Vuja 36 Napisano Mart 2, 2014 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Imam molbu: prekopiraj post u bilo koju temu a imamo temu za auspuhe ili u Kafe. Ovu temu Brzi koristi za svoj motor, njegova je i namnjena je svemu što se dešava na tom motoru: radovima, iskustvima, slikama, problemima... Temu o svom motoru uređuje vlasnik, mi komentarišemo, predlažemo, diskutujemo ali nikada to ne treba da odvede toliko daleko da se izgubi smisao: tema je o njegovom motoru i trenutno traje priča o radovima koje Brzi radi vredno i ozbiljno. Ukoliko Brzi proceni možemo iz teme da pobrišemo sve suvišne postove, po želji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 2, 2014 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Imam molbu: prekopiraj post u bilo koju temu a imamo temu za auspuhe ili u Kafe. Ovu temu Brzi koristi za svoj motor, njegova je i namnjena je svemu što se dešava na tom motoru: radovima, iskustvima, slikama, problemima... Temu o svom motoru uređuje vlasnik, mi komentarišemo, predlažemo, diskutujemo ali nikada to ne treba da odvede toliko daleko da se izgubi smisao: tema je o njegovom motoru i trenutno traje priča o radovima koje Brzi radi vredno i ozbiljno. Ukoliko Brzi proceni možemo iz teme da pobrišemo sve suvišne postove, po želji. Realno, kakav je to Forum ako čovek nemože ni temu da ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 2, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Sto se mene tice ne mora nista da se brise...Mene su na poslu ucili da svaki put kad nesto pogresim platim pivo...Tako da mi kolega MZ je to dodje jedno,za sad... Salu na stranu....Posto vec ima tema o auspusima,mislim da je najbolje da tu postavis pitanje i sigurno ce vise ljudi odgovoriti i tako ti bolje pomoci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije privatno vlasništvo - nego smo podelili tako da bi se svi lakše snašli u svemu. Zamisli sad da sve trpamo u jednu temu i posle par godina da ti treba nešto da se podsetiš, pa da treba da listaš ko zna kolko strana . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Sklapanje je pocelo,agregat sklopljen ostaje samo jos paljenje da se proveri... Usput kupim po neki prekidac Prvi problem je copava koju sam morao da obrusim kako bi dovoljno prisla zadnjoj viljusci kako bi prosla osovina.....uz pomoc brusilice problem je resen. Zadnju osovinu sam pre montaze namazao tovatnom mascu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj put sam za farbanje koristio uljanu boju...Pre toga smirglanje... I posle farbanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Jos sam sinoc ofarbao neke delove uljanom a i dalje se nisu osusili.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Rucke su gotove... Morao sam licno da se uverim koliko je var jak... A posto je preziveo cekic onda rucke idu na motorce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 6, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Jutros sam upalio Mz-a,sklopljen je sinoc ali je navuko vise benzina i nije hteo nikako da upali.Jutros iz kreveta odma u garazu i sve proverio jos jednom.Paljenje sam nastelovao jer se pomerilo malo,proverio struju da negde ne vuce i uzeo 3 svecice koje sam menjao posle nekoliko kurblanja.Bile su mokre posle skidanja ali se i oglasavao...Svaki sledeci put sve bolje i bolje...Na kraju je upalio cak sam ga i provozao po kisi....Prvi utisak je da bolje povlaci sto me veoma raduje....Sad ostaje fino stelovanje ali to cu kad budem poceo da se vozim... Evo neka slika...Ovo sam pravio infuziju koju sam koristio za prvo paljenje...Crevo koje prolazi kroz cep sam zalepio dvokomponentnim lepkom na levoj slici i lemilicom za plastiku na desnoj slici. Nivo goriva podesen Juce mi je bio bas naporan dan...Bukvalno nisam stao...Uspeo sam i stapove da ispoliram.Jedan je bio poliran pre ali je imao neke vece riseve koje sam ublazio i jos jedan koji sam pripremao i na kraju oba ispolirana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 6, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan I delovi su se osusili... Onda zamena jos nekih delova i polako idem ka finisu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 6, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Srce je spremno za ugradnju samo jos doktor frankenstajn da spremi alat. Motor je na ramu,instalacija povezana toliko da dobijem varnicu,kao i akumulator,punac za akumulator,unimer i jos svasta nesto od alata... Slike su lose jer sam na brzinu slikao i iskreno u tom trenutku mi nije bilo do slikanja...Bilo mi je vazno da to uradim kako treba... Kada sam ga upalio iz njega je izaslo dosta mesavine koja ga je zezala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 6, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Tokom probne voznje mi je spao lanac,verovatno se otkacio osigurac sa spojnice.Na svu srecu imao sam jednu novu koju sam skoro uzeo....Lanac sam ocistio sredstvom za ciscenje ali mi treba i sprej za podmazivanje...Za ovo sredstvo mi je prodavac rekao da ostavlja zastitni sloj i to mu dodje kao podmazivanje na neki nacin...Ipak cu uzeti i sprej za podmazivanje,sto je sigurno sigurno je.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 7, 2014 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Moja iskustva su drugačija: trudim se samo da nema spreja. Za Hondu je namenjen Scottoiler ali je to teeeeeško sranje u poređenju sa MZ rešenjem. Ako imaš gume lanca ne treba ti sprej. Mast je rešenje a pošto je jeftina trpaj kvalitetniju, može se... Stavljao sam litijumsku, pa grafitnu a u zadnje vreme mast za homokinetičke zglobove, ta sigurno valja. Mada su te gume toliko pametna stvar da valja svaka mast. Gume lanca su jedno od najvećih dostignuća Fabrike. Ostali proizvođači inovaciju nisu ukrali zato što je korist očigledna: naša je a to njima baš ne odgovara. Jebeš sprej, ako nemaš gume lanca kupi ih, to je par sprejeva za "večnu mladost" lanca i lančanika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 7, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Gume su bile na motoru kad sam ga uzeo ali sam ih poskidao jer su bile lose.Posle sam radio druge stvari oko motora i nikako da kupim gume,iskreno vise mi se svidjao bez njih...Ali juce kad sam cistio lanac video sam koliko se nakupilo peska i zemlje jer je bio bez zastite....Tako da sad imam u planu da kupim gume lanca i trudicu se da to uradim pre registracije...Inace lanac je bio mnogo bolji pre skidanja zastitnih guma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 7, 2014 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ova dva šibera za karb su od dva različita karburatora i nikako ne idu kao zamena jedan za drugi! Znači samo siber od originalnog karburatora u taj, nikako u drugi! Prvi(levi) je od novijeg tipa(kao na 251), a drugi(desni) od starijeg tipa kao na većini 250. Pogledaj temu o karburatorima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 7, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Stari sam na kraju i stavio jer treba drugi isugurac igle....samo sam iglu zamenio za sad.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 7, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Danas nisam bio kuci ceo dan ali kada sam dosao opet se radilo.Bilo je stelovanje karburatora,provera zica i jos po nesto...Jeste da je magla i da se ne vidi prst pred okom ali sam morao da ga malo probam...Primetio sam da ga nesto zeza kao da ne prima gas kako treba,paljenje znam da sam dva puta stelovao i to je dobro,karburator isto ali jos moze malo ali to cu vremenom videti kako se ponasa i dali treba da se dira nesto,sumnjao sam na zice kojih ima dosta i na sve strane su.Treba da kupim migavce i stop svetlo pa onda sve lepo da povezem...E onda sam primetio da mi malo varnici na tabli sa osiguracima i to gde ide plus sa akumulatora..uzmem lepo i to dotegnem i proverim sve zice koje su na tabli,upalim motor,zavrnem gas i bez problema prima,bez trokiranja ili gusenja...Ovu tablu sam planirao jos pre da zamenim i to cu uraditi sto pre.Uzecu neku sa ubodnim osiguracima i onda sam resio taj problem... Jos jedan problem a to je copava koja je obicno smece...Ne znam dali je jos neko kupovao novu copavu ali ova sto sam ja uzeo nije za motor definitivno.kada sam je postavio reko ajde na naslonim motor ali toliko ode u levu stranu da kada bi motor naslonio na nju,pao bi istog trenutka,a kada se postavi da stoji pravo i kada se nasloni motor pocinje da se krivi i to onde gde prolazi sraf...posle sam dotegao sraf ali ista prica....Ipak imam stari dobri centralni stender..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Mart 7, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ta nova copa se krivi na samoj nozici pocne da se krivi i nakraju pukne pazi da ti nepadne motor da ti neopropasti trud koji si ulozio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 8, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Znaci brusilica i fik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 8, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan To sa ćopavom sam ja rešio tako što sam podbacio platne ( ćopava ima mnogo lufta u svom nosaču ), tako da mi je sad sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 8, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Moracu i ja nesto da uradim sa copavom...To sa brusilicom sam se salio naravno...Probacu na sve nacine da je sredim a ako ne bude moglo onda cu je skinuti,bolje i to nego da neko u neznanju nasloni motor i da padne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Mart 8, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ma pukne na delu gde je stisnuta do rupe los je materijal za nozicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnicanin 0 Napisano Mart 9, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: pozarevac Motocikl: honda cbr 500f Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam isti problem sa copavamo nozicom krivila se kad naslonis motor,resio sam ga navarivanjem sparinga duzine 15-20cm na samu nozicu gde prolazi sraf pa na dole sa unutrasnje strane do tocka.Tako da je ojacana dosta i ne krivi se sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_juga 27 Napisano Mart 11, 2014 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P Prijavi odgovor kao problematičan Brzi !!! gde si čoveče??? Nemate par dana !!! šta se dešava sa MZ -om??? Radi li to onako kako si zamislio??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 11, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Radi sve kako treba,mozda i bolje nego sto sam zamislio....Sto se tice samog motora-masine,sve je u najboljem redu.Ovih dana sam ga vozikao i stelovao karburator,tako da sada lepo radi na leru na oko 1100 obrtaja,dobro prima gas i ima vise snage na samom startu nego pre....Sutra stizu migavci,stop svetlo za neki dan i polako se sprema za tehnicki...Danas sam poceo da sredjujem copavu,ubacio sam neku deblju podlosku i to je za sad dobor,nema lufta ali je kratka copava i moram nesto da uradim da bi je produzio....Poceo sam sa ugradnjom led trake koja ce svetleti samo u trenutku kada budem blicao....za sad ide dobro sve osmisljeno i provereno samo jos da vidim sa cime bi najbolje bilo da je zalepim na unutrasnju stranu fara... Rodjak je kupio skuter i onda je doterao da ga sredim i ovih dana sam njega radio malo vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...