Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina ATV bez papira-Savet...

Recommended Posts

• U prolazu, 31 postova

Zanima me Vase misljenje za kupovinu ATV vozila koje ne poseduje ikakve papire.Posto uopste nisam upucen kakva su ostala ATV vozila tj. da li imaju papire,da li su registrovani ili ne a kada sam pitao jednog momka iz mog mesta koji radi kao serviser on mi je rekao da 70% takvih vozila ne poseduje nikakav papir.

Opet bi mi znacio neki savet da li je rizik kupovati takvo vozilo,da li uopste policija kontrolise takva vozila itd...

Meni bi to vozilo prevashodno sluzilo za voznju van grada tj vrlo malo bih ga vozio nekim uredjenim putem,ali opet za to vrlo malo ako me zaustavi policija kakvih problema mogu imati?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• МК Братство, 1943 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

Батали било шта без папира ако мислиш да возиш то што си купио без папира!!!

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :)

Ako te zaustavi mozes imati veliki problem (ako nece da se ˝dogovori˝). Tacan iznos kazne ne mogu da se setim ali znam da je papreno...

Ako ti treba da teras po njivama i sl. uzimaj, za to te nikad niko nista nece pitati, ako ces da izlazis na put sa njim papiri obavezno! E sad koliko je to malo sto ti kazes da ces voziti uredjenim putem to sam proceni koliko cest se kontrolise taj put i da li ima saobracajaca...

• Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova

Nisam upucen toliko u te stvari i zbog toga mi je trebao savet.Iskreno vrlo malo bih kacio lokalnog puta gde nikada nema policije ali opet kad se namesti da ne spominjem...

Zbog toga mi je potrebna Vasa sugestija i pomoc.Koliko sam uspeo da saznam da policija uopste ne zaustavlja i ne kontrolise vozace Qvadova i ATV vozila.Dodouse kod mene u mom mestu nisam ni video da neko vozi po gradskim ulicama.Znaci meni bi to iskljucivo sluzilo za voznju van naselja ali opet bih morao vrlo malo da dokacim asfaltiranih puteva.

A opet me plasi to samo malo...0stabre.gif0stabre.gif0stabre.gif

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :)

Koliko sam uspeo da saznam da policija uopste ne zaustavlja i ne kontrolise vozace Qvadova i ATV vozila.

Ovo bas i nije tacno, zaustavljau oni sve... ukljucujuci i bicikliste! (naterali alkoholisanog komsiju da gura biciklo do kuce 1lol.gif)

To ti je verovatno rekao neko koga jos nisu zaustavili, ali to ne znaic da ne zaustavljaju.

10 godina sam terao kola i nisu me zaustavili... PRVI DAN seo na motor nakon polaganja zaustavise me nakon 2 km....

PRVI put seo u sluzbeni auto od firme i zaustavljen na 500m od parkinga...

Sreca ili slucajnost ? ne znam 1neznam.gif

Ako mislis da vredi da teras bez papira ti teraj... ako te zaustavi Kazna ce ti biti da mozes uzeti 3 ATV-a sa papirima! + oduzimanje toga bez papira... Raspitaj se mozda cak ide i ogranicenje na dozvolu...1hmm.gif

• U prolazu, 31 postova

Hvala svima na savetima...

A ja kakve sam srece izgleda da je bolje da se ne petljam sa tim.

A zanima me sta ako je to vozilo sa stranim papirima ima li kakve razlike?Pretpostavljam da ima neke olaksavajuce okolonosti u odnosu da nema bas nikakav papir 1neznam.gif1neznam.gif1neznam.gif

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

A zanima me sta ako je to vozilo sa stranim papirima ima li kakve razlike?Pretpostavljam da ima neke olaksavajuce okolonosti u odnosu da nema bas nikakav papir 1neznam.gif1neznam.gif1neznam.gif

Ukoliko vozis ATV koji nema nikakve papire, odma' fasujes sud. Ukoliko vozis ATV koji ima neke strane papire ali nije registrovan kod nas niti je prosao uvoznu proceduru, opet fasujes sud + carinski prekrsaj. Sigurno na forumu ima i neko ko to vozi tako bez papira i recice ti "ma pusti budale, evo ja vozim xx godina i niko me nista nije pitao" ali ako se pogodi taj promil gde ce te neko nesto "pitati", racunaj da za "odgovor" na to pitanje mozes opusteno da odes recimo u Yamahino predstavnistvo i narucis jedan custom da ti stigne ravno iz Japana a od ostatka para odes na Maldive da se odmoris sa celom porodicom i mocas booljoo mesec dana..

• Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova

Ukoliko vozis ATV koji nema nikakve papire, odma' fasujes sud. Ukoliko vozis ATV koji ima neke strane papire ali nije registrovan kod nas niti je prosao uvoznu proceduru, opet fasujes sud + carinski prekrsaj. Sigurno na forumu ima i neko ko to vozi tako bez papira i recice ti "ma pusti budale, evo ja vozim xx godina i niko me nista nije pitao" ali ako se pogodi taj promil gde ce te neko nesto "pitati", racunaj da za "odgovor" na to pitanje mozes opusteno da odes recimo u Yamahino predstavnistvo i narucis jedan custom da ti stigne ravno iz Japana a od ostatka para odes na Maldive da se odmoris sa celom porodicom i mocas booljoo mesec dana..

Izgleda da je ona stara ko ne plati na mostu platice na...

Ok vidim da ste me svi ovde savetovali da ne uzimam tako nesto i hvala Vam.

Mozda se desi da nikada me niko ne zaustavi a opet kao sto neko rece mozda se pogodi i prvi put kada sednem.Nego po prici nekih drugara koji voze dzipove neki su bez papira a neki su bas stranci i oni im sluze samo za sumu,Kazu ma kupuj to ko ce gledati na takvu sitnu stvar.I ja po toj prici umalo da odem i da kupim srecom mi se prodavac 2 puta nije javio na telefon i taj dan sam odustao.Ovih dana sam bas bio u premisljanju sta da radim i sada polako shvatam da cu to morati nesto vise da platim ali da budem posle toga cist...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

"Asfaltni putevi", odnosno saobracaj >> trebaju ti papiri, odnosno vazeca registracija (= osiguranje)

Shuma >> treba ti dozvola seljaka cija je shuma :)

Mozda ti je jeftinije da kupis prikolicu (ako je nemas) pa to malo asfalta sto moras da "dohvatis" rijesis tako.

• Enduraš, 6419 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ni prikolica mu nista ne vredi ako kvad nema nikakve papire, mogu da mu ga oduzmu glat + krivicna prijava + ogromna kazna. Bolje dodaj pare i kupi nesto sa domacim papirima, sutra ces lakse i da ga prodas.

Drugari potovarili kvadove u kombi i prikolicu i otisli da se voze po Kopaoniku. Nahvataju ih cuvari parka, oduzeli im jedan kvad koji nije imao papire, jedva su ga iscupali uz potezanja puno veza.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Zanima me Vase misljenje za kupovinu ATV vozila koje ne poseduje ikakve papire.Posto uopste nisam upucen kakva su ostala ATV vozila tj. da li imaju papire,da li su registrovani ili ne a kada sam pitao jednog momka iz mog mesta koji radi kao serviser on mi je rekao da 70% takvih vozila ne poseduje nikakav papir.

Opet bi mi znacio neki savet da li je rizik kupovati takvo vozilo,da li uopste policija kontrolise takva vozila itd...

Meni bi to vozilo prevashodno sluzilo za voznju van grada tj vrlo malo bih ga vozio nekim uredjenim putem,ali opet za to vrlo malo ako me zaustavi policija kakvih problema mogu imati?

Taj nazovi " serviser " - sere i lupa gluposti samo tako .

Naravno da je rizik kupiti takvo ( verovatno ukradeno ) vozilo, i naravno da policija kontroliše i takva vozila !

Možeš da se voziš i šumskim putem i ako naletiš na policiju opet da nadrljaš - jer i taj šumski put potpada pod " Javni put " - pogledaj definiciju javnog puta u zakonu .

Možeš i da ga nevoziš, da ti stoji kod kuće u garaži, neko sa kim si u svađi te prijavi da imaš kradeno vozilo ( ne mora da bude kradeno ) , dođe policija pa ti ga oduzme, pa dok ga provere, pa iako nije kradeno - ako nemaš papire - napišu ti prijavu za carionski prekršaj, a vozilo ti oduzmu a ti platiš debelu kaznu !

Razmisli - da li ti je to sve potrebno u životu ?

Taj nazovi " serviser " - sere i lupa gluposti samo tako .

Naravno da je rizik kupiti takvo ( verovatno ukradeno ) vozilo, i naravno da policija kontroliše i takva vozila !

Možeš da se voziš i šumskim putem i ako naletiš na policiju opet da nadrljaš - jer i taj šumski put potpada pod " Javni put " - pogledaj definiciju javnog puta u zakonu .

Možeš i da ga nevoziš, da ti stoji kod kuće u garaži, neko sa kim si u svađi te prijavi da imaš kradeno vozilo ( ne mora da bude kradeno ) , dođe policija pa ti ga oduzme, pa dok ga provere, pa iako nije kradeno - ako nemaš papire - napišu ti prijavu za carionski prekršaj, a vozilo ti oduzmu a ti platiš debelu kaznu !

Razmisli - da li ti je to sve potrebno u životu ?

Ah da, kvadu ipak treba kakav takav put... :)

LM, zanima me ovo boldovano. Imas neki zakon koji ovo propisuje / opisuje?

Murija je izvrsna vlast, tj. svrha joj je sprovodjenje zakona, pa bih ja rado prelistao taj koji im nalaze gore boldovano djelovanje.

@aca-pn

Jesu li se drugari vozili po javnom putu?

Jesu ti cuvari parka policija ili su zvali policiju? Ili nisu policija, a oduzeli?

• U prolazu, 31 postova

Sada stvarno vidim da ste ipak Vi u pravu.Da jedan drugar mi je rekao da moze da se desi da te neko prijavi iz cista mira i bez razloga.Mozda sam ga uznemirio u prolazu,mozda mu prosao pored kuce i probudio ga i da se desi da me prijavi.Pa valjda policija moze da dodje kuci i da sve to proveri.Ipak je bolje da se ne petljam sa tim stvarima i iskreno nedaj boze da mi nesto zaskripi ja nemam neke veze u policiji.

Iskren da budem do sada sam sve radio po zakonu a bolje je i da ostane tako i dalje...

Razmisljao sam da kupim i prikolicu i da ga stavim na nju,ali sada kad se saberem i oduzmem to sto cu kupiti nju i regstrovati svaki godine tu razliku ako dodoam na ovu cifru mogu kupiti regularnog Qvada i da ne razmisljam mnogo...

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

@-GhostMile - Nemam nikakav zakon koji to opisuje, al imam dovoljno godina i iskustva. Nisam bio u takvoj situaciji, al znam neke ljude koji su bili. Šta se dešava ? - Neko poseduje neko vozilo ( nebitno koje ), a nema nikakve papire za to vozilo . Iz nekog razloga mu dođe policija ( neko ga prijavi za bilo šta ) kući , primeti to vozilo i zatraži dokumenta . Ako nemaš dokumenta - policija ima pravo da vozilo oduzme radi provere, a ako je vozilo stranog porekla a ti nemaš potvrdu o carinjenju - možeš dobiti i prijavu za carionski prekršaj. Konkretno, ako bi se tako nešto tebi desilo - ti možeš da se vadiš ( pošto živiš u drugoj državi ) - da ti se vozilo pokvarilo pa si ga ostavio dok ne doneseš delove, da si dokumenta zaboravio tamo gde živiš ( ali bi im morao dostaviti dokumenta u nekom vremenskom periodu ). Ali u ovom slučaju kad neko ko ovde živi nabavi nešto tako bez dokumenata - nadrljaće !

@lisac

Vjerujem ja tebi za ta iskustva. Mene vise zanima kako je to sve zateftereno, iz ciste radoznalosti, a i valja se udubiti u tako nesto nama koji tezimo ka tim nekim sumskim igrarijama. :)

Mislim, ni Alekre (bese li on?) vjerovatno nije slagao da mu je pandur trazio katanu, ali da li je to stvarno obavezno nositi je naravno druga prica. :D

@ Mile, vidiš i sam da ovde državi trebaju pare i gledaće na svaki način da ti ih uzmu. Uvek će nešto da izmisle. Evo, ovde kod mene ( Novi Sad ) su izmislili neku taksu za čišćenje dimnjaka koju svi moraju da plaćaju a koja ide firmi " stan " koja je pred propašću. Ljudi se žalili jer nemaju svi dimnjake ( nema ni moja zgrada ) - ovi smislili kako je to i za čišćenje ventilacionih otvora ( kuhinje, wc, kupatila. . . ). Zvali ih neki da im čiste - ovi nemaju sa čim , ne smeju da se popnu na krov - boje se da ne padnu il im je krov sumnjiv ( slab ) i tako neke gluposti .

• Enduraš, 6419 postova
  • Motocikl: CRF300L

@lisac

Vjerujem ja tebi za ta iskustva. Mene vise zanima kako je to sve zateftereno, iz ciste radoznalosti, a i valja se udubiti u tako nesto nama koji tezimo ka tim nekim sumskim igrarijama. :)

Mislim, ni Alekre (bese li on?) vjerovatno nije slagao da mu je pandur trazio katanu, ali da li je to stvarno obavezno nositi je naravno druga prica. :D

Mile sta je sa tobom ? Treba ti citat iz zakona da bi video da li je legalno imati vozilo bez papira ? Mozes li ti tamo gde zivis da posedujes vozilo bez papira (porekla) ? Ne znam za inostranstvo, ali mi zdrava logika kaze da to ne moze nigde, bar ne legalno.

• U prolazu, 31 postova

Znate sta ima jos u svemu tome zakon je zakon ali u nekim slucajevima je i selektivan.U mom gradu i grad pored mene kada su u pitanju regulisanja nekih pitanja u Supu ma to je haoticno.Prvo po pitanju automobila pa i auto prikolica.Moj kolega je imao toliko procedure da bi atestirao i registrovao auto prikolicu da bi na kraju odlucio da to uradi i registruje na rodjaka iz drugog grada i posle godinu dana da je prenese na sebe.Verujte sta ovde u nasem mestu policija radi to mislim da nema nigde.Koliko znam prilikom prenosa automobila sa Crnogorskih tablica na Spbske kod nas u gradu su oduzeta sva vozila koja su bila na GM tablice a sva ostala vozila koja su registrovana na bilo koji drugi grad niko nista-voze se i danas bez problema.

E sada ima dosta njih koji voze Dzipove koji su stranci i cak neki nemaju papire i niko ih ne dira a znam da nisu registrovani na neki klub.Tako da je i zakon selektivan u nekim slucajevima.Negde se nesto moze a negde nikako...

Mile sta je sa tobom ? Treba ti citat iz zakona da bi video da li je legalno imati vozilo bez papira ? Mozes li ti tamo gde zivis da posedujes vozilo bez papira (porekla) ? Ne znam za inostranstvo, ali mi zdrava logika kaze da to ne moze nigde, bar ne legalno.

Prva lekcija na pravnom faxu je "Pravo i logika nemaju nista zajednicko". ;) (ove fraze sam se napasao ihaha u zivotu :D)

Ponavljam, moguce je da stvarno moras imati "papire" za svako "vozilo", ali ne vidim kako da to sa sigurnoscu ustanovim bez relevantnog zakona?

Treba nam neki kolega pravnik sa odgovarajucim linkom ili pdf-om. :) pustolov skyrunner ....:zvizduk:

Sto se tice mog licnog iskustva sa bezpapirnim "vozilima" ...

Ja sam posjedovao (ovdje gdje zivim) CRF450, KX125 i jos posjedujem KTM50SX bez i jednog "papircica".

Zaustavila me je holandska u NL (prekrsaj), njemacka u D (prekrsaj) i srpska policija (granica) s tim motorima na prikolici. Dana nisam odlezao, mada je moguce da sam imao srece. Licno mislim da je to zbog toga sto to nisu "vozila" iz ZOBS konteksta.

Juce na tehnickom pregledu mi rece momak sto tamo radi da ATV preko 10 kw se nemoze registrovati u Srbiji.

Ja prekjuce kupovao neki sir i ona zena mi rece da njen komsija kaze da moze. :neznam::D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja