vladica 35 Napisano Januar 19, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se pohvalim, juce sam kupio Nikon D80, sa 18-70 Nikkor objektivom i blicem sb800. Posle duzeg premisljanja i razgledanja, odluka je pala na nov aparat. Dve godine garancije... Fotkam vec drugi dan, vezbam... Osnovni tehnički podaci: - 10 Mp, 3872 x 2592, 23.6 x 15.8 mm CCD (DX format) - 11 fokus tačaka - 3D Color Matrix II merenje svetla - Mehanički zatvarač, min. eksp.1/4000s, sinhronizacija blica na min 1/200s - Tražilo: pentaprizma, 19.5 mm, 95% pokrivanja, uvećanje 0,94x - Tri snimka u sekundi, bafer do 30 JPEG snimaka u najvišem kvalitetu - Podrška za bežično upravljanje blicevima - Mogućnost višestrukog eksponiranja, nekoliko načina naknadne obrade u aparatu - ISO raspon 100-3200 - Podešavanje nivoa unutrašnje redukcije šuma - 2,5" LCD ekran, 230.000 piksela, ugao gledanja 170 stepeni - RGB histogram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 19, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan a da vidimo neku fotku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 19, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da, da.. Uglavnom sam fotkao portrete... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 19, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan jos... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 19, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moja cerkica i moj sestric... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 19, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan sepia efekt. blic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 19, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan lepo, ucis decu koja je prava marka automobila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 1, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan lepo, ucis decu koja je prava marka automobila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 1, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam i sa M(manual)-modom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Februar 1, 2008 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vrati se na auto mod,vidis kako ti je ona honda poruznela unutra Salu na stranu,super fotka,samo da su ove na manual modu malo svetlije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 2, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan ma znam, namerno sam zatvorio blendu, bilo je bas jako svetlo... npr ovaj enterjer polo-a mi je na p-modu bio preosvetljen i bas nikakav, a kad sam stavio f9 i 15-ti deo sekunde, ispade odlicno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 2, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Teoretski, sliku sa detetom si mogao da uradis i na Auto modu. Ne znam kako Nikon meri svetlo, tj. u kojoj zoni, ali Kod A95 je to u centralnoj zoni. U ovakvoj situaciji, ja bih usmerio aparat recimo kao asfaltu oko deteta, pritisnuo okidac na prvi zub da izmeri svetlo, zatim kadrirao u finalni polozaj i snimio. Na taj nacin se podesavanje osvetljaja za mracniji deo, posto je ova fotografija snimljena u kontra svetlu, zadrzavaju dok je okidac na prvom zubu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 7, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta mi se desilo malopre ;D Slucajno se zapricam s caletom u vezi stalka jer je doso bas u trenutku kad sam gledao na netu kakvih sve stalaka ima... I on ce meni ladno: -Pa mi imamo stalak. Ja: -molim? Kaze:- Pa da imamo, jos od pre 15-tak godina, kupio sam za kameru i retko(skoro nikad) ga nisam koristio. Ja: -Pa gde je? Kako ja ne znam za njega? da li moze i aparat da se zakaci? Kaze on: -Pa naravno, sad cu da ga pronadjem... I eto ja saznah da imam odlican stalak i odma sam ga isprobao... marke je Velbon Pozirao mi je malo i stari canon... Sad cu malo da eksperimentisem sa onim sto rece Endurac, duga ekpozicija - ostar fokus ili tako nekako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Februar 8, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan glava stativa je od metala tako da....uzivaj moj prvi foto stativ je bio geodetski alu stativ na koji sam [uz pomoc bravara koji je narezao adapter] montirao neku matoru manfrotto glavu i napravio ruzno ali stabilno i izdrzljivo cudoviste ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bane45 0 Napisano Februar 8, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: NBG BLOK 45 Motocikl: Yamaha Fz 8 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke za izbor aparata.Ja sam pre godinu dana uzeo D80 i zaista sam prezadovoljan.Zelim ti da sledeca investicija bude jedan blic SB800 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 8, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke za izbor aparata.Ja sam pre godinu dana uzeo D80 i zaista sam prezadovoljan.Zelim ti da sledeca investicija bude jedan blic SB800 A pa nemoj mi odvajati sb800 od nikona ;D Ja to uzo odma u paketu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bane45 0 Napisano Februar 9, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: NBG BLOK 45 Motocikl: Yamaha Fz 8 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Sta vise reci,TO JE TO.Glavu blica u plafon i pucaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika sa danasnje proslave dana Vojske Srbije... Danas ko za inat oblacno vreme i kisica... bas bezveze, a ovih dana kad su probali, vedro, plavo, lepo... Al sta je tu je, aparat u ruke i fotkanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste videli kako garda stoji "pod konac" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Super galeb! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Orao! Ovaj na prvoj slici je proleteo bukvalno iznad mene Mislio sam da ce da udari u jednu drvenu banderu koja je bila u blizini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sveze remontovani (u Rusiji) Mig 29 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos malo i necu vise... Mozda sam malo dosadan, ali nekom je mozda i interesantno.(Narocito nekom ko planira kupovinu D80 ili nekog drugog dslr-a, jer ipak je tema o njemu) Evo ovde su i bajkeri, ali nisam mogao da ih uhvatim u akciji, jer sam namirisao vojnicki pasulj... Mi smo odmah krenuli u akciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Februar 15, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao da imamo josh nazovi-aviona i tenkova... Lepe fotke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Februar 20, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao da imamo josh nazovi-aviona i tenkova... Lepe fotke! ;D ;D ;D pa ostalo nam par komata ! ;D uuuuuu suljpa ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...