Jump to content

Moto Zajednica

mali problem sa yamahom tw125 paljenje

Recommended Posts

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: HONDA CB900F BOLDOR

ljudi moze li jedna mala pomoc, u pitanju je yamaha tw 125 imam problema sa prvim paljenjem dok je hlada i kada ga palim moram dosta da verglam da bi sastavio da upali, onda kad upali radi kratko pa se ugasi, i tako nekoliko puta dok se ne ugreje, kada povucem sauh nece da upali, vec pali sa uvucenim saugom onda kad upali izvucem mu saug i onda radi dok se ne ugreje kad se ugreje ugasi se , jer kad je topao nece da radi sa saugom odma se gasi, i kad je topao radi lepo i pali lepo samo da mu ne diram saug da se ne ugasi. . nadam se da me raumete

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Taj problem se rešava podešavanjem smeše karburatora. Najpre operi filter vazduha, i naulji. Onda tek šteluj smešu karburatora ali samo kada je motor vruć vruć.. što znači nakon 20tak minuta rada... Imao sam isti takav, problem jako lako rešiv :)

Pozzz

Sent from my Optimus 2X using Tapatalk 2

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: HONDA CB900F BOLDOR

samo da mu dam bogatiju smesu? ili nesto drugo? , hvala u napred , nije toliko veliki problem ali bilo bi lepo da ga resim , znaci da ga vozim da se ugreje lepo pa onda , filter sam cistio , probao sam da ga palim bez filtera , malo brze upali , ali opet ne vredi ni da mu skidam filter stalno

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Pošto pali OK hladan sa isključenim saugom, to znači da ti je smeša prebogata i treba je smanjiti. Pogotovu kad ti se motor ugreje.. zato se podešavanje smeše radi isključivo na vrelom agregatu.. dakle 15 do 20min vožnje i tek onda šteluješ smešu. Pozzz

Sent from my Optimus 2X using Tapatalk 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja