Bogishic 10 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1983. BMW r65, 1995. BMW r1100r, 1974 Tomos 15 Colibri SLH Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Kao sto naslov kaze, imam problem sa strujom na Yamahi Tenere.Motocikl sam kupio prepar meseci, vozio ga neko vreme i akumulator se ispraznio, promenio sam akumulator, medjutim ista stvar se desila, par nedelja kasnije.Rasturio sam motor i krenuo redom.Motor na leru puni oko 13, 13,2 V, na nekih 2500 obrtaja puni oko 13, 5 sto bih rekao da nije dovoljno...a kada dodajem gas na 3,4,5 hiljada napon pada. Proverio sam regler, sve tri faze deluju ok. Proverio sam namotaje i manual kaze da bi otpor izmedju faza trebao biti izmedju 2 i 3 oma,a kod mene je 1.9.takodje na 5000 obrtaja napon na namotajima, naizmenicne struje bi trebao biti 50 V, a meni pokazuje neke cudne mnogo manje vrednosti.Sudeci po ovome, trebalo bi da su namotaji, mada i dalje nisam potpuno siguran da je regler dobar. Da li ima neko ko ima ideju o cemu se radi i da li bih mogao da stavim neki drugi trofazni regler, recimo od transalpa i da eliminisem taj problem. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mokicgoran 0 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Reci mi brate koje je god Yamaha?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano April 12, 2014 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Kao sto naslov kaze, imam problem sa strujom na Yamahi Tenere.Motocikl sam kupio prepar meseci, vozio ga neko vreme i akumulator se ispraznio, promenio sam akumulator, medjutim ista stvar se desila, par nedelja kasnije.Rasturio sam motor i krenuo redom.Motor na leru puni oko 13, 13,2 V, na nekih 2500 obrtaja puni oko 13, 5 sto bih rekao da nije dovoljno...a kada dodajem gas na 3,4,5 hiljada napon pada. Proverio sam regler, sve tri faze deluju ok. Proverio sam namotaje i manual kaze da bi otpor izmedju faza trebao biti izmedju 2 i 3 oma,a kod mene je 1.9.takodje na 5000 obrtaja napon na namotajima, naizmenicne struje bi trebao biti 50 V, a meni pokazuje neke cudne mnogo manje vrednosti.Sudeci po ovome, trebalo bi da su namotaji, mada i dalje nisam potpuno siguran da je regler dobar. Da li ima neko ko ima ideju o cemu se radi i da li bih mogao da stavim neki drugi trofazni regler, recimo od transalpa i da eliminisem taj problem. Hvala! Da li si merio napone sa alternatora sa isključenim reglerom? Verovatno nisi, zato imaš "čudne" vrednosti Prema ovome šta si napisao, najverovatnije ti je regler neispravan, stavi Joškin i možeš i na kraj sveta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogishic 10 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1983. BMW r65, 1995. BMW r1100r, 1974 Tomos 15 Colibri SLH Prijavi odgovor kao problematičan @ mokicgoran 97.godiste.imam novu verziju reglera, ako na to mislis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogishic 10 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1983. BMW r65, 1995. BMW r1100r, 1974 Tomos 15 Colibri SLH Prijavi odgovor kao problematičan @ arakis Nisam merio napon tako... a da li ovaj "umanjeni" otpor na fazama, treba da me brine, sto se tice namotaja. Kontaktiracu Josku u vezi sa reglerom, pa cemo videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano April 12, 2014 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Međufazni otpor se meri sa odspojenim reglerom i treba da bude reda 1 om i manje ali jednako između sve 3 faze i ne sme biti otpora prema masi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogishic 10 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1983. BMW r65, 1995. BMW r1100r, 1974 Tomos 15 Colibri SLH Prijavi odgovor kao problematičan Merio sam ga sa odspojenim reglerom.jednak je na sve tri faze, 1.9 oma i nema otpora prema masi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano April 12, 2014 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To je dobro..onda je regler, nema šta drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogishic 10 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 1983. BMW r65, 1995. BMW r1100r, 1974 Tomos 15 Colibri SLH Prijavi odgovor kao problematičan uf, sad mi je lakse. hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...