Jump to content

Moto Zajednica

čepovana guma

Recommended Posts

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Izbusio sa bio gumu, i odneo je kod vulkanizera da okrpi to. Guma drzi dobro samo me interesuje koliko je bezbedno to ?1neznam.gif

nishta joj neche faliti, navozah se sa chepovanom gumom... ako te bash frka idi opali fleku i teraj :takoje:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2915 postova

ne nosi kod vulkanizera,kupi u auto prodavnici ili kod bolje snabdevenih kineza komplet za 200-300 dinara alat i 5 cepove ili posebno cepove kad ih potrosis pa cepuj sam ,isplatise vec za 1 cep, a ja teram vec zadnjih 10 godina maltene stalno sa cepovima i samo mi je jednom cep malo popustio i polako pustalopored,vulkanizer hteo da mi stavi siri cep-i to postoji,ali moses svoj da gurnes unutra pa da stavis drugi na isto mesto,ako ni to ne pomogne,uzmes penu i samo malo recimo jednu petinu pene sunes i ona zacepi rupu.to moze i u svaku rupu koja je mala -izduvas skoro celu gumu sunes malo pene u onda posle naduvas ,cela pena sluzi i da bi naduvala tocak ali ako si pored kompresora ili rucne pumpe dovoljno je samo malo pene da zatvori rupu a posle samo doduvas i penu mozes koristiti vise puta-isti sistem i za auto

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Vozi i ne brini, nismo to mi izmislili, vec strucnjaci koji stoje iza toga znanjem i zvanjem. Jednom je u voznji drugar nabusio gumu koja je odmah ispustila, u blizini je covek orao njivu traktorom. Nasli smo u sanducetu holsraf(kliping) za metal, zavili ga u gumu traktorom napumpali i to je tako islo do kraja sezone. Nije za pohvalu, ali. . .

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6543 postova
  • Motocikl: đački pešački

U Germaniji je čepovanje zabranjeno kod vulkanizara iako se prodaju setovi za ličnu upotrebu odnosno pomoć na putu. Vozio sam auto gumu čepovanu jednom bez problema ali uvek sam udarao beleg a i ubuduće ću bez obzira na dobro iskustvo sa čepom. Tokom guranja raznoraznih uvlakača čepova može doći do presecanja niti vezivnog sloja što gotovo uvek uzrokuje popuštanje na tom mestu u obliku klobuka ili zadebljanja najčešće. Moto guma je još tanja od autamobilske i sami tim čepovanje problematičnije mada imam set stalno u koferu ali je to za prvu pomoć. Na lični izbor.

Promenio član đunta

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: cbr 500 f

Ma sve bi ja to pohapsio, sve te sto voze cepovane gume, starije motore od 2,5 godine, starije od 30 godina, kacigama koje je jednom udario bumbar a narocito one sto slusaju rock. Nek se napravi mesta za one sto velikim brzinama voze po gradu, voze na tocak, sa svojim novim motorima naravno u fila papucama.

Kako neko rece, reko sam da necu da pisem ali morao sam.

• Podržavam 3

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

drug, kad budem zaradjivao kao i bilo ko u toj nemachkoj onda chu da vozim nove gume i kad mi se probushi ima da je frknem u smeche i stavim drugu novu gumu. dotad, preshao sam oko 12.000km sa chepovanom gumom da ni u jednoj sekundi nisam imao problem zbog tog istog chepa.

vishe me brine shta che biti kad naletim na neki od kratera u ovom bunaru zhelja od zemlje nego dal che mi chep popustiti.

kao shto rekoh ako ga je bash frka neka udari fleku, jer i sa flekovanom gumom sam preshao tu negde...10.000km da se nisam ni zamislio..

inache vozim na polovnim gumama i nishta im ne fali...

• Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja