Jump to content

Moto Zajednica

posle probe pobegli sa motorom

Recommended Posts

  • Malinar u pokusaju, 1584 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600, triumph 1050

Ja kupio motor bez probe, jbg bio sneg, sredina februara, svideo mi se motor, ali sam znao prodavca lično i verovao na reč, unapred mi je rečeno da lamela kliza i da treba da se menja, a da je ostalo ok. Tako je i bilo.

 

Ako ne probaš, u mestu ne možeš da znaš da li je dobar menjač, da li je amortizacija krš, da li su ležajevi kaput, da li je ram iskrivljen i vuče u neku stranu, da li su kočnice ok ili ne itd,... Jbg znači proba, nije da ne znači.

 

Evo priča komšije iz sela, dečko prodavao neki kinseki kvad 200 ccm, došao mu lik (kupac) sa drugarom kog komšija poznaje iz sela i taj je garantovao za plaćanje, cena je bila 600 evra, komšija dobija 300 odmah, a za 300 ga čeka mesec dana. Ništa, rešiše oni to, uze komšija 300 evra u džep, a lik ode da proba kvad po asfaltu. Lik zaleteo nizbrdo pun gas, ono čudo nema nikakav diferencijal pozadi, ide prenos na lanac i lančanik, izgubi kontrolu u krivini i zakuca se u moju metalnu ogradu, slomio ključnu kost, nekoliko rebara, težak potres mozga (naravno kacige bez), pozvali hitnu i slagali da se skrljao na nekategorisanom putu, da murija ne bi kaznila komšiju, muka živa. Prodje mesec dana od ovog ni traga ni glasa, kvad oterao onako skrljan brat od tog lika što se skrljao dan dva posle udesa.

 

Komšija ode kod onog poznanika iz sela što je garantovao, on nema pare pravi se lud. Jedva nadje onog izlomljenog kupca u nekom selu, on nema pare i pravi se lud. Pošto mi komšija nije baš neka boranija da se zajebava ko stigne sa njim, ovaj mu vrati onaj polupani kvad, ovom bilo žao da ga onako razbijenog još i prebije, uzme kvad nazad na svoju štetu i reši da ga skrpi. Mislim da je kvad bio za otpad, čini mi se da je samo agregat mogao da se iskoristi, ostalo u lom ode i tu komša puče jedno 150 evra i muku ni za šta. 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2729 postova
  • Lokacija: Zrenjanin
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
Pre 4 sati, Jovan Ristic je napisao:

A o Cagivi Mito i 4 kg kukuruza u oklopima i svećicom od auta nećemo ni da polemišemo :D 

Ma to je buranija. Sa kupovinom SVa sam mislio da sam kidnapovan i da cu i bez motora i bez para a mozda i bez zivota da ostanem.

Cagiva je samo kupljena na slepo, u mraku, placena e bankingom unapred, prodavca ni dan danas nisam video, i pojma nemam odakle meni Mito uopste!?

P.S. nisam ni trazio da probam motor. Malo bi bilo iluzorno, s obzirom da smo je skupljali na 4 mesta. I dalje nisam siguran da sve delove imam... :stabre:

Promenio član abarth_maniac

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 4594 postova
  • Lokacija: Srbija, Padej
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 1 minut, abarth_maniac je napisao:

Ma to je buranija. Sa kupovinom SVa sam mislio da sam kidnapovan i da cu i bez motora i bez para a mozda i bez zivota da ostanem.

Cagiva je samo kupljena na slepo, u mraku, placena e bankingom unapred, prodavca ni dan danas nisam video, i pojma nemam odakle meni Mito uopste!? :jee:

Nisi ga ni dovezao, ali si ga vezao X puta usput. I čiji je moj SV?

Promenio član Jovan Ristic

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja