Nesa_Tenere 7 Napisano Maj 27, 2014 U prolazu, 22 postova Lokacija: Bor, Knjazevac, Novi Sad Motocikl: Yamaha XT600Z Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav priajtelji! Trazio sam po forumu ali nisam naiso na temu.. Nov sam pa i ne kapiram.. IZvinjavam se unapred Imam problem sa tenerom, ne vuce lepo.. do 3000 obrtaja vuce.. o 3 do 5,6 samo bruji i ne vuce.. kad predje 5,6 poleti, i smanji obrtaje na 4.. sta se desava? Drug mi spomenuo da nisu nastelovani karburatori? Unapred hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mema 24 Napisano Maj 27, 2014 U prolazu, 80 postova Lokacija: Sarajevo BiH Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je Tenera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Maj 27, 2014 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Upiši u profilu odakle si da možemo da ti preporučimo majstora... Da ti ne preporučujem čoveka iz Beograda ( da ne kažem Nove Pazove ) ako si ti iz Prokuplja, Niša... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa_Tenere 7 Napisano Maj 27, 2014 U prolazu, 22 postova Lokacija: Bor, Knjazevac, Novi Sad Motocikl: Yamaha XT600Z Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Iz Bora sam.. Tenere XT 600Z 1991 god.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 6, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ako umes sam onda skini karburatore, sve lepo rastavi i operi u benzinu pa pregledaj membranu u sekundarnom karbu da li je pocepana negde mozda i vidi u kakvom stanju su ti iglice. Pazljivo sa prirubnicama karburatora (gume izmedju cilindara i karbova) hoce da se pokidaju ako su starije malo. Ako nisi vican u mehanici bolje odnesi kod nekog majstora da ti to pogleda. Karburatori su dosta nezgodna stvar jer imaju milion delica i samo ako jedan ne vratis kako treba motor ti nece raditi kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jun 6, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno se javi Elvisu iz Zajecara 064/1522-492 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa_Tenere 7 Napisano Jun 8, 2014 U prolazu, 22 postova Lokacija: Bor, Knjazevac, Novi Sad Motocikl: Yamaha XT600Z Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi! Ne znam koji mu je djavo.. kad ga upalim tipa posle 5,6 dana.. radi minut dva i nece da povuce.. ni u prvu ni u drugu.. onda se spustim niz dvoriste (posto je nizbrdo) malo mu dam koji gas i posle krene lepo da vuce.. jel zna neko zasto nece odmah kad ga upali da krene, cak nece ni u prvu?? :O Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mema 24 Napisano Jun 8, 2014 U prolazu, 80 postova Lokacija: Sarajevo BiH Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50 Prijavi odgovor kao problematičan Razlog zasto nece u prvu je zato sto mu treba malo vremena da odradi u mjestu kako bi se ulje koje podmazuje lamele ugrijalo.Razlog vuce mogu biti i lamele ako su potrosene ,a to sto se gasi kad ga upalis poslije par dana je zato sto imaju oduske na karburatorima kroz koje ispari benzin i ostanu prazni pa ih valja opet napuniti. Ne znam kako to rijesiti i kod mene je ista situacija.Znam da se to nesto prespajalo eh kako i sta ne znam ali postoji neki fol. Mislim da ti je motor ok samo trebas skontati kako se koristi i onda juris Sretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 9, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice toga da nece odma da upali ako stoji par dana, to je istina i svaka tenera ima tu boljku. Kao sto Mema kaze, ispari benzin iz karba i onda treba vremena da pumpa nagura benzin u karb ponovo. Zato se desava da upali, uradi brm brm i ugasi. Pa onda opet palis. Zato mu je i stavljen aku od 12Ah da moze duze i jace da vergla. Za to sto slabije vuce dok se ne ugreje moze ti biti problem u stelovanju smese. Moze biti da ti je smesa siromasna pa nece da vuce dok se ne ugrije. Imas saraf za smesu na karbu, proveri samo na koliko krugova je odvrnut. Trebalo bi da je na 2 kruga fabricki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa_Tenere 7 Napisano Jun 9, 2014 U prolazu, 22 postova Lokacija: Bor, Knjazevac, Novi Sad Motocikl: Yamaha XT600Z Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Razlog zasto nece u prvu je zato sto mu treba malo vremena da odradi u mjestu kako bi se ulje koje podmazuje lamele ugrijalo.Razlog vuce mogu biti i lamele ako su potrosene ,a to sto se gasi kad ga upalis poslije par dana je zato sto imaju oduske na karburatorima kroz koje ispari benzin i ostanu prazni pa ih valja opet napuniti. Ne znam kako to rijesiti i kod mene je ista situacija.Znam da se to nesto prespajalo eh kako i sta ne znam ali postoji neki fol. Mislim da ti je motor ok samo trebas skontati kako se koristi i onda juris Sretno Hvala puno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa_Tenere 7 Napisano Jun 9, 2014 U prolazu, 22 postova Lokacija: Bor, Knjazevac, Novi Sad Motocikl: Yamaha XT600Z Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice toga da nece odma da upali ako stoji par dana, to je istina i svaka tenera ima tu boljku. Kao sto Mema kaze, ispari benzin iz karba i onda treba vremena da pumpa nagura benzin u karb ponovo. Zato se desava da upali, uradi brm brm i ugasi. Pa onda opet palis. Zato mu je i stavljen aku od 12Ah da moze duze i jace da vergla. Za to sto slabije vuce dok se ne ugreje moze ti biti problem u stelovanju smese. Moze biti da ti je smesa siromasna pa nece da vuce dok se ne ugrije. Imas saraf za smesu na karbu, proveri samo na koliko krugova je odvrnut. Trebalo bi da je na 2 kruga fabricki. Pogledacu bas. Hvala druze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mema 24 Napisano Jun 9, 2014 U prolazu, 80 postova Lokacija: Sarajevo BiH Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50 Prijavi odgovor kao problematičan Samo nista puno ne diraj to ti je sve ok Dvije Afrike su bile kod mene i isti problem su imale a i Tenere tak da je sve to normala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...