Jump to content

Moto Zajednica

feniks

Članovi
 • Broj tema i poruka

  271
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

400 Excelent

O članu feniks

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 28.07.1967.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Srbija i okolina
 • Motocikl
  Tomos 14 M 1981

Contact Methods

 • Yahoo
  sretenperkovic@yahoo.co.uk

Poslednji posetioci profila

1946 profile views
 1. Da oživimo temu. "Točkarenje" Podizanje motora na zadnji u prvoj brzini je daleko najlakše, ali i daleko najopasnije. Motor tada ima najviše snage i najmanje gasa mu treba da vas prebaci na leđa. Položaj tela vam može ostati nepromenjen, ali ste puno sigurniji ukoliko se malo nagnete prema napred. Visoko u vagi i filigranski osećaj za obrtni moment. Jer previše gasa vas može baciti na leđa. Uz ovakvog dedu, posle i motor doživljavaš kao živo biće. Sve je to ples.
 2. Lanac i lančanici - kako ih održavati, a kada ih morate zameniti? - BJBIKERS.COM Na većini motocikala lanac i lančanici koriste se kao finalni prenos snage sa agregata na zadnji točak. Iako je poslednjih decenija U potrazi za ekonomski povoljnijom alternativom lanca sa oznakom 530, nema potrebe za konverzijom lančanika u 428 (i kupovinom jeftinog lanca, koji ima oznaku 08B-1). U ovu svrhu može poslužiti nešto jači Galov jednoredni valjkasti lanac sa oznakom 10B-1 5/8 X 3/8'' Industrijski lanac za poljo mašine, vitla, kombajne, traktore (p
 3. Upravo tako. Radi se o AGM akumulatoru. Imam ga na motoru.
 4. Za razliku od Talijanke, maleni dvocilindraš nije posebno zahtevan po pitanju akumulatora (nedostaju na fotki Banner i Varta). Midac i Landport radili su po jednu sezonu (formirani u radnji, nošeni na kontrolne preglede). Kažu, na kraju, punjenje motora ti nije dobro. Jebite se fudbaleri... Formiranje poslednja dva Landporta urađeno u sopstvenoj režiji. Oznaku YTX9B-BS ima i čistokrvna kineska YUASA, (ali je tri puta skuplja). Pretposlednji LP je izgurao malo preko termina garancije (namerno korišten bez asistencije pametnog punjača). O
 5. Morao sam da se "ulepim". Nakon 2 godine bez posla, ponovo u sam "u sedlu". Tako to biva kad naljutiš pogrešne "ljude". On je i dalje kosijaner.
 6. Kažu da je jedan cilindar, jedna briga. Malo sutra... Cagiva Canyon 500 ccm. Provereno dobar agregat, ali pošto nema dekompresor traži da akumulator bude u top formi. Stavljen ovaj. Postignut efekat da hladan motor "ukreše" iz trećeg puta. Posle celog dana stajanja motor pali iz prve. Ventili lepo podešeni, karburator zategnut kao struna na ćemane...vozi se motor svaki dan. Menjaj akumulator, Exyde će da napaja garažnu lampu. Stavljen novi drugog proizvođača. Spremamo se na druženje. Kresne motor iz prve. Idem
 7. Nebi bilo loše još malo pojasniti celu priču. U situaciji o kojoj piše tekst pravo prvenstva ima vozilo sa desne strane (zato i ima obrnuti trougao). Vozilo koje je dužno da propusti po pravilu desne strane ima znak stop. Da na onoj spornoj ilustraciji nisu namerno pomešani znakovi, uopšte nebi bilo dileme. Autobus treba da ima stop, a putnički automobil obrnuti trougao. Kamion ide prvi, automobil istovremeno skreće desno, autobus je stao i čeka priliku da uđe u raskrsnicu. Tu je slika jasna kao dan, ne prkosi logici i ispoštovana je bezbednost.
 8. Izvinjavam se svim kolegama, koje sam isprovocirao svojim "bahatim" ponašanjem Izvor inspiracije: https://m.cdm.me/auto-moto/automobili/raskrsnica-koja-muci-vozace-ko-ovdje-ima-prvenstvo-prolaza/ Oprezno kroz raskrsnicu. Otvoreni put je odmor za dušu i telo.
 9. Priznajem. Kriv sam jer karikirah neke stvari, navodeći tumačenja drugih, bez napomene da citiram nekoga. Molim vas da pročitate moj post iznad.
 10. Priznajem. Kriv sam jer karikirah neke stvari, navodeći tumačenja drugih, bez napomene da citiram nekoga. Molim vas da pročitate moj post iznad.
 11. Iako se, obično, kroz raskrsnicu prolazi manjom brzinom, kontakt motocikla i drugog vozila je uvek na štetu motocikla. Ne uzdam se, nikada, u prvenstvo prolaza. Da li je bahat ili ne zna, rezultat je isti.
 12. Slažem se. Obrnuti trougao važi za autobus. Kao i pravilo drsne strane za vozilo B (oni koji idu putem sa prvenstvom prolaza). Morao sam malo da zakomplikujem celu stvar. Ali kao što napisah, tumačenja je dosta. Tek u realnim sitacijama nastaje problem. A mora da propusti B.
 13. Analizirajmo zajedno. Motociklista mora imati veću percepciju od ostalih, jačih, učesnika u saobraćaju. I potpuno sam siguran u ovo što napisah.
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja