Jump to content

Moto Zajednica

1. Moto GP Losail, Qatar, 2014

Recommended Posts

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Nisam neki pretjerani ljubitelj Čorbe, ali evo i posle više od nekoliko godina praćenja Moto Sporta, mogu da kažem „ Ja sam ona ista budala“, sa istim ushićenjem očekujem početak sezone, kao nekada što sam čekao da počne Stripy, Baltazar, Tom i Džeri i ostala svita.

nightgp2_gallery__600x398.jpg

Nije više Stripy, sad je Cal, nije Baltazar, sad je Rossi, a umjesto Tom, Džerija, Lorenzo hoće da ščepa Markeza. Pod budnim okom su braća Nebaždarenković Kad se konačno u Losailu 23. Ovoga marta smrkne, meni će da svane.

Da više krenu tipovi, prototipovi, CRT, trt, mrt, OPEN, close,..., nova lica, stara lica, neki promjenjenih kombineznona, neki na istim. Neka draga, neka ... manje draga. Ako se nisam šta zabrojao 23. individue poprilično udarene u glavu će nas uveseljavati ove sezone.

Sad par suvoparnih podataka o stazi. Ukupna dužina staze je 5 400 metara. Ukupno 15 krivina, 5 lijevih, 10 desnih. Najuža radijusa 30,5 metara, a najblaža 323 metra. Interesantno je da čak 10 krivina ima radijus od 61 metar. Staza je inače širine oko 12 metara,a najduži pravac preko kilometra.

Raspored vikenda:

Četvrtak:

Moto3FP116:00 - 16:40

Moto2FP116:55 - 17:40

MotoGPFP117:55 - 18:40

Moto3FP218:55 - 19:35

Moto2FP219:50 - 20:35

Petak:

MotoGPFP216:00 - 16:45

Moto3FP317:00 - 17:40

Moto2FP317:55 - 18:40

MotoGPFP318:55 - 19:40

Subota:

Moto3QP16:00 - 16:40

Moto2QP16:55 - 17:40

MotoGPFP417:55 - 18:25

MotoGPQ118:35 - 18:50

MotoGPQ219:00 - 19:15

Nedelja:

Moto3WUP14:50 - 15:10

Moto2WUP15:25 - 15:45

MotoGPWUP16:00 - 16:20

Moto3RAC17:00

Moto2RAC18:20

MotoGPRAC20:00

Uživajte!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

..... i jos jedna sezona "ruznih padova, na kraju dana", neduhovitih sala i usiljenog caskanja samoproklamovanih strucnjaka. Za razliku od vecine ovde, ja sam tek prosle sezone poceo iskreno da ih prezirem

• Podržavam 4

• Pažljivo prati, 616 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro

motogp_rossi.jpg

:Mina::jee2:

JOJ kako ovo lepo izgleda iliti što bi rekao onaj konobar iz mi nismo anđeli "Nikola ala bi ja ovo posedovao"

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: GSXR K9 1000 ccm

Nisam neki pretjerani ljubitelj Čorbe, ali evo i posle više od nekoliko godina praćenja Moto Sporta, mogu da kažem „ Ja sam ona ista budala“, sa istim ushićenjem očekujem početak sezone, kao nekada što sam čekao da počne Stripy, Baltazar, Tom i Džeri i ostala svita.

nightgp2_gallery__600x398.jpg

Nije više Stripy, sad je Cal, nije Baltazar, sad je Rossi, a umjesto Tom, Džerija, Lorenzo hoće da ščepa Markeza. Pod budnim okom su braća Nebaždarenković Kad se konačno u Losailu 23. Ovoga marta smrkne, meni će da svane.

Svaka cast za post... Ovog puta si poranio sa najavom, vidim da si nestrpljiv :jee:

Pozdrav za sve i nek sreca prati vas i vase vozace, mada zna se ko je najbolji :nanana::neznam::takoje:

Forza Vale!!!

• Podržavam 2

Zajeb`o je pjevca!

Bilo bi i ranije, ali renoviram stan, pa sam tek neki dan ugrabio malo vremena. Mislio sam da ću završiti do početka sezone, ali eto biće dok se budu vozali po Amerikama.

A mališa Marquez kaže da nije spreman 100% za Qatar, sve to lijepo zarasta. Žao mu je što je propustio tesritanja, u dobrom je treningu, pa misli da će biti 100% spreman za Amerike. I naravno, da će dati sve od sebe.

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nesto da skrabnem da mi otvara temu...

Predsezonu gotovo da nisam pratio uopste. Koliko god da mi je sve to igranje sa pravilima prosto gadno...i sve te administrativne price...ipak volim da vidim majstore na delu. Bilo bi mi verovatno interesanto da gledam i kako se trkaju na skuterima, a ne na necemu sto je najbolje u moto tehnici. To me mozda jos malo i drzi.

Bice nadam se interesantno. Ako me napadne san u pola trke, sto se desilo vec u nekoliko navrata, bacam "kraljevsku" na led...kao sto sam i Formulu 1

Meni se to desilo par puta prošle godine. Ali za razliku od pretprošle, par puta me i diglo na noge. valjda ova OPEN malo zakuva. Da nas obraduju Cal i braća Espargarovi uz ovu ekipu naprijed.

A juče su Ćelko i pekipa dodali i ovo:

1. The Championship ECU and software will be mandatory for all entries with effect from 2016.

All current and prospective participants in the MotoGP class will collaborate to assist with the design and development of the Championship ECU software.

During the development of the software a closed user web site will be set up to enable participants to monitor software development and to input their suggested modifications.

2. With immediate effect, a Manufacturer with entries under the factory option who has not achieved a win in dry conditions in the previous year, or new Manufacturer entering the Championship, is entitled to use 12 engines per rider per season (no design freezing), 24 litres of fuel and the same tyres allocation and testing opportunities as the Open category. This concession is valid until the start of the 2016 season.

3. The above concessions will be reduced under the following circumstances:

Should any rider, or combination of riders nominated by the same Manufacturer, participating under the conditions of described in clause 2 above, achieve a race win, two second places or three podium places in dry conditions during the 2014 season then for that Manufacturer the fuel tank capacity will be reduced to 22 litres. Furthermore, should the same Manufacturer achieve three race wins in the 2014 season the manufacturer would also lose the right to use the soft tyres available to Open category entries.

In each case the reduced concessions will apply to the remaining events of the 2014 season and the whole of the 2015 season.

Još nije 100% spreman, vidjećeš kad se skroz oporavi :).

Evo Yamahaši se malo šepure po stazi sa novoofarbanim sokoćalima.

8gn_3999_slideshow.jpg

Malo da se zabavimo sa brojkama.

Honda ako ugrabi pobjedu na Losailu, biće prvi proizvođać sa 250 pobjeda u premijernoj klasi.

A Rossi će biti najmatoriji bivši Moto GP šampion koji se takmičio još od Agostinija 1977.

Španski vozači su u posljednjih 20 trka pokupili pobjede u sve tri klase. Posljednji NEŠpanski vozač koji je uzeo pobjedu je Redding u Moto 2 prošle godine u Silverstonu.

Dva najuspješnija vozača na Losailu su Casey Stoner i Jorge Lorenzo sa po pet pobjeda. Stoner (4 x MotoGP, 1 x 250), a Lorenzo je to rasporedio na sve tri klase (2 x MotoGP, 2 x 250 and 1 x 125).

E da, lezbejka Dovi na dan trke slavi 28 rođendanak.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja