Jump to content

Moto Zajednica

Sta kazu o Rossiju oni koji ga znaju?

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5348 postova
  • Lokacija: Trebinje
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

404.jpg

Evo sta kazu o najboljem vozacu Moto GP-a,dobro,tu je i Agostini,ali tada nisam bio ni u planu. Kako rece Rossi kada je predavao titulu Haydenu nepobjedivi heroji postoje samo u filmovima,eto ni prosle godine nije uspio da se domogne tronaali nadam se da ce Dotore ove godine da zasvira "klavijaturu" kako smo navikli i da ce se okititi i obradovati nas jos jednom titulom. Da li ce uspjeti?

Mat Oxley je moto novinar koji je o tome pitao ljude koji dobro poznaju Rossija.

 

Colin Edwards: “On je kao 16-godisnjak koji nikada nece odrasti. Njegov stav prema voznji je kao stav moje cerke prema voznji bicikla – to je nesto sto me zabavlja. To je dosta drugacije od nekih momaka koji su grabezljivi, ozbiljni i odlucni. Valentino ima sve, ali to ispoljava na poseban nacin. On vozi i uziva u borbi.

Mislim da on nikada nije bio nagradjen dovoljno za svoj rad. Mislim da malo ljudi shvata koliko je on veliki radnik. Kod njega nema polovicnosti, on jednostavno pruza i trazi maksimum. On je i veoma pametan i dovoljno tajnovit, mudar… Na stazi je apsolutno neobuzdan. Veoma je dobar u izvlacenju iz gresaka. Vecina bi se u takvim situacijama nasli izvan staze, ali on nekako uspijev da odrzi. Kao Donington 2004, na zaista odvratno mokroj stazi. Nekoliko puta je blokirao tocak da me je bilo strah i gledati dok sam krstario sa ostalim vozacima. Kasnije sam pregledao podatke o njegovoj voznji. On je blokirao prednji tocak pred skoro svakom krivinom na stazi koja je klizavija od slinca. Tip je lud”.

 

Giacomo Agostini:” Italijani kazu  regalo dalla natura.  To je prirodni dar. Ista stvar je sa Valentinom, Hailwood0m, Barry Sheene-om ili Michael Schumacherom.”

 

Nicky Hayden: “Nevazno sta on radi, on definitivno obilazi stazu strahovito brzo, sto je i najvaznije. Jednom kada je u garazi, taj momak je veoma ozbiljan, koncentrisan. Sve mora biti perfektno od naljepnice na motoru do boje njegovih cizama. Vise nego ista je trkac u njemu stvar koja ga cini tako jakim. Ocigledno je da momak hoce da pobjedi. Svakako da je talentovan, ali poznajem mnogo jako talentovanih momaka koje talenat bez dovoljno kontrole dovodi u nevolje. On ima citav paket koji je potreban – zelju, cilj, talenat…

On zna sta da kaze i kada da to kaze. On zna da glumi kada je potrebno bilo na motoru ili negdje drugdje. On i Burgess nisu osvojili sve ove titule samo Rossijevom voznjom. Znaju kako da odigraju, kada da pokazu, a kada da sakriju karte. Ima vozaca koji igraju raznorazne igre. Ako vozis kao Rossi, onda ti takve stvari nisu neophodne. Na stazi je agresivan, ali vozi cisto uz odlicno taktiziranje. Nije trka samo kocenje i brzina u krivinama. Kada uhvati ritam, on te lagano lomi. Rossi ne vozi sa 95% - on je stalno na samoj ostrici”.

 

Jeremy Burgess: “Valentino jednostavno uziva u svom poslu. Ima zaista izuzetnu moc obrade podataka. Rossi otklanja greske u trenutku dok se dogadjaju, prije nego sto smo mi u stanju da vidimo da smo pogrijesili. Ta njegova moc i preciznost pravi veliku razliku”.

 

Mike Norton: “Rossi je veoma metodican. On je crno-bijel, klinicki cist i precizan. Skoro uvijek je u stanju da ti kaze tacno sta se dogadja, a ako ne zna, to ce ti priznati”.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super specialist, 5933 postova
  • Lokacija: Šumadija
  • Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R

Mislim, ja ga ne znam, ali i ja da kažem nešto. ;D

Odličan vozač bez sumnje, ali za razliku od Stonera izgleda i ponaša se kao da ima puls. A MotoGP je između ostalog i šou. Posle svake trke znate kako se oseća, i bez čekanja intervjua. I stvarno deluje kao da zaista iskreno uživa u svakom sekundu provedenom na motoru.

Tražiti od bilo kog vozača nešto više jednostavno ne bi bilo fer. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1261 postova
  • Lokacija: Beograd

Nekada sam voleo aiertona sennu i zbog njega gledao glupave trke na cetri tocka, sada vise f1 ne gledam.

Nekada sam gledao klasu 500 gp, neznajuci da sedaju na rakete, i pitajuci se dali bi ja mogao. Sada vise ne zelim da sednem na trkacki motor da ne bih remetio caroliju koju vec godnama pravi DOCTOR. Sve pobede u zadnjm krivinama, vozne bok uz bok u sikani, sou posle trke. Nadam se da ce ove godine imati konkurentski motor i vozace dostojne trkanja, kao ona sezona sa Gibernauom koju i dalje pamtim kao jednu od najzanimljivijih.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja