Jump to content

Moto Zajednica

mic

Članovi
  • Broj tema i poruka

    154
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: mic

  1. Pozdrav bajkeri. Dali neko zna dimenzije iglice na plovak u karburatorima sto regulise nivo goriva?Narucio bih nove ali ne znam duzinu i debljinu,ako neko ima rastavljen karburator da izmeri mnogo bi mi pomogao.Hvala
  2. Skinuo sam plastike i throtle body.Primetio sam dosta aluminievog oksida na povrsine gde treba dobro da zaptiva,usisna grana i poklopac od diajfragme.tu je ulazilo fals vazduh i vode ,prljavstine.(Ne znam dali je to samo ovde zbog vlaznog vremena i soli,ali kad sam menjao zadnji disk isto je bilo puno oksida na povrsini gde disk naleze na felnu).Ocistio sam sve i zalepio silikonom..Iskoristio sam priliku da otvorim i CVT,sve je dobro samo lamela je potrosena ,narucio sam novu.Kad stigne probacu motor i dali je kvar otklonjen.Pozdrav iz UK
  3. Dalije nekoimaoslican problem.Motor je yp400 2010g. Kad krece ako drzim rucicu gasa sasvim malo polako ubrzava,ako dodam jace gas posle 2s motor krene da se gasi ,a ponekad upali i check light,i odma posle sekund opet primi gas to ponovi dva puta dok postigne brrzinu i predje 3000ob.,posle ide normalno.Ne cita nikakav kod greske u dijagnozi. Kad je hladan radi normalno.
  4. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    DA i ja sam primetio u mraku kad je proradio.Na motoru je fabricki auspuh,nema lambda sondu,ako je fabricki ugradzen katalizator u loncu onda ga ima.
  5. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Sastavio sam motor,ali ceo dan pada kisa,mozda sutra bude voznja.Motor pali mirno radi,dali je normalno ako ga u mestu drzim na 1500- 2000o/min da za nekih 40tak sekundi usija izduvnu cev na izlaz iz cilindar? Oldtajmer,jos u prvim postovima sam pisao da po manualu otpor bombine treba da je 13-14 koma,a kod mene je ispod 7koma,zato sam kupio drugu bombinu ali i ona ima isti otpor ispod 7koma,posle sam na netu procitao da je jos neko izmerio taj otpor pa mislim da je u manualu gresan podatak.
  6. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Nisam imao vremena,danas planiram da radim na njemu da ga sastavim i provozam i napisem utiske.
  7. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Ovaj problem drugacije i nije mogao da se resi,osim zamenom delova.Ja mislim da sam odlicno prosao,posto za sve delove sam dao oko 120 funti ha ha.Ovu plocicu neispravnu cu da popravim i da imam za rezervu.
  8. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Motor je "proradio".Kupio sam polovnu plocu sa Hall senzorima i zamenio.Sto sam odmah primetio motor mnogo mirnije radi i bolje prima gas,oseti se veliko podobravanje u radu od pre kvara.Samo sam ga upalio u mestu je proradio desetak minuta,kad napravim prvu voznju pisacu utisak. Hvala svima na pomoci.
  9. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    DA isto je i kod mene,to je TPS,trotle position sensor.Merio sam napone koje senzor salje motronicu ,radi tps,zice su dobre do kompjuter sto nose signal.Hvala
  10. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Druze nije nikakav problem delove sto sam kupio,podigao sam" rezervu" u njemu.Motor je i trebalo da se pregleda i servisira.Delovi su ovde jeftini ali rad je skup.Meni je problem sto dosad nisam pronasao nista pohabano,potroseno i da ne valja,motor je u dobrom stanju ,a opet ne radi.Skinucu poklopce na glavama da vidim kakvi su ventili i dali je "vaga" u GMT,Ovde i mnogo novije motore rasturaju u delove,ne verujem da ce neko gubiti ovoliko vreme da ovo popravlja ha ha
  11. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Motor sam kupioali nisam ga vozio, i kvar se desio na prvi dan kad sam ga poceo voziti,pre toga sam ga upalio mozda nekoliko puta i nije dobro radio na ler gas,ljuljao je.Mislio sam da je problem sto je motor dugo stajo i nije bio vozen,lose gorivo i to.Prosao je manje od 40 milja i desio se kvar.To je celo moje iskustvo sa bilo kojim BMW-om.Zakljucke donosim na osnovu dosadasnjeg iskustva sa drugim motorima ne sa bmw-om.Ovakav glupi kvar mi se desava prvi put u zivotu,a mnogo sam puta , i na putu ostao u kvaru i uvek sam uspeo da popravim motor bilo moj ili od prijatelja.Zato sam i otvorio ovu temu jer nemam skoro nikakvog iskustva sa bmw-om,princip rada je isti ali ima mnogo specificnih stvari sto nisu iste kao na drugim motorima,ovo je slicnije sa citroen 2CV.
  12. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    CYHME56 je Hall senzor zamena za originalni 2AV54 hall senzor.Probacu da narucim dva nova senzora, da probam i to da zamenim.
  13. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Nisam spomenuo ali pri promeni kompjutera sam na kontakt triput gas do kraj,pa gasim kontak za ucitavanje TPSa.posle probam da palim.Svecice su nove Bosch,isto i te sto su bile na motor su skoro nove NGK .Dali znas za neki primer da je ovakav motor prezubio tokom normalne voznje?Nisam razumeo sta znaci dzamper u osigurackoj kutiji,jel to neki poseban deo?
  14. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Pumpu sam menjao i po radu motora se osetilo da nova pumpa ima malo visi pritisak i motor za nijansu bolje radi sto je i normalno,ali nije pumpa problem.Nije gorivo paljenje je problem.Jel moguce neispravan senzor da pomeri tacku paljenja?
  15. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Danas mi je stigao kompjuter.Montirao sam i motor samo daje znake kao da hoce da upali proradidva tri kruga i ne pali,verglao sam nekoliko puta i bilo je isto.Kad odvrnem gas i verglam cuje se potmuli zvuk kroz usis.Vratio sam stari kompjuter i opet je isto radio,upali radi i polako se ugasi.Mislim da je i "novi" kompjuter ispravan samo je radio na drugom motoru pa ima drugaciju mapu ubrizgavanja,Mislim da je problem tacka paljenja,suvise je kasno paljenje.Ako je kasno paljenje ,da je motor "prezubio" trebalo bi kad upali da podrzava taj rad,ako ne dize obrtaje ,bar da drzi niske obrtaje,a ne polako da gasi.Dali je verovatnije da Halov senzor pravi problem?Ne znam sta moze drugo da bude.
  16. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    @Mic-ako si u Londonu, mogu da zamolim drugara da se ispomogneš sa alatom, a zna i on malo mehanike Hvala druze na ponudi zasad se snalazim,ako mi zatreba nesto pisacu,ja sam na sat vremena od London u Andover.
  17. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Aj da jos nesto napisem.Pritisak goriva eliminisem sigurno,,kad sam otkacio spoljni filter goriva,benzin mi je oci isterao,a motor bio ugasen minut i vise,gumeni"u" u rezervaru je ispravan.Sa svakom promenom,prvo bombina,a kasnije i filtar goriva i pumpa,osetilo se podobravanje u radu motora,poceo je mirnije i duze da radi,Nisam imao ovakav motor ali da "prezubi " na normalnoj voznji od 110km/h ,ne verujem.Ako je neki mehanicki kvar onda ne bi radio mirno i na ler gas,bar ja tako mislim.Oba cilindra rade proverivao sam po izduvnim granama kako se greju,ravnomerno.Najvise sumnjam na kompjuter i elektroniku jer kad sam kupovao motor akumulator je bio na nulu,upalili smo ga na kablove i posle je normalno radio.Moguce i pre toga kad su ga palili da je doslo do iskrenja ili neki prenapon ,pa da se naceo neki elektronski deo,pa je brzo i otkazao.Ovo je moja pretpostavka,ne mora da je tako. Pronasao sam oznake na zamajac i tacno se poklapa sa #gmt desnog klipa,a sajbna,njen zleb, od hall davace je odprilike na 60 stepeni ranije,sto sam negde procitao da tako treba da bude.
  18. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Motor upali radi 7-10 sekundi i sam od sebe se gasi,ne podrzava rad u leru.Ako malo dodam saug malo podigne obrtaje i trokira.Ako dodam gas odma se ugasi i cuje se vracanje kroz usis ,kao kad je mnogo kasno paljenje i vrati kroz karburator na autima.Paljenje je problem jer ima dovoljno benzina i mora da podigne obrtaje makar i sa trokiranjem,ako je dobra iskra na svecici.Ovako mislim da sam motronic gasi motor pomeranjem tacke paljenja,jer baca iskru do poslednje vidi se na lulama.Imao sam ranije slucajeve na drugim motorima kad gubi struju na svecice pa gasi,to se lepo vidi sa ovim svetlecim lulama. Da dodam. Rekao sam da sam u Englesku i ogranicen sam sa alatom.Da sam u MK tamo imam i stroboskopski pistolj pa lako bih proverio tacku paljenja.A i ovo je neki baksuz ,nemoguci kvar,dase pokvari nesto uobicajeno promenis i teras,,ovako sve u redu a opet ne radi,Narucio sam kompjuter treba sreda ili cetvrtak da stigne pa probacu i to da promenim i pisem kako ce biti.
  19. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Merio sam prekidac copave cak sam I prespojio zice I opet je isto.
  20. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Hvala svima na pomoci jos jednom.ovo je ispalo kao kurs o bmw rt.Nacice se problem na kraju.
  21. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    merim otpor izmedzu zice koja ide na kompjuteri minus na klemi na akumulatoru.isto merim otpor izmedzu straf glave motora I minus kleme.Otpor ne pprelazi jedan om.sto je dobro
  22. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Masu sam proverio sto puta posebna zica ide na kuciste motronica.to je masa na konektoru od motronica nema masa na semi.
  23. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Nije mi problem da zamenim I hall senzore.nasao sam nove na 13eura komad.ja kako sam razumeo gornji senzor cita tacku paljenja I tu informaciju motronic preradi I daje iskru.donji hall senzor daje informaciju za ukljucivanje benzinske pumpe I otvaranje dizni.Nisam nasao nista neispravno.A doneo sam sa posla jedan osciloskop I nameravao da uporedim signale sa oba senzora.Ali nisam uspeo da ocitam.spajao sam na minus I na signal od senzora na conektoru.
  24. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Mnogo su im visoke cene za motronic computer 250funti,na ebay od 40 do 100funti ima najmanje trideset na prodaju.Cenim da kompjuter retko crkava na ovim bmw -ma,kao i na starije automobile.U 98% slucajeva je neki senzor ili aktuator.
  25. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    I ja isto mislim,samo nemam sigurno ispravan kompjuter da probam.Kupicu na ebay imah ih puno ali ne znam dali su dobri,elektronika je sreca u vreca ha ha.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja