Jump to content

Moto Zajednica

BaneNS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    151
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: BaneNS

  1. Ma ja bi te nalepnice odlepio, samo da znam da ide lagano. Ovako neka stoje dok ne otpadnu.
  2. Nemam pojma za BL... Ja sam komplet platio 4.000 dinara, svih pet komada. Poslaću ti broj u poruci pa mu piši na viber. Sigurno neka pošta nosi.
  3. Stigla mi zaštita za plastike na rezervoaru. Nije ispalo loše. Možda je srednji mogao ići santimetar više da isprati liniju, ali kako smo uzimali mere na frku ja sam zadovoljan.
  4. Nisam još vozio preko 100-110... Do te brzine je ok.
  5. Zvao, samo u ovlašćenim servisu. Mogu da kupim koje hoću, ali ovlašćeni mora da montira.
  6. Menu je vešanje fantastično, ne diram ga. Nisam vozio motor sa boljim vešanjem, ram je vrhunski. Potrošnja mi je po gradu, uz dva odlaska na Venac oko 5.3 litre. A na 550X sam imao slučaj da mi je po gradu podizao i na 5.7 litara. Još da rešimo to sa Bluetooth povezivanjem i nema šta. Treba da mi stignu zaštite za rezervoar i bočne plastike. Biće u subotu. Uzeo sam čisto karbonske. Moram da vidim da li mogu maglenke da stavim. Evo par slika.
  7. Probao sam i program neće da prepozna motor. Nađe mi sve uređaje po kući ali motor ne. Videćemo kada bude neki update da li će onda raditi. Ide ova 700-tka ko luda. Najviše me je oduševilo vešanje. Kočenje ok, ali će biti bolje kada se stave neke ozbiljne pločice, mada i sada koči dobro. Motor se mnogo bolje vozi od 550, težište mi više odgovara. I ne deluje težak. Za sada top utisak. Nisam ga terao preko 5000 obrtaja, ali i ovako lepo povlači.
  8. Vidi, pitao sam u Kimku, nešto mi je Milan delovao nezainteresovan totalno za bilo kakve dogovore. Kao, čujemo se krajem aprila i frljao se sa ciframa. U Autokomercu su pogledali i proverili motor i dali korektnu ponudu. Za ono što sam dobio 700-tkom njihova ponuda mi je bila skroz prihvatljiva. Realno brembo napred i nazad, marcoki podesivo vešanje napred i nazad, ekran sa bluetooth konekcijom, zadnja viljuška livena, DID lanac i lančanici, Pireli GT gume (komad je 23.000) itd. E sada, ne znam koji su uslovi. Moj motor je bio star 8 meseci i imao 4.000 km na satu. A i oni su uvoznici za QJ, tako da je i to bitno. Moraš njih pozvati pa videti. Verovatno zavisi od marke, starosti, pređene kilometraže. Ne znam šta je njima prihvatljivo za zamenu.
  9. Hvala. Ne rekoh ni da sam kupio, a već se zna. Evo malo slika.
  10. Bio sam da ga probam. Meni SRT mnogo bolje leži. SRT ima bolju zaštitu od vetra, udobniji mi je, mnogo je mekši. SVT mi je pretvrd... Ide lepo, tu nema šta. Dobro koči... Išao sam da gledam sa namerom da ga kupim, tj. da zamenim 550X uz doplatu, ali sam odustao. Verovatno ću u Autoprometu menjati za SRT 700, neki preliminarni dogovori su pali.
  11. Ako vidiš žderoslav nalepnice i žuto sivu AGV K3, ja sam...
  12. Versys mi je ozbiljniji motor. Trejser je manji.
  13. Vidi, to je bilo 2007, od tada je napredovalo valjda nešto. Ja tvrdim da 550X koči dosta bolje od Versys-a. Čak i sa dvoje, teret 180 kg, koči top. Kod njih je brembo na nekim modelima marketinški trik, i njihove kočnice ne koče ništa lošije. A Sale, čuo si i od Radeta i ovih što su probali motor šta kažu. Pogotovu za kvačilo, posle hondinog...
  14. Ma naravno... Kad god hoćeš. Javi.
  15. Što se tiče Versys-a, vozio sam ga dve godine. Moj je bio 2008 godište. Ide bolje od 550X možda za 10%, ma ni toliko. Ali nisam imao zamerke na njega. Potrošnja im je ista, i oba se lepo voze. Jedino što je QJ lepši. ...i bolje koči za klasu.
  16. I ja idem skoro svaki dan na posao iz Veterniku u centar... Možda i mene vidiš. Evo baš krećem.
  17. Tako sam ja otišao i kupio SRT 550X. I nisam se zeznuo, evo od septembra 4.000 km. Uživam u vožnji. Kad istekne garancija, staro za novo i teraj opet... Išao sam sa drugim da gledam SVT 650 i nije mi se svideo. Tj. motor je lep, ali mi više odgovara ova varijanta SRT-a. Ja bih uzeo 700X nakon ove 550-ice. Jednostavno, nekako mi je SRT potpuniji, lepše se sedi, bolja je zaštita... Ali opet, ko šta voli.
  18. BaneNS

    Kaciga AGV K3

    Ja to ne primetim... Ni na K1, ni na K3...
  19. BaneNS

    Kaciga AGV K3

    Da oživimo malo temu. Kupio sam K3 ovu novu, redizajniranu. Mogu reći da sam se prijatno iznenadio. Obzirom da imam i K1 ova K3 je prvo u veličini L, a K1 mi je XL. K3 je toliko udobna kaciga da sam se oduševio. Stoji kako treba, a nigde ne steže. Sunčane naočare su fantastične, toliko se kroz njih jasno vidi, a sunce ti ne smeta. Pinlock radi odličan posao, nema maglenja. Stavio sam komunikaciju i ne steže me u predelu ušiju. Čini mi se da je i lakša od K1, nekako nemam osećaj težine kacige. U samoj vožnji malo je tiša od K1, lufteri na ustima mogu da se zatvore i vizir se zakači kada se spusti, nema kako kod K1 da se malo izdigne u donjem položaju kad nalegne na gumu. Takođe je i prošireno vidno polje. Sve u svemu sam prezadovoljan. AGV je napravio odličan posao sa K3. Sent from my Pixel 7 using Tapatalk
  20. Ja sam vozio ER6N sa Đeneli izduvom. Tako sam kupio motor, a prethodni vlasnik nije imao DB killer. Čuo sam se na Mišeluku kad ulazim u tunel. To je bilo strašno. Komšije su htele da me odrobijaju. Na kraju sam platio strugaru da mi od prohroma napravi Kiler. Malo smo se zezalo, ali je uspelo na kraju. Homologacija su mi poslali iz fabrike, sa naznakom da je taj auspuh baš za moj model. Tako sam sa tim papirom prelazio tehnički. Muka je to bila. Sada samo original, jeste da je zvuk onako, ali neću da razmišljam. A i ne bole me uši... Sent from my Pixel 7 using Tapatalk
  21. Па зависи којег. Ето ког QJ (и Бенелија) имаш све, а CF се сад обезобразио па код MT700 нема ни централни ни ролбар. А нисам сигуран да сам видео припрему за кофере. Тј исправка, модел 800X исто нема ништа... Тај што је 7.500 у Кимку је го ко пиштољ. Са опремом дође око 9.000 Еура. Али опет, нема 800-тке без 11.000 Еура код конкуренције.
  22. Рекао бих да је цена реална. Пре 2 године старом 650 је био 6.800 Еура, версис 650 6.900, вулкан 6.500... Да не набрајам. То им је и реална цена. 8.700 Еура за стром је ван памети. ЦВ500 је био 5.800 Еура, сада је 7.800. О скутерима нећу, пошто то тек није реално. Ја сам купио 2021 у фебруару Киу сид нову за 13.600 Еура, сада је 19.900... Па ко је ту луд? Сви познати брендови мотоцикала су дигли цену за 1.000-1.500 Еура, плус дилери зараду за неких 500 и ето поскупљења. А квалитет лошији... А сад да причамо о половњацима? НЦ750 2018 7.500 Еура. Ма дај... Ван памети. Мотори стари 10 и више година од 4 до 6.000 Еура. 30% мање него нови. И сад ја да размишљам шта ћу купити? Не размишљам, Кинеза са 4 године гаранције, за реалне новце. И крај...
  23. Али тај CF није ни сличан тип мотора као мој 550X. Више је као CBF600, sport turing. Мотор је доста мањи, точкови 17, ливене фелне, ниже се седи. За двоје чупаво за даљи пут.
  24. Не дам паре више за име ником. Отишао, пробао, ево 3.000 км, презадовољан. Нећу хонди 2.000 Еура да дам више за ЦБ500 нема шансе. Па јер од злата? Го ко пиштољ... Шта сад, нико не зна да прави моторе, само Јапанци? Да га возим 20 година и то нећу. Технологија се мења, има увек новитета. Па не живимо више у време када је веш машина трајала 30 година. Тако ни мотоцикли. 4-5 година па нов. И не могу да возим више мотор стар 15-20 година, нећу... Види се да ли је квалитет или не, да се не лажемо... Нико није глуп, али се по мало праве луди људи...
  25. Не знаш док не пробаш. Можда постанеш озбиљан бајкер.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja