Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Phantom

Recommended Posts

  • U prolazu, 29 postova
  • Lokacija: Nis
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

Zdravo svima, nov sam na forumu (prvi post :) ) od pre neki dan sam postao vlasnim Sprint Phantoma- 50cc. , 2008 god. Sasvim slucajno sam ga uzeo jer mi je potreban za posao, kako bih "ustedeo" auto i vreme.

Kupio sam ga od starijeg ozbiljnog coveka, koji mi kaze da za sve to vreme pored onog prvog servisa NISTA nije radjeno na njemu. Koliko mi se do svidja toliko i ne. Inace motor super radi, lepo vuce...i to je to.

 

Potreban mi je savet...da li je potrebno da mu nesto zamenim, ocistim...smatram da je kao nesto potrebno, posto znam kako je na automobilima :)

I posto citam ovde na forumu, jedni kazu jedno drugi drugo...koje ulje za mesavinu da mu uzmem...?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 47 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Colibri T12/Sprint Phantom,Knight Adams 125,T 14 TLS,APN4,APN6 ECO,Automatic a3ms,

Fin je phantom zahvalno malo djubre ima mane zbog kojih bi valjalo streljati par kineskih astromehanicara koji su ga i pravili...salim se naravno ali kako objasnite idiotizam da napravis solidnu kopiju peugeot skuter masine a merac goriva smlatis cisto da ga ima?!Zeni sam ga uzeo polovnog i za godinu smo nalatili 2k kilometara bez problema sa tim sto sam ga pazario sa 16k na satu...od ozbiljnijih mana nisam vidio mnogo dobro vuce solidno ide oko 65...nemam pojma koliko trosi jer je mjerac totalna nebuloza 3l pun a kapacitet 6?! cim spadne ispod 3 ode on u crvenu...ja sipam ko manijak kontam da trosi ko RABA a on non stop pun...sto se tice servisiranja odradi mu sledece...promjeni ulje u kocnici prednjoj ocisti svjecicu,otresi onu SPUZVU sto oni zovu filter vazduha,i po mogucnosti promjeni mu lezajeve u zadnjem tocku 2 komada 6203z u onoj solji od zadnje vile jer ti lezajevi sto posto nisu dirani od kupovine 2008 godine kao i kod mene sto je bio slucaj a realno mogu ti lezajevi da predju brat bratu 500 km i vec su prozvonili...jer braca kinezi stavljaju zatvorene lezajeve koji su "TRAJNO PODMAZANI" burek mascu koja se istopi za 2 minuta dok lezaj drzis u ruci i mucenici tandrljaju suvi ko barut tolike godine..skini sa leve strane kod kurble ono malo deklo sto se drzi na 3 sarafa i podmazi malo onaj zamajac kurble suv je sto posto...e sad sto se tice remena ne znam sta bi ti rekao valja promjeniti al ako ide jbtg i nemoras...takodje moram priznati ja nemam pojma gdje se nalazi sraf za ispustanje ulja u menjacu sve sam ja pregledao al nista tako da ja postavim skuter na bocnu nogaru i odvrnem onaj sraf na koji se ulje sipa i pogledam ako curi pomalo ulje znaci da ga ima dosta ako ne curi spricom dodam onoliko koliko je dovoljno da vidim da krece da kapa...nadam se da si me shvatio :)ako skontas gdje se moze ispustiti ulje bez skidanja dekla molim te javi mi bio bi ti jako zahvalan..Sto se tice dvotaktola ja licno sipam IPONE 2t jer je prosli vlasnik sipao to isto pa da ne pravim neki buckuris :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja