turbopedja 282 Napisano Februar 3, 2008 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pretrazio sam ceo forum u nadi da cu naci neku slicnu temu ali nista... Od momenta kada ukljucim zmigavac (prekidac levo ili desno) pa do prvog signalnog treptaja iliti paljenja sijalice prodje nekoliko sekundi ( od 5 do 15 sekundi). Da li je mozda neko upucen o cemu se radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Februar 3, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da nema šta drugo da bude do automata za žmigavce ili jednostavno loši kontakti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 3, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ili je propao automat ili su slabe sijalice pa nema dovoljno opterecenja pa nece da zmiga kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Februar 4, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa novim sijalicama, snage koje su propisane u manualu za tvoju Hondu. Ako, nemas te podatke, mogu ti ih proslediti veceras. Na Hondu XL-500R sam imao slican problem (kod mene su zmigavci treptali mnogo brze od normalnog i dozvoljenog) i kad sam "bacio pogled" na sijalice i uporedio ih sa manualom, primetio sam da su 10W umesto 21W koliko treba da budu. Kad sam stavio nove i odgovarajuce sijalice, problem je bio reshen. Samo mi javi na pp ili mob. ako ti treba podatak iz manuala za XRV 650. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Februar 4, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan ja imam sličan problem, tj. kad dam desni, par puta žmigne, a onda zalepi i svetli neprestano... Probaću sa zamenom sijalica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Februar 4, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa novim sijalicama, snage koje su propisane u manualu za tvoju Hondu. Ako, nemas te podatke, mogu ti ih proslediti veceras. Na Hondu XL-500R sam imao slican problem (kod mene su zmigavci treptali mnogo brze od normalnog i dozvoljenog) i kad sam "bacio pogled" na sijalice i uporedio ih sa manualom, primetio sam da su 10W umesto 21W koliko treba da budu. Kad sam stavio nove i odgovarajuce sijalice, problem je bio reshen. Samo mi javi na pp ili mob. ako ti treba podatak iz manuala za XRV 650. Pozdrav Nemoj na PP i mob, nego ovde. Hocemo i mi (buduci Afrikaci) da naucimo o cemu se radi !! Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Februar 5, 2008 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Vam na savetima ... Mada licno mislim da nisu sijalice(provericu pa vam dostavljavaljam tacnu snagu) zato sto je do jesenas sve bilo u redu a u medjuvremenu nijedna nije riknula i interval (kad pocne da radi) svetli-ne svetli je pravilan. Pre ce biti da je nesto drugo... Motor nije kisnuo (vlaga je smrt za kontakte), mada... Ostaju jos kontakti ili automat. Dobio sam jedan interesantan pp pa cu uz odobrenje autora da vam prikazem u sledecem postu. Matijak, hvala na ponudi vec imam taj manual a i mam i jos neke pa ako nekom treba moze na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Februar 11, 2008 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan MISIRAC laka Van mreže Motor:: Honda Africa Twin RD07A Poruke: 491 (Nema teme) « Za: turbopedja poslato: 03.02.2008. 21:17 » « Prosledili ste ili ste odgovorili na ovu poruku. » Citat Odgovor Ukloni -------------------------------------------------------------------------------- pozz ja sam imao isti problem kod mene na kontinentu samo sto je meni tako reagovao samo na levi migavac a resio sam ga tako sto sam poprskao kontak sprejem ,posle 2dana kada se se osusio radi sve kako treba Prijavi administratoru -------------------------------------------------------------------------------- Uz ljubaznu dozvolu autora, prenosim vam njegovu poruku. U medjuvremenu sam saznao da u automatu za zmigavce postoji nesto kao bimetal,koji pri hladnijem vremenu pocne da brljavi. Savet, cuvenog majstor Marka sa karaburme, je da sacekamo malo toplije vreme pa ako i onda brljavi da menjamo automat. Verujem da ce ova tema jos nekom biti od pomoci. Probacemo sve varijante pa sta upali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8631 Napisano Februar 11, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti se u automatu isusio neki od kondenzatora, pa mu treba vremena da se prvi put napuni, pa tek onda pocinje sa praznjenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Februar 11, 2008 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti se u automatu isusio neki od kondenzatora, pa mu treba vremena da se prvi put napuni, pa tek onda pocinje sa praznjenjem. Hm, Hm... Ovo je vrlo ineresantna teorija a logicna o kojoj nisam razmisljao. Vredi pogledati. Kad sam mogao da popravim CDI, sta je jedan automat za njega ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Februar 23, 2008 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam isti problem na Transalpu, naspricao s WD-om prekidac i sad je dobro. Mislim da su u pitanju kontakti u prekidacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzuki_Milan 1 Napisano Februar 24, 2008 U prolazu, 23 postova Lokacija: Veliko Gradiste--Srebrno jezero Motocikl: Gsx-R 600 Prijavi odgovor kao problematičan ja iskreno mislim iz mog ugla gledanja da je automat u pitanju ili mozda kablovi koji vode do automata, to sve moze za jedno popodne da se ispita unimerom... i da se otkrije u cemu je problem.... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheDR 2 Napisano Mart 5, 2008 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi na kraju, jel zmiga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Mart 6, 2008 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam radio u jednom RTV servisu, secam se da sam najvise mrzeo kvarove koji nisu konstantni(tj cas radi cas ne radi) a ovo mi lici bas na tako nesto. Interesantno je da sa prvim lepim i toplijim vremenom sve radi kako treba. Ipak je to Afrika i ne oseca se bas dobro na Evropskom kontinentu ;D. Ako bude ponovo pravilo problem onda pristupamo kompletnom rasturanju pa sta bude. Evo i jedan fazon na tu temu: Pita Mujo Hasu: Ajde pogledaj da li mi rade zmigavci. Haso gleda i Mujo upalio zmigavce kad Haso kaze: Radi Neradi Radi Neradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Maj 7, 2008 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo da osvezim temu(kao sto sam obecao).. Izgleda da je majstor Markoni stvarno majstor, i bio u pravu kao i uvek. Kako je doslo toplije vreme zmigavci rade besprekorno. Cim zaladi, sexaju. Afrika je to ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo da osvezim temu(kao sto sam obecao).. Izgleda da je majstor Markoni stvarno majstor, i bio u pravu kao i uvek. Kako je doslo toplije vreme zmigavci rade besprekorno. Cim zaladi, sexaju. Afrika je to ;D Kad leto nabije preko tries stepeni, sve na africi besprekorno radi. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...