Phantom UK 1035 Napisano Februar 10, 2014 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno je RIDE magazin objavio clanak u kojem su usporedili 9 razlicitih BT/GPS komunikatora. Ukoliko niste sigurni koji je BT model za vas, mozda vam slijedece informacije pomognu:- ukupno 5 foto stranica. Btw, ja imam scala rider G9 & zadovoljna sam. U roku 10 minuta sam postavila komunikator u Shoei Xr1100 & testirala konekciju sa Zumo 660 LM & Iphone. G9 omogucava dodavanje 8 scala rider komunikatora, sto je ok jer vecina mojih prijatelja koristi scala rider. Domet je oko 1.6km sto i nije lose a zvuk je dobar i pri vecim brzinama. Postoje naravno jeftiniji & isto tako dobri komunikatori kao npr.: 1 2 3 4 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 11, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno imam komunikator koji se koristi samo na relaciji telefon-komunikator i vozac-suvozac, treba mi nesto od gore opisanih modela komunikatora. Imam Caberg kacigu i "Speak Easy" mi je ranije privukao pozornost, jer je predvidjen i za Justissimo GT model, koji ja imam. Posle ovoga shvatam da je ipak bolja varijanta F4 ili G9 uzeti, ne vezano za vrstu i marku kacige. Odlicna tema Pratim , da vidim ko i kakva iskustva ima sa ovim komunikatorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Februar 11, 2014 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan U zadnje vrijeme je bilo dosta diskusija glede komunikatora pa se nadam se da ce info posluziti . Btw osim g9 scala rider prodaje i jeftinije modele G4., Q1 itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano Februar 11, 2014 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Phantom UK koje su to vece brzine? uvek me interesovalo to koje su to brzine.... ja sam imao one kineske komunikatore vozac-suvozac-mp3 preko zice (10e sto kostaju) i npr kad predjem 60km/h katastrofa se cujemo. znaci bukvalno na semaforu mogu da komuniciram . video sam da si G9 koristila na tvom proputovanju kroz 11drzava:) pa mi reci u praksi koje su to brzine bilo do koje je bilo podnoshljiva komunikacija. na slici je 70mph a u praksi ? koliko vidim ovo su sve multiset komunikatori znaci telefon,gps, radio stanica, mp3/radio, suvozac, par ljudi u timu itd... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Februar 11, 2014 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan @ mali _ zeleni: Na auto cesti pri brzini od recimo 85 - 90 m/ph muzika & komunikacija sa drugom osobom su sasvim OK. Kvaliteta zvuka se mijenja pri brzini od 90 m/ph +, s tim sto se muzika bolje cuje nego glas drugog bajkera (ili barem ja pri vecim brzinama vise uzivam u zvukovima muzike) . Naravno na kvalitetu zvuka utice i kvaliteta kacige. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano Februar 17, 2014 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan da li veca brzina utice na mikrofon i samim tim smanji kvalitet u komunikaciji ili utice na buku u kacigi pa samim tim se dobije los zvuk u slushalicama? ako utice na mikrofon da li bi mozda bolje resenje bio mikrofon koji se stavlja na vrat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Februar 18, 2014 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Vjerovatno je da brzina (znaci 90 mph+ )vise utice na mikrofon nego na kvalitetu zvuka, ali na osnovu mog iskustva komunikacija pri vecoj brzini je i dalje OK. Rijetko kad komuniciram sa drugim bajkerima pri velikim brzinama - to je vrijeme za uzivanje u voznji a ne "caskanje". Komunikacija se uglavnom odvija pri normalnim/manjim brzinama & tada G9 perfektno funkcionira. Iz sigurnosnih razloga nikad ne bih nosila mikrofon / ogrlicu oko vrata, ali naravno nismo svi isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Februar 18, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Imas li mozda iskustva sa "Sena SMH-10" ili neko od tvojih drugara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Februar 18, 2014 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Imas li mozda iskustva sa "Sena SMH-10" ili neko od tvojih drugara? Za sada ne , sorry. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Mart 5, 2015 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan stigla mi bluetronics komunikacija i isprobao je ,cuje se super do 160 i telefon i muzika i suvozac jedino neznam trajanje bez punjenja a rukovanje izuzetno lako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Mart 5, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan ja koristim F5XT,extra spravica. obicno vozim 130-140 km/h i za sada nikakvih problema nisam imao sto se zvuka i razgovora tice. Ovaj F4 "sa slike" je stariji model interphona-posle njega je bila serija XT (koju ja imam) a trenutno je u prodaji serija MC (pruza mogucnost povezivanja i sa drugim brendovima). a na ovom linku mozete procitati koja je komunikacija proglasena za najbolju : http://interphone.cellularline.com/en/ @mali_zeleni smatram da koristis spravicu slicnu ovoj nekada sam i ja to koristio-bez ovih sundjera na mikrofonima aparat je u voznji neupotrebljiv (moje misljenje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Mart 16, 2015 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Upozorenje u vezi Buhel Intercom System-a koji koristi Bone Conduction Technology https://www.youtube.com/watch?v=q3_syvPo0LM Sve rijeci hvale za Buhel - ne treba vam pola metra zice niti slusalice. Lako se postavlja, a sudeci po nedavnom iskustvu mog prijatelja, jos lakse izgubi. Naime, kada je okrenuo glavu na lijevu stranu kragnom je zakacio & nekako uspio otkljucati Buhel koji je je onda ispao iz lezista. #podrskazaprovjerenedimnesignale" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano April 23, 2015 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna, mogu li se medjusobno povezati interphone f5s I caberg speak easy D2. Pokusavam da ih uparim kao intercom ali nesto mi ne ide pa rekoh da li neko zna neku caku. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano April 23, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Interphone F5MC mozes da uparis sa ostalim brendovima,F5S mozes upariti sa uredjajima iz "iste kuce"....e sad',mozda i postoji neki nacin... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano April 24, 2015 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Izlazilo je nekoliko upgrade-ova za F5. Možda ćeš moći da ih upariš posle upgrade. Na sajtu Interphona možeš da skineš potreban softver. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano April 24, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Izlazilo je nekoliko upgrade-ova za F5. Možda ćeš moći da ih upariš posle upgrade. Na sajtu Interphona možeš da skineš potreban softver. Pokusaj,ako ne uspes, mozes se uvek meni obratiti za F5MC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano April 30, 2015 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekoga zanima. Uspeo da povezem. Interphone F5 prepoznaje Caberg Just Speak Easy kao telefon i tako se povezu. Sutra idem sa gospodjom u voznju pa javljam kako funkcionise u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano April 30, 2015 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Balkanlover, jel ti prodajes taj F5mc, drugar bi bio zainteresovan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano April 30, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno druze. 063/8943349 je broj mob,neka pozove sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Maj 13, 2015 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem Interphone F5mc. Verujte da sam odusevljen kvalitetom zvuka,trajanjem baterije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 24, 2015 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekog zanima jeftin uredjaj koji ne podrzava bt komunikaciju sa drugim vozacima, vec se samo konektuje na telefon, mogu da preporucim Vimoto V1098a. Prednosti: - 35eur sa aliexpress - veoma glasan zvuk, apsolutno upotrebljivo pri svakoj brzini - Audio In. Dodatan ulaz za zvuk sa nekog drugog uredjaja. Vimoto ne mora da bude ukljucen da bi se slusao zvuk sa ovog ulaza! - mogucnost da preko BT bude istovremeno konektovan na dva uredjaja! Pored onoga na audio in! - dugmici su odlicni za manipulaciju rukavicama - sistem za kacnje kao i ceo uredjaj mi deluje robusno i (za ovaj cenovni rang) kvalitetno napravljeno. - mikrofon je odlican, jer me sagovornici cuju odlicno i pri 120kmh, b ikakvog sustanja. - uredjaj je moguce puniti tokom rada Nedostaci: - ne postoji komanda za voice call. Samo za redial zadnje pozvanog broja. Ovo je meni bar veliki nedostatak. Medjutim mozda je ovo moguce resiti softverski na telefonu... - slusalice nisu kvalitetne, dolazi do krcanja kad se bas pojaca zvuk. Muzika je dosta dobra, ali razgovor preko telefona nije sjajan, sagovornik kao da je u buretu. Kome ovo ne smeta, mislim da je ovo ok kupovina. Ponavljam ovo NIJE bt komunikator u pravom smislu (ne moze se povezati sa drugim ovakvim uredjajem). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Avgust 25, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Burazer i ja kupili f4mc pre oko mesec dana, sprava je za svaku preporuku. Kvalitet zvuka je odlican, kada se javim na telefon ne mogu ljudi da provale da sam na motoru. Sve preporuke i za nesu iz majilovca, covek je car. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pauncbr 1 Napisano Septembar 11, 2015 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobri ljudi pomagajte,imam avantree hm100 i cellular line interphon btmototo (valjda je to model f3) mogu li ta dva uredjaja upariti za medjusobnu komunikaciju?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pauncbr 1 Napisano Septembar 11, 2015 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam,2 sata sam probao sve zivo i na kraju sam uspeo,upario ih vrlo lako jos pre nego sto sam vam postavio pitanje ali nikako da uspostavim komunikaciju,na kraju sam uspeo tako sto sam pritisnuo i zadrzao sekundu,dve pojacavanje i smanjivanje (oba dugmeta) na jednom uredjaju,tada je zazvonio drugi komunikator i na njemu sam stisnuo MTF dugme i prihvatio poziv... Eto mozda se neko bude mucio bas kao i ja pa mu ovo posluzi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Januar 18, 2016 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovim komunikatorima? http://www.aliexpress.com/store/product/Free-Shipping-2PCS-1200M-Motorcycle-Bluetooth-Helmet-Intercom-for-6-riders-BT-Wireless-Waterproof-Interphone-Headsets/528552_32580277949.html i http://www.aliexpress.com/item/Updated-Version-2PCS-BT-1000M-Bluetooth-Headset-Interphone-Motorbike-Motorcycle-Helmet-Intercom-for-2-riders-intercom/32297428434.html?spm=2114.13010208.99999999.268.zOqJ8g Ili neki predlog za slicne pare? Do 100e da budu uredjaji za 2 kacige... Ili da stekam lovu za neki skuplji uredjaj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...