mikamoto 161 Napisano Decembar 27, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da pozdravim sve forumase i kolege. Elm, covek mi je doterao u radionicu skuter PEZO Elystar(injection) zbog mehanickog kvara. To sam odradio i kad sam ga probao na velikom gasu zasvetli lampica za batt. upalim svetla,sve normalno,ali na leru pali lampicu i dodavanjem gasa nestaje. Stavim ga na unimer ibez svetla ide i preko 15V i tad pali lampu,pod svetlima na vecem gasu do 14,2 V, ali na leru padne i na 12,5 sto je malte ne ispod napona akumulatora. Vlasnik kaze da se to nije desavalo mada mislim da laze. Vidim da je ugradjen kineski univerzalni regler 3+3, jedino je crna zica direktno umasena jer dzek koji izlazi iz motora nema crnu zicu. Alternator sam proverio, sve je u redu. Na leru ima od 15-18v naizmenicne struje, na vecem gasu ide do 40v izmedju svih faza. Ja mislim da je problem regler, ali bih voleo da cujem misljenje strucnijih ljudi za struju. Velike varijacije napona motor ajnspric ne trpi, pa bih sebe da zastitim. Pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...