Kraljevic Marko 93 Napisano April 17, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike Prijavi odgovor kao problematičan Na mom skureru, suvozac kad sedne ne moze da se nasloni na kofer. Tj, treba da propadne unazad i da sedi neprirodno, pod tupim uglom, a ne u 90 stepeni. Sediste je kratko, tj kofer je suvise udaljen. Postoji ovaj mali prostor, iznad cepa rezervoara, a izmedju zadnjeg dela sedista i pocetka nosaca zadnjeg kofera, tj ovog lucnog dela, Taj sam prazni prostor nameracio da predvorim u sedalni prostor. I naj taj nacin priblizim suvozaca nazad do kofera, da moze da se osloni i bolje uziva u voznji. A ujedno i da se napravi vise mesta za sedenje. Prvo sam nabavio postolje, tj ''cvrstinu'' za suvozaca. U komsiluku imam prijatelja koji pravi namestaj, pa sam se kod njega snasao za materijal Naravno bez alata nista. Ovaj nosac za kofer ima tacke koje strce na gore i koje sam iskoristio za stabilnost ovog postolja. Ovde se vide da su ove izbocine ''starije'' u odnosu na cevi na koje ce da ''legne'' ovo novo postolje. I o-la, novo postolje je ''leglo'' Na ovo podstolje sam predvideo da stavim i sundjer, debljine taman toliko da dodje u ravan sa postojecim sedistem. Malo sintelana. I naravno provera kako je to sve ispalo na motoru. . Onda sam se pozabavio i presvlakom. Iskrojio sam po meri. A onda i malo rucnog sivenja (ovo iz razloga jer niko nije hteo da se zeza i da mi usije, pa sam morao sam i rucno ). Ovo je cak i zabavan deo, ali trazi znanje i iskustvo. Sto ja nisam imao, pa je ispalo kako sam znao. Dalje sam ovo sto je sasiveno i opkrojeno, jednostavno uheftao i istapacirao. A konacno i na motoru izgleda ovako i sad samo Troskovi : Materijal, otpad iz fabrike namestaja-0 dinara. Rad, nekoliko radnih sati jednog nezaposlenog profesora fizicke kulture-0 dinara. Sve u svemu eto, to je moj mali doprinos svom skuteru, i ovom delu foruma SAM SVOJ MAJSTOR. Zivi bili !!!!!! Ako neko Ima bolju ideju kako da nazovem temu, neka kaze. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano April 18, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Super je samo probaj nekako da zasarafis bar na dva mesta jer ako niko ne sedi na produzetku, posle prve rupe ce produzetak otpasti. Inace superNe znam da li ti je skuter registrovan za dvoje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano April 18, 2014 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Super je samo probaj nekako da zasarafis bar na dva mesta jer ako niko ne sedi na produzetku, posle prve rupe ce produzetak otpasti. Inace superNe znam da li ti je skuter registrovan za dvoje? Koliko sam skontao, taj produžetak se koristi jedino kad ima suvozača/icu. Kad se vozi sam, to je valjda ispod sedišta u gepeku, inače kako če sipati benzin, ako je taj produžetak fiksan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1652 Napisano April 18, 2014 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad suvozacica cuje da se otvorio 0 dinara kako bi njoj bilo udobnije, nece mu ni trebati produzetak...:-):-):-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kraljevic Marko 93 Napisano April 18, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike Prijavi odgovor kao problematičan Super je samo probaj nekako da zasarafis bar na dva mesta jer ako niko ne sedi na produzetku, posle prve rupe ce produzetak otpasti. Inace superNe znam da li ti je skuter registrovan za dvoje? Koliko sam skontao, taj produžetak se koristi jedino kad ima suvozača/icu. Kad se vozi sam, to je valjda ispod sedišta u gepeku, inače kako če sipati benzin, ako je taj produžetak fiksan Drugari skuter je registrovan za dvoje, a maxter je iskusno razumeo problem oko fiksiranja. Taj dodatak se koristi samo kad se vozi suvozac/ca, i mora da se skida lako, zbog tocenja goriva. A dve izbocine sa nosaca kofera mu nedaju da seta levo desno. Testirao sam ja to i bez suvozaca, ali postoji strah da ce da spadne. Inace planiram sa svojim skuterom malo da putujem u nekim kracim relacijama. Kao sto sam i prosle godine (ima u putopisima). Zbog toga i ova akcija. Ideju sam dobio citajuci putopis Srpski Nordkapp. Kad suvozacica cuje da se otvorio 0 dinara kako bi njoj bilo udobnije, nece mu ni trebati produzetak...:-):-):-) HA ha ha Pozdrav i zivi bili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...