Jump to content

Moto Zajednica

steefanv

Članovi
  • Broj tema i poruka

    406
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

2 Pratilaca

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Ša/NS
  • Motocikl
    F800ST

Poslednji posetioci profila

8223 profile views

steefanv's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

290

Reputacija u zajednici

  1. Silkolene Comp sipao do sad i sve radi kako treba, a ove godine planiram probati Pro. Prvo cu usuti Comp, provozati neku km la zameniti sa Pro. Cena za oba ulja je oko 1300din/l, delmax
  2. Aha, obraticu paznju na taj deo kad budem rasturao karburator. Do sledece nedelje moram da upalim i pripremim plastike za farbanje. Brat tad dolazi i mora sve da ga ceka spremno, prvo da ofarba, a onda da se igra
  3. Ima, na samom karburatoru je
  4. Probacu tako da upalim. Ako ne upusticu se u rasturanje karburatora, pa cu valjda znati sastaviti
  5. Davno sam se igrao sa tomosima pa sam zaboravio kako sta ide. Uzeo sam malom bratu pocket i vozao ga je par dana, nakon toga je stajao parkiran par meseci i nije hteo da upali nakon toga. Ostavljen preko zime tako i sad resimo da ga upalimo, ali opet nece. Sipano novo gorivo, skinuo sam karburator i tako ceo ubacio u ultrazvucnu kadicu. Nije hteo "siber" koji poteze sajla da se pomera. Nakon ciscenja je proradio. Svecica je bila mokra, ociscena i vracena nazad. Baca tanku, svetlu varnicu kad se poteze poteznica. Nije "jaka" kao na tomosima sto je bilo mad sam de zanimao sa njima. Posle ponovnog pokusavanja da ga upalimo nismo uspeli. Svecica nije ni suva, a ni mokra. Kojim redom da krenem ili sam nesto preskocio? Pocket ima ono kao dugme za gasenje, da me ne zeza ono? Kako to da proverim? Ima ispod plastika kod rama dve zice koje izlaze iz tog prekodaca, jedna ide direktno u moror druga se spaja sa drugom zicom koja isto odlazi u motor.
  6. Tako je, kreces od pocetnog nivoa.
  7. Za prenos stare polise na novu mozete i ako ne prodate motor. U agenciji kazu da ne moze, ali vi malo insistirate, pozovu centralu osiguranja i gle cuda, sve moze. Istekla registracija na yamahi, necu da je registrujem vise, kad je prodam prodao sam je. U medju vremenu kupim sadasnji motor i samo prebacim popust sa yamahe na bmw. Kopirao isteklu polisu sa yamahe i ponistenu saobracajnu.
  8. Jos bolja je merino world. Novi Pazar - Turska Forclaz koristim kao dnevnu varijantu i odlicna je.
  9. Nema nista bolje od Merino vune. Probao svasta, ali posle merino vune, samo vuna. Posao, motor, radovi neki napolju, pa cak i za svaki dan kad je zima. Koji brend ti koristis?
  10. Hocu, naravno. Brat sad sredjuje svoj harli, pa kad zavrsi to krecemo sa ST.
  11. Imacu to na umu. Prvo mehaniku da uradimo pa cemo na elektroniku
  12. Stigli svi delovi, stigao juce i set onog alata za spajanje/isbijanje lanca. Sad jos samo da uskladim slobodno vreme sa bratom pa da krenem. Da li znate nekoga ko radi ocitavanje sa dijagnostikom za bmw itd Ili da sam probam preko app moto scan?
  13. Uz pomoc brata kome ti radovi nisu strani. Posto samostalno nisam nikad menjao lanac u motoru. Nije jeftino, nisam cak ni siguran da li je za zamenu posto nisam dizao poklopac da pogledam vec sam napamet porucio. Jednostavno hocu sa budem miran da je sve od potrosnih stvari novo i da znam da sa motorom mogu oko sveta. Cak cu i benzinsku pumpu videti da premerim pritisak i da zamenim, mozda je cak samo i zamenim, nije skupa. Za sada jedino nemam nikoga ko ima original dijagnostiku pa da iscita motor. Ja imam citav i mogu na app moto scan ali ne znam da li sa njom moze sve kao sa org.
  14. Lanac, spaner, svi klizaci, par safova i jos neka sitnica oko 25000.
  15. Sto se tice moje zamene lanca, spanera i svih klizaca na ST-u. Jos uvek cekam delove iz Radulovica. 25+ dana "bice u sledecoj isporuci". Iskreno, ne zuri mi se, al poslovnost im je ocaj.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja