Jump to content

Moto Zajednica

izvor KURIR: POSAO U NEMAČKOJ: Objavljena kompletna lista poslova

Recommended Posts

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Kurir ne treba da vam bude izvor informacija, obratite se bolje konzulatu ili još bolje DEKRI.........

Da bi neko iz "treće zemlje" mogao da dobije radnu dozvolu, prvo mora da se pročešljaju podaci da li u samoj državi postoji neko sa istim kvalifikacijama, zatim slede stanovnici u državama EU, zatim svi ostali..............tu spadamo naravno i mi tj. "treća zemlja"..........pitam se koliko će španaca da dovedu,.............bilo ih je u nešto manjem broju u poređenju sa našima kada sam ja studirao u Vestfaliji.............

Njima je najveći problem što edukovani idu u veće gradove da traže posao.........

Norveška je u sličnom problemu............

Najtraženiji su iz oblasti medicine..........znam neke koje su već otišle na specijalizaciju sredinom godine..............što podrazumeva, dobiješ stan u okviru kampusa bolnice, hranu, solidnu platu...........

Ovo za kamiondžije je čista glupost, jer su poljaci okupirali to tržište i uvek će.............posebno kada su 2008e ukininuli neke zakone vezano za transport.........ali neću da davim :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 728 postova

Nemci su uveli tzv plavu kartu tako da ne moraju da traze radnike iz sopstvene zemlje. Ukoliko nadjes poslodavca koji je spreman da ti da platu od ~45000 (ne znam sad napamet) eur bruto godisnje mozes da dobijes radnu dozvolu.

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

da, to za plavu kartu sam zaboravio da su taj sistem uveli..........

način kako se dolazilo do radne dozvole / posla iz SRB do 2009e je sa moje strane objašnjeno :D tako da, nebitno :D

• Drug član, 1190 postova

Nemci su uveli tzv plavu kartu tako da ne moraju da traze radnike iz sopstvene zemlje. Ukoliko nadjes poslodavca koji je spreman da ti da platu od ~45000 (ne znam sad napamet) eur bruto godisnje mozes da dobijes radnu dozvolu.

Samo za visoko-kvalifikovane, univerzitetski obrazovane persone, posebno za poslove sa manjkom radne snage u Nemackoj (i EU) koji ce imati platu vecu od 3.016-3.867 evra mesecno:

http://www.bluecard-...e-card-germany/

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja