to crank 5358 Napisano Decembar 23, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Javio se Nenad iz firme Rajan, veoma ljubazan gospodin. Aluminijum je odgovarajućeg kvaliteta i parče će da košta 2000 sa PDV-om. Dosta je teško, 2430 grama. OK bar 60% će da otpadne ali mi i dalje ostaje deo bar dva puta teži od originala. Nešto za nešto. U međuvremenu sam ugovorio put u Gradišku sa drugarom čiji rođak tamo ima CNC glodalicu a nešto rade zajedno pa ćemo polovinom Januara u RS na CNC. Pašće i neko janje i koji litar rakije 100%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Decembar 23, 2013 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno da javis rezultate kad obradite aluminijum. A svaki posao je daleko laksi uz dobru klopu i pice! U uspeh ne sumnjam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Decembar 23, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Javio se Nenad iz firme Rajan, veoma ljubazan gospodin. Aluminijum je odgovarajućeg kvaliteta i parče će da košta 2000 sa PDV-om. Dosta je teško, 2430 grama. OK bar 60% će da otpadne ali mi i dalje ostaje deo bar dva puta teži od originala. Nešto za nešto. U međuvremenu sam ugovorio put u Gradišku sa drugarom čiji rođak tamo ima CNC glodalicu a nešto rade zajedno pa ćemo polovinom Januara u RS na CNC. Pašće i neko janje i koji litar rakije 100%. Da li taj rodjak radi te poslove inace, volio bih kontakt ako je moguce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 23, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan To za sad ne znam. Znam da se bavi ozbiljnim poslovima. Sve što budem radio ću da objavim u temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 23, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A tebi treba samo gornji trougao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 23, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan A tebi treba samo gornji trougao? Sad me bacaš u rebus! Mislio sam da tebi ne trebaju dodatna objašnjenja. Imam štapove i želim da napravim "original SV" gornji trougao za štapove sa gornjim promerom od 50mm. Sad... ukoliko tvoji Marzochi imaju: gore 50mm, dole 54, offsett od 30mm (mm gore dole) osovinu odgovarajućeg promera i dužine, dovoljno su masivni za moju namenu ... mnogo bih radije kupio njih nego što bih ovo radio. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 23, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ajd iskopat ću ih ujutru, pa ću prvo premjerit, pa slikat ako se poklapa, dalje ćemo lako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano Decembar 24, 2013 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Naftom svakako.Zato meni Djunta bira emulziju duze nego zena parfem. Sa naftom ti treba parfema kolko i nje, a bez nafte ni kolonjska, već Đuntin frezol. . Šalim se malo, vidim i ja da se kod nas koristi masovno ED. Skoro sam radio sklopove menjača naftom kao medijumom ali sam naknadno morao da se potrudim da očistim obrađene površine, dizel nije bio dovoljan. Obišo sam i vrhunski pogon za izradu alata, nigde nafte već isključivo nekoliko različitih namenskih tečnosti a finalna obrada je ko polirana. Nisam u materiji ali kad sam se malo informiso za svaki proces postoji namenski fluid. U par navrata sam hteo da radim na CNC-u ili voterdžetu ali se ipak vrhunska obrada svela na klasičnu. Između ostalog izrađen je komad koji uistinu nije zahtevan ko trougao al je krajnje precizan, dural uzet kod Rajana a uradio alatničar na glodalici, odnet crtež i i sve leglo na svoje mesto kako treba, nije bilo jeftino ali u odnosu na sofisticaranije obrade jeste. http://forum.bjbiker..._1#entry1117520 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 24, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam gornji, promjer rupa je 50mm .......... i tu je kraj sličnostima Razmak je 205mm, osovina do štapa 105, offset je približno 23mm, rupa za osovinu 24mm ali ako se dobro sjećam donjeg trougla osovina se ka dole malo širi. Nego sam ja nekako previdio iz prvog posta da ti oćeš baš sve orginal ko SV-ov gornji trougao(samo drugi štapovi u njih), a ovo što ja imam je neka aftermarket verzija koja ima neke opcije, ali ne i mogućnost da se brava stavi sa strane kao kod SV-a. Jbga, za...bo sam te, dao sam ti lažnu nadu da ćeš se lako izvuć sa ovom kombinacijom ništa, sad i ja čekam da izreklamiraš majstora, treba mi neko da mi napravi adaptere za kočiona klješta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 24, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba da se obratiš Slobodanu iz Surduka 062 330390, umesto da čekaš mene i da posle ideš čak do Gradiške umesto samo do Stare Pazove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Decembar 24, 2013 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, srodna materija, pa da ne otvaram novu temu... Treba mi ovo: RRP004v1-500x500 by MaletaBG, on Flickr I iz drugog ugla: BarClampsfrontview-500x500 by MaletaBG, on Flickr imam nekoliko pitanja i biću zahvalan ako mi neko ponudi odgovore: 1. Komad je od nekog aluminijuma, ne znam tačnu oznaku. Znam da postoje razni "aluminujumi", ono 7075, 6061 i slično. Od čega se prave ovakve stvari i može li se taj materijal naći kod nas? Pročitao sam za Rajana, ali ne znam tačno koji materijal da tražim... 2. Ukoliko mi neko ovo drugarski nacrta u Solid Worksu ili sličnom programu, koliko to olakšava (pojeftinjuje) izradu? Pošto imam drugara koji to može da nacrta. Šta znači "izrada programa za CNC"? 3. Koji majstor ovo pravi i koliko je to zahtevno (skupo) napraviti? CNC glodalica, jel tako? 4. Vidim da svi proizvođači navode "Anodized", kapiram da je to neka završna obrada. Da li se to radi kod nas ikoliko košta? Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 24, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ti ovo treba zato što nemaš nosače ili zato što su ti postojeći preniski. To što bi ti ili neko nacrtao u nekom programu je isto što i nekadašnji tehnički crtež. Služi da onaj koji izrađuje deo zna šta treba da napravi. Program za CNC je set komandi za određenu glodalicu. Pomeranja noža po X Y Z osama, brzina rotacije, redosled, pauze zbog eventualno okretanja dela... ne može da se izbegne. Rajan-ov aluminijum je dovoljno dobar za ovo, ima flahova u raznim dimenzijama, anodizacija je zaštita površine... sigurno neko radi, naćićemo ako se odlučiš - ne verujem da je neka cena za tako mali komad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Decembar 24, 2013 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Jel ti ovo treba zato što nemaš nosače ili zato što su ti postojeći preniski. Imam nosače, ali su mi preniski. Takodje, na ove sa slike se šrafi amotrizer volana, na ove koje imam ne može. Dakle, materijal može da se nadje, to je super. Kad pozovem Rajan šta tražim? Kako se zove taj aluminijum? Samo objasnim za šta mi treba ili tražim po tvrdoći, leguri..? Program se pravi na osnovu crteža, a ko ga pravi? Ti majstori koji rade CNC, jel tako? I kad sa deo "iseče", šta dalje? Peskiranje ili to ne mora posle CNC sečenja? Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 24, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Detalje oko završne obrade će morati neko drugi da ti razjasni (a i meni), program pravi taj koji radi na CNC-u, najbolje s njim da se posavetuješ i oko materijala. Javi se ovom majstoru u Surduku, Sloba - 062 330 390 preporučio ga je kolega s foruma koji se bavi ovim stvarima, mislim da je dobra početna tačka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Decembar 25, 2013 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Javi se ovom majstoru u Surduku, Sloba - 062 330 390 preporučio ga je kolega s foruma koji se bavi ovim stvarima, mislim da je dobra početna tačka. Sapleo sam se već na početku. Slobin broj nije u funkciji, bio bih zahvalan za drugi broj, ako ga neko ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 25, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan u svakom slucaju kupuj centrifugalno liven aluminijum... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...