Jump to content

Moto Zajednica

suzuki gsxr 750 k2 pitanje?

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: SUZUKI GSXR 750 K2

kupio sam sam motor sa problemom u struji,nepuni akumulator i jos neke sitnice nerade....problem je bio stator koji je sad ispravan,i relej je ispravan,al on i dalje nepuni.

pitanje je dali na satu ili displeju  negde postoji kontrolna lampica koja se gasi kad dinamo puni,i zasto mi kad dam kontakt i kad mi chekira sistem nepokazuje da ima bilo kakvih problema.

hvala unapred

i jos jedno pitanje:

dali je odgovara rep od k4 na k2?posto mi je puno lepsi

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R

Sto se tice struje ne mogu da ti pomognem jer sam  kao klinac zasvetleo i od tad bezim od zica i kablova kao djavo od krsta :D

A rep moze sigurno da se napasuje.Sa dobrim i mastovitim majstorom mozes na k2 da navuces rep od boinga ;D Kontaktiraj farbaca on cuda pravi sa tim prepravkama ;)

I nisam bas od nek pomoci :P;)

• U prolazu, 16 postova

aman ja cu prosvetliti od muke jer nikako nemogu resiti problem sa strujom >:( >:(

mislio sam da bez mnogo prepravki i secenja,varenja sasije i tako toga ogradim rep od k4

hvala bar neko da se oglasio na ovu temu pa makar mi nebila od pomoci

pozzz Marko

• Svrati ponekad, 116 postova

trebalo bi da raskacis konektor izmedjuj namotaja i reglera, da izmeris naizmenicni napon izmedju parica  konektora i na taj nacin proveris da li  uopste imas napon i koliki je(ceo postupak treba da je opisan u manualu). Ako imas napon, a on odstupa od navedenih vrednosti verovapno je magnet oslabio, ako nemas napon izmedju neke od parica konektora  onda je namotaj i na kraju ako je sve to ispravno onda je regler

nadji service manual i kreni redom

• U prolazu, 16 postova

iz statora mi idu 3 zice ,na jednoj od njih dobijam ok napon kad prodje kroz relej tag napona nema  i nepovecava se napon prilikom dodavanja gasa nego stoji stabilna struja ona sa akomulatora.dali mozda sve tri zice na statoru treba da imaju napon???

• Svrati ponekad, 275 postova

Ajde probaj ovako.

Prvo.Vidi sa istrumentom dali ti negde probija odnosno dali je negde u spoju sa masom.

Drugo.Skini stator i stavi ga u peć pa ga zagrij na nekih 130 *C i nakon toga ponovo vidi jel ima negde spoj sa masom jer postoji teoretska mogućnost da kad se zagrije da probije.

Treće. Stavi to sve na motor i između svakih od žica izmjeri napon, mislim da bi morao da ide na nekih preko 50 -70 V ( za napon nisam  100% siguran koliki mora da bude. )

Ako je to sve uredu onda se uhvati reglera odnosno, bilo bi najbolje da probaš sa nekim drugim reglerom.

Da, još dobro pogledaj sve spojeve da ti nije negde nagorela žica jer ako si primjetio za vrijeme rada motora kompletan regler je dosta topao što znači da tuda prolaze velike struje i svaki loš spoj uzrokuje zagrijavanje i pregaranje žice.

Sjećam se jednog VFR-a 750 na kojem smo stalno kuburili sa tim sranjem jer je žica toliko nagorela da joj se smanjila kvadratua, a samim time i provodljivost.

Inače, taj sistem je strašno GLUP i nepouzdan, a motori su ga imali negde do polovine 80-tih ( GS,GSX.Z,...) ali su se vratli na njega jer agregat ima jednu komponentu manje a tu mislim na klasičan alternator kao što ga imaju stari GSXR, XJR,FJ,...a koji je bio takoreći neuništiv jer je radio sa puno manjim strujama i napon je regulirao na taj način da isključuje struju na četkicama, dok ovo sranje što mi imamo kad se pojavi višak napona on ga preko nekakvog otpora šalje na masu.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Proveri izlaz iz reglera (da li salje uopste napon na akumulator). Kad motor radi, napon prema akumulatoru treba da iznosi (zavisi od modela, pogledaj u service manualu) od 13.6 do 14.2V.  Znam jednu CBR 600 koja je imala isti problem i ispostavilo se da je rikn'o regler...

• U prolazu, 16 postova

HVALA SVIMA mnogo ste mi pomogli,nemam user manual jer nemam adsl i treba mi jako puno vremena da ga skinem sa neta,problem je bio u statoru.njega sam dobio uz motor kao remontovanog i moje je bilo samo da ga montiram ,medjutim majstor nije dobro odradio svoj posao te sam danas odneo stator u pravi servis za takve stvari i daju garanciju  i sad ce valda da radi ok. odstampao sam i ovo sto mi je poslao ivan i rekli da nema  nikakvih problema i da ce biti kao sto pise. ako neko ima na cd user manual  da mi posalje postom platicu koliko god treba bio bih zahvalan

jos jednom HVALA VAM

• U prolazu, 16 postova

scaka cast drug,eh da je vise ovakvih ljudi gde bi nam bio kraj,pusticu ti adresu PM imas pivo u neogranicenim kolicinama gde god se sretnemo.

manual ce mi biti od velike pomoci ,platicu cd sa zadovoljstvom i od srca

H V A L A za trud a posalji ga kad ti bude usput

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja