draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta je u pitanju . Izludeo sam 3 dana pokusavajuci da skinem magnet od kawaslija klx-a 650 i neznam vise sta da radim . Taman sto sam uhvatio brusilicu u ruke da ga presecem , prijatelj kaze postavi temu da vidimo ima li od vas neko misljenje . Iskreno , sigurno sam jedno 100 magneta do sada skinuo i stavio ali ovaj ni da mrdne . E sad , da li je neko od majstora napravio drugu kajlu pa ga je s`oprostenjem nabio sa cekicem od 100 kila , stvano nemam pojma . Polomio sam 3 kljuca za skidanje i jedan pravljenji od poluosovine . Tako da sam ostao bez radapcigera tj. alata i dohvatio brusilicu da mu jebem kevu . Ajd ako ima neko nesto neka kaze , ali znajte zadnji pokusaj je bio grejanje i ni da mrdne . Kao da su ga usrafili tamo i zavarili . Evo dajem vam rok jedan dan ili ce magnet sutra da strada . Toliko ovo je samo za mog drugara Rajka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ima takav jedan...., tri dana sam ga skidao..... Natagnem radapcigerem... Pa zagrejem, pa jos malo nategnem... Pa kuckanje osrednjim cekicem, kad se ohladi... Pa popstis pa sve ponovo.... Nakon tri dana i mnogo puta popusti.... A ono LOCTITE plavi namazan... UZAS!!!!! Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovaj ni da mrdne . Probao sam cevkom od 1m i cak sam napravio ( iseko profi kljuc 32 ) da bude onako kriv da moze da uhvati srce magneta i opet nista . Ima li neko magnet od KLX-a na prodaju Za cas cu da mu presudim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1852 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo nategnuto radapcigerom i kuckanje malim čekićem popustiće pre ili kasnije. Uvek pametniji popušta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Kuckam ga vec 3 dana . Nemam vise vremena da se zezam jer imam gomilu posla . Bolje mi je da kupim drugi nego da se majem bez veze jer vidim da ovo nece da popusti . Jedino mogu ja da popustim sa zivcima oko njega . Grejali smo ga cak i do usijanja i opet nista tako da sumnjam u predhodnom majstora da je nesto tu budzeno . Ili je nabio kajlu cekicem ili sta vec.......Kajlu ( osigurac )ne mogu da razbusim jer ne mogu da pridjem ( poluzatvorena je ) . Imao sam nekoliko ovakvih problema i kao i sto vi kazete nategnem i ostoji malo , kad god se setim cuknem i pusti posle nekog vremena . Ali ovo kao da je neko zavario ili je ubacio ne odgovarajuci magnet . Cak sam probao da zagrejem magnet a osovimu hladio na brzinu da se kao malo odvoji , ma nece ni da cuje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6342 Napisano Mart 24, 2014 Enduraš, 6373 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A jesi li probao kombinaciju svega toga, da nategnes radapcigerom, grejes magnet i onda naglo ohladis osovinu co2 gasom ? Mada opet, ne znam koliko je pametno tako kaliti osovinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jesam , nema sta nisam probao . Morao je da otpusti do sada i da je od FAP-a a kamo li ovoliki magnetic . Ne smem da napnem mnogo jer je vec navoj na samom magnetu malo ostecen . Zato i mislim da je imao neke muke i da je unisten i vec otiso u zaborav i pre mog rasturanja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6342 Napisano Mart 24, 2014 Enduraš, 6373 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam cuo za slucajeve da su se ljudi mucili i ostavljali nategnute radapcigere po dva dana, ali jos nisam cuo da je neko morao da sece magnet, izgleda si bas maler.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desavalo da se kajlica zaokrene i upre u magnet ako ne predhodno ostecen pa mu ne da da izadje . U tom slucaju bar ona pukne ili je razbusim da je oslabim . Ovako nema sanse i neznam vise sta da radim . Jer ce problem da bude i da ga rasecem a da nesto ne ostetim . Ima debeo celik bar 20 mm ako ne i vise tamo gde se drzi na osovinu . Zato sam i stavio ovde temu , mozda neko ima magnet na prodaju da ne narucujemo preko ebay-a A problem je i da nategnem mnogo jer je vec navoj na magnetu pri kraju ( takav je i bio ) ali sam miliso da ce lako da se skine pa nisam toliko ni pridavao vaznosti . Verovatno je neko imao muku da ga skine i ranije . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1852 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Šta da ti kažem baš si baksuz.Verovatno malo okreno na kajli i sad samo sila ili sečenje.Samo pazi kad ga budeš sekao da ne oštetiš i nešto što ne nameravaš.Znaš kako marfi je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Mart 24, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Jedino rjesenje je veliki radapciger..ja sam nekoliko puta nalijeto na razne oblike problema i svaki put je bilo ostavi sve radpcigere po strani, idi kod viklera el. motora gdje su radapcigeri teski 20kg..to postaje igra..na sredini osovine tj radilice treba da ima rupica koja je vrlo bitna da radapciger udje u centar to sigurno znas ali ako radapciger nema kuglicu na vrhu duplo je losiji..tako da ako je ravan dio malo ga zabusi i izvadi kuglicu iz nekog lezaja i ubaci izmedju radapcigera i radilice..naravno kad nategnes cukanje..i nema tu sta dan dva tri kad je radapciger ogroman 10 min max. Ako je otkinuta kajla ja sam od auto amortizera rezao nover..nadjes stari amortizer otprilike da osovina ima taj radijus i tanku brusnu plocu i subler.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Znam sta pricas i sve mi je jasno za radapciger . Ali nema gde da uhvati . Imam ih od najmanjeg pa do jednog velikog 50 cm . Ima na sredini gde da nalegne ima rupu i sve je to ok ali nema gde da uhvati magnet okolo . Dodje onako ovalan i nema ostrih ivica gde da se zakaci . A neda mu ni jedan lim koji je oko magnema . Sto problema ima nije samo jedan . Verovatno je kajla napravila problem i bice verovatno sutra secenja . Okacicu slike posle da vidite gde je bio problem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Mart 24, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Daj sliku prije nego to isjeces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Neces ti da kacis nikakve slike, osim ako nije bas mnogo ostecen navoj na magnetu. Napravi sraf (ako se dobro secam 24x1.5). Imas onaj krivi kljuc 32 za prihvat sto si napravio, crevo na kompresor, pistolj u ruke i zavrci. Tri sekunde je mnogo. ps. Pre svega, cimni jednu ljutu da ti ne ispadne pistolj iz ruke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u stvari kriv za sve ... bije me maler od kad sam uzeo motor ... moramo pod hitno da organizujemo akciju skidanja malera ... evo ko god dođe sutra da pomogne, ima od mene zaječarsko ili domaću, kod Dražu u garažu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1729 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1476 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu mnogo filozofije. Nista na silu, samo uzmi veci cekic od onog kojim je montirano, i problem resen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Neces ti da kacis nikakve slike, osim ako nije bas mnogo ostecen navoj na magnetu. Napravi sraf (ako se dobro secam 24x1.5). Imas onaj krivi kljuc 32 za prihvat sto si napravio, crevo na kompresor, pistolj u ruke i zavrci. Tri sekunde je mnogo. ps. Pre svega, cimni jednu ljutu da ti ne ispadne pistolj iz ruke. Druze pa sta mislis da sam mu ja radeo . Pevao mu pesme . Sraf je 22 x 1.5 i cevka od 1.5 m nije pomogla pa tu nece nikakav pistolj da pomogne . Nesto se skarambudzilo unutra i nece napolje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je predlog za vazdušni čekić dobar predlog. to odvija svašta, a izgleda da tako nisi probo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam sve a samo da znate tako se i najlakse cupa navoj . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Mart 24, 2014 (promenjeno) Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan idi od vulkanizera uzmi profesionalni pistolj(3puta je jaci od ovih sto svi imaju,ako ga ima neko +10bari kompresor) ako ti ni on ne pomogne seci.... Promenio Mart 24, 2014 član Limeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 570 Napisano Mart 24, 2014 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Kanda mu brusilica ne gine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Kanda mu brusilica ne gine pneumatska sa čekićem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 570 Napisano Mart 24, 2014 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da treba probati sa kvalitetnim pistoljem,ali ako oljusti navoj opet mu preostaje brusilica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Neces ti da kacis nikakve slike, osim ako nije bas mnogo ostecen navoj na magnetu. Napravi sraf (ako se dobro secam 24x1.5). Imas onaj krivi kljuc 32 za prihvat sto si napravio, crevo na kompresor, pistolj u ruke i zavrci. Tri sekunde je mnogo. ps. Pre svega, cimni jednu ljutu da ti ne ispadne pistolj iz ruke. Druze pa sta mislis da sam mu ja radeo . Pevao mu pesme . Sraf je 22 x 1.5 i cevka od 1.5 m nije pomogla pa tu nece nikakav pistolj da pomogne . Nesto se skarambudzilo unutra i nece napolje . Obzirom da si ti promukao, mora da mu dovedes sojku `ticu. I ja sam ga cčukao i natezo s` cevkom od 2 metra, i jok. Ni kompresor na 8 bara mu nije mogao nista. Znaci, sto kaze Limeni, preko 10 bara i spasce. E sad, moj navoj je bio ceo, i ceo je ostao. Pitanje je da li ce ostecenja na tom navoju da izdrze, ali svakako nemas bolji izbor. I nemoj RaS mnogo da ga zaliva s` rakiiče, će spali osovinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 25, 2014 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vama svima na dobronamernoj pomoci ali koliko vidim ne gine mu MAKITA . Stavljam slike sta ga je drzalo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...