LoKi *twg 4 Napisano Novembar 11, 2013 (promenjeno) U prolazu, 14 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Aprilia Tuareg 125cc Prijavi odgovor kao problematičan nedavno sam postao vlasnik Aprilije Tureg sa rotax 127 masinom. Da ne davim. Kreunlo je sredjivanje, ali posto nemam puno iskustva sa motorima naleteo sam ne prvi problem koji ne mogu sam resiti. Motor ima rave2 tj pneumatski ventil snage. Na slikama se vidi pa valjda ce neko moci da mi kaze sa cime ovde ja imam posla. Prvo sto sam uocio je da nema nikakvog osiguraca poklopca sto me je odmah navelo da skinem da vidim o cemu se radi. Ocekivao sam da vidim neku oprugu ispod. Hvala unapred na pomoci ajde da dodam i kako se ponasa motor u radu. pik snage mu je malo nisko cini mi se, negde na 7-8h obrtaja. od 5 on vuce lepo i ide do 9 gde gubi snagu. ispod 4 ne moze da se vozi. na vrlo malom usponu moguce je krenuti samo iz turaze na bar 6000 obrtaja Promenio Novembar 11, 2013 član LoKi *twg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LoKi *twg 4 Napisano Novembar 12, 2013 U prolazu, 14 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Aprilia Tuareg 125cc Prijavi odgovor kao problematičan niko se nije javio sto me nije obeshrabrilo da danas budem vredan. uspeo sam bez skidanje masine nekako da skinem ventil, ali sam morao da skinem skoro sve plastike, da sklonim auspuh, bobinu i hladnjak kako bih dobio prostora za rad kad sam skinuo ventil imao sam sta da vidim. ona tvorevina sto je stajala umesto opruge bi trebalo da zameni oprugu, ali je to neko neefikasno odradio.font-size: sve je skinuto i ocisceno. giljotinica nije bila ni usrafljena za membranu nego je onako slobodno klaparala...strasno. onu "oprugu" sam morao nekako da fiksiram, pa sam sa jedne strane iskoristio mesto za maticu da odozdo gurnem sraf koji sam na vrhu obradio tako da udje u plastiku i zakljuca je sa obe strane da ne moze ni gore ni dole. napravio sam od celicne zice osigurac poklopca i poturio izmedju poklopca i opruge parce gume koje ce da drzi oprugu prirubljenu za telo ventila(da bi radio samo lim, ne i cela plastika. rezultati su vise nego dobri, morao sam po kisi da probam. od nepunih 5000 pa do 9000-10000 motor kida, sa 5000hiljada on sad poteze bolesno, kao da mu je tu vrhunac snage. ide dokle se drzi gas, cak mi je usao opusteno u 11000..(od 12000 izgraviranih.) 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...