni samo nije jasno onda kako se to prakticno izvodi ako krenes negde na putovanje pa putujes i nocu? Ne mogu da zamislim da moras da nosis i obican vizir pa da ga menjas u zavisnosti od doba dana i svetlosti napolju. Ja nosio tako, jbg, vozis sa tamnim dok se ne smrkne, onda stanes, zamenis i teras dalje. Od moto opreme koju valja imati sa sobom na putovanju vizir dodje jos i manji problem A ovako po gradu kad se zadesis uvece sa tamnim vizirom, nije toliko strasno, da se izdrzati jer su relacije krace a i ulice su osvetljene. Ali to je to, probaj da vozis sa suncanim naocarima nocu, isti djavo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...