Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSX 550ef

Recommended Posts

• -+-, 1006 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Ajd da probam da prodam motor koji sam kupio ovde na forumu pre par meseci, kupljen kao "ispravan" ali se pokazalo da nije tako..

Na motoru ne valja paljenje TCI koje nije orginalno nego je pravljeno.

Motor pali ide ali kada se ugreje TCI brljavi ne moze se krenuti normalno (ispod 3000-3500rmp gasi se) i nece preko 6000-6500rpm.

Na motoru postoji jos 1001 sitnica koju treba srediti ali od vecih stavki se

TCI, "rasplesti" vile, popraviti brezon na vili koji drzi osovinu prednjeg tocka, gume...

Ko ima volje, zivaca i para eto mu zimske zanimacije

Po nekoj mojoj proceni da bi se motor sredio treba 300-400e

Cena hmmm tesko je reci i proceniti al da pokusam da izvucem barem deo ulozenog pa eto nek bude 450€

Da naglasim da je motor registrovan do 08.2014

post-7456-0-56318400-1381254983_thumb.jpg

post-7456-0-28613600-1381254987_thumb.jpg

post-7456-0-78154600-1381254995_thumb.jpg

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7411 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

ne treba ni ocekivati da motor od skoro 30 godina moze biti bez greske i to jos za tako male pare, al u svakom slucaju bolje ovo uzeti nego neki MZ ili Jawu

• Podržavam 3

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

TCI, "rasplesti" vile, popraviti brezon na vili koji drzi osovinu prednjeg tocka, gume...

ako bi mogao da navedeš još neku od sitnica od tih 1001 koje ne valjaju... znam taj motor i znam da je u mehanički vrlo dobrom stanju (čak mnogo boljem nego cena koja ga je pratila)... i znam da je sve što se znalo o motoru bilo rečeno, tako da baš i ne deluje korektno ovako postavljen oglas... kao da si napisao klipovi su od pur pene a karike od slame i sve to zalepljeno duct tapeom...

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

ne treba ni ocekivati da motor od skoro 30 godina moze biti bez greske i to jos za tako male pare, al u svakom slucaju bolje ovo uzeti nego neki MZ ili Jawu

al odvali glupost za sve pare :lud:sa MZom sam se navozio i svojevremeno obisao trecinu evrope u jednom letu........bez ijednoga kvara.......a i inace me nikada nigde nije ostavio u zivotu na putu Jawa da.......hoce do prodavnice da te zajebe

• Drug član, 2234 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

ako bi mogao da navedeš još neku od sitnica od tih 1001 koje ne valjaju... znam taj motor i znam da je u mehanički vrlo dobrom stanju (čak mnogo boljem nego cena koja ga je pratila)... i znam da je sve što se znalo o motoru bilo rečeno, tako da baš i ne deluje korektno ovako postavljen oglas... kao da si napisao klipovi su od pur pene a karike od slame i sve to zalepljeno duct tapeom...

Sta ti imas protiv DUCT TAPE? :nanana:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bliuSOUaoRI

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Aj da se oglasim pošto se osećam prozvanim.

Motor sam otkupio i dao plastike da se farbaju, a mehaniku i ostalih 1001 sitnicu da rade ljudi koji su iz te struke. Tačno je da je TCI radio čovek koji je jako poznat na forumu i odradio je svoj deo posla bez greške. Kada je sve sklopljeno provozao sam ga nekih 40km i utvrdio da ta mašina nije za osobu za koju sam planirao taj motorjer je previše brz. Nedostatke koje pominješ nisam primetio jer je išao u šestoj 7000rpm 140-150kmh. Tu sam sa ulaganjem stao. Suma sumarum 550eur.

Dao sam ga na oglase i ti si se javio. Samo si pogledao motor i bez da ga probaš si tražio da ga registruješ. Bez dinara datog na konto kupovine si to sve odradio i motor preuzeo posle par dana sa datih 400eur. uz obećanje da do kraja godine isplatiš još 150eur do sume koju smo dogovorili. Problemi koji su se javili po preuzimanju ne bi trebali da su moj problem, ali sam ti kao čovek rekao da za tih 150eur. što mi duguješ, središ te probleme i da taj dug zaboraviš prema meni. Kako ni to nije bilo dovoljno, nego si hteo pare nazad, kao da si ga u salonu kupio, rekao sam ti da se strpiš i da ću ti vratiti i 400eur. i iznos registracije.

Ne lezi vraže, sad imam šta da vidim, otvaraš temu kao da sam neki prevarant i preprodavac.

Sve te sitnice koje pominješ si video i prvi put uz priču da će ti to biti zimski projekat i da ćeš ti to sve dovesti u fabričko stanje.

Nije njemu potrebno 300-400eur. da se dovede u fabričko stanje, već samo malo ljubavi i iskustva.

A sad prst na čelo i pozovi moto otpad na Altini ili mađare i vozićeš se ko čovek godinama, a na ovo ćeš i zaboraviti.

• Podržavam 13

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

sta podrazumevas pod "rasplesti" vile? Brezon koji drzi osovinu tocka, osigurac?! Pa ako je on jedan od vecih problema mogu misliti kakvi su onih 1001 drugih...

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Cini mi se da za ovaj motor imam celu masinu - sklopljenu - tj. samo izvadjenu iz rama koju sam dobio kao pridu uz motor pri kupovini. Ne znam u kakvom je stanju. Takodje imam i oba karburatora. Ako si zainteresovan javi se u privatnoj poruci.

• Drug član, 1715 postova

Motor sam otkupio i dao plastike da se farbaju, a mehaniku i ostalih 1001 sitnicu da rade ljudi koji su iz te struke. Tačno je da je TCI radio čovek koji je jako poznat na forumu i odradio je svoj deo posla bez greške. Kada je sve sklopljeno provozao sam ga nekih 40km i utvrdio da ta mašina nije za osobu za koju sam planirao taj motorjer je previše brz. Nedostatke koje pominješ nisam primetio jer je išao u šestoj 7000rpm 140-150kmh. Tu sam sa ulaganjem stao. Suma sumarum 550eur.

Dao sam ga na oglase i ti si se javio. Samo si pogledao motor i bez da ga probaš si tražio da ga registruješ. Bez dinara datog na konto kupovine si to sve odradio i motor preuzeo posle par dana sa datih 400eur. uz obećanje da do kraja godine isplatiš još 150eur do sume koju smo dogovorili. Problemi koji su se javili po preuzimanju ne bi trebali da su moj problem, ali sam ti kao čovek rekao da za tih 150eur. što mi duguješ, središ te probleme i da taj dug zaboraviš prema meni. Kako ni to nije bilo dovoljno, nego si hteo pare nazad, kao da si ga u salonu kupio, rekao sam ti da se strpiš i da ću ti vratiti i 400eur. i iznos registracije.

Ne lezi vraže, sad imam šta da vidim, otvaraš temu kao da sam neki prevarant i preprodavac.

Sve te sitnice koje pominješ si video i prvi put uz priču da će ti to biti zimski projekat i da ćeš ti to sve dovesti u fabričko stanje.

Nije njemu potrebno 300-400eur. da se dovede u fabričko stanje, već samo malo ljubavi i iskustva.

A sad prst na čelo i pozovi moto otpad na Altini ili mađare i vozićeš se ko čovek godinama, a na ovo ćeš i zaboraviti.

E pod ovim uslovima mislim da nema prava da se bilo ko buni, po meni je ovo sve vrlo korektno.

• Podržavam 1

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Ček sad:

- Ne valja TCI - kako ste to utvrdili? Stavili ispravan sa drugog istog takvog motora i terali dok se ne zagreje itd? Ili je to samo pretpostavka da je baš TCI neispravan? U TCI sistemu paljenja, bobine znaju biti kritičnije od samog TCI-ja pa ti ipak proveri dobro i bobine. One su tu stalno pod naponom i ja bih prvo to dobro pretresao (i pride proverio regler, da slučajno on ne brljavi kad se zagreje). A TCI, ako je Joška radio, obrati mu se ponovo da proveri jel to sve kako treba.

Iskreno ako je agregat zdrav i dobar, bez čudnih zvukova i dima, ako je menjač dobar i ako su karburatori u dobrom stanju (šiberi da nisu razlokani, membrane da su dobre, emulzione tube da nisu razlokane ili iglice pojedene), glupo je da prodaješ motor zbog zajebancije sa strujom. To je moje mišljenje...

• UruK Hai, 2089 postova
  • Motocikl: ADV

Standardno ''guraju'' oglase svojih poznanika, drugara i sl...

Ja sam osnovano "gurao" ovaj oglas jer znam sta je Voja radio sa doticnim predmetom prodaje, provozao sam motor, uzivao u zvucima zdravog agregata matorog x godina... Sta se posle desilo ne znam, ali znam da je iz garaze otisao na sopstveni pogon...

Na Suzani je radjeno dosta, za pare za koju ju je prodao rekao sam mu da bi je ja drzao kao komad namestaja u dnevnoj sobi... Ne kazem da joj nije trebalo jos rada i ljubavi ali budimo realni, to je gomila gvozdja, aluminijuma, plastike i gume, sa tolikim godinama nesto mora da zeza...

Koliko novaca toliko muzike!

• Podržavam 2

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Agregat i karburatori su u savršenom stanju, to mi je i Golub potvrdio.

Problem sa TCI-em je ustanovio majstor, ali nije probano sa drugim da li se javlja isti problem.

Čak sam jedan dan odmora potrošio u Solunu sa Spirosom ne bi li pronašli TCI, ali mi je rekao da ga ima Gedža na Altini najverovatnije i da se ne mlatimo po Grčkoj.

Ja tipujem na bobine, jer je vreme kada sam ga ja vozio bilo hladnjikavo, a kada ga je Golub vozio preko 30 stepeni.

Da sam znao da ima taj problem, ne bi ga u prodao, pogotovu ne Golubu koji je jako korektan dečko i lično nemam ništa protiv njega, ali sam stvarno u fazonu da se taj motor vozi, jer je neka glupost u pitanju 100%.

Jošku ne uzimamo u obzir jer je to odradio na drugarskoj bazi i rekao da to više neće da radi.

• Podržavam 3

• -+-, 1006 postova

Ja tebe nisam ni u jednom trenutku prozvao i veoma dobro znas koga smo prozivali od samog pocetka!

Ja nisam reko da me iko tukao po tabanima da ga kupim cak sam ga i ja pohvalio u tvom oglasu.

Pare nisam trazio nazad, prvo je motor bio kod Bokilica 3 nedelje pa kad smo utvrdili da mora tci ja sam te nazvao i PITAO sam te dali bi mi ti vratio pare (jer nisi u obavezi) tvoj odgovor je bio "ako hoces da zaboravimo dug il da vratim ti pare, ti izaberi" ja sam rekao ako moze pare ti si rekao ok sacekaces malo i ja sam rekao ok...

Naravno i to stoji, meni je bilo bitno da mogu da preguram do zime, i samo sa te to 5x pitao jel motor ok moze da se vozi...

Sto se tice cene sredjivanja ovako: TCI tesko za manje od 100e, gume i jos par sitnica...

Ja sam u oglasu napisao da je motor neispravan i da ima da se sredjuje...

Kontaktirao sam sve zive po SRB za TCI nema.. Nadjoh u FR za 100e...

Naravno ne ocekujes da za taj novac dobijes motor bez ulaganja ali ocekujes da na postavljena pitanja dobijes iskren odgovor.

Ovo je srz cele price a najveci problem jeste sto verujem da ni Acim nije znao za sve probleme i sad se oseca prozvanim.

Popsy druze ako mislis pod "znam da je u mehanički vrlo dobrom stanju" na samu masinu motora tu si u pravu a ako mislis na ceo motor, onda ne znam sta da ti kazem, ne znam te pa necu da ulazim u tvoje znanje o mehanici...a i lepljeno je duck-om...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Možda je taj TCI dobar, al možda gubi neki kontakt ili masu. Skoro je drugar pazario motor star 26 godina, al izgleda ko iz radnje. Sve lepo radi, krenemo da se vozimo - motor počne da se gasi i gubi struju. Proverimo instalaciju i nađemo jednu žicu koja je gubila kontakt u onoj stopici na kraju. Sredimo to i sad radi bez greške. I ja sam na mom suzukiju imao problem jer mi je regler gubio masu. Verovatno i ovde ima neki sličan problem.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

bombine nisu..probane ,tci je u maleru..kad se predzampuje radi drugacije,ali cim se zagreje tci krenu problemi...kad se ohladi kompresorom malo bolje radi.

e sad,ja malo slabije stojim sa strujom :neznam: pa ko voli nek izvoli,i regler smo otkacinjali nije to..karbovi ok :takoje:

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Ako je Boki rekao da je TCI onda je TCI - pre bi rekao "ne znam šta mu je" nego da mušterija snosi nepotrebne troškove.

Miša mu njegovog - TCI je oko 100 evropskih i ima ga po e-bayu, evo sad sam bacio pogled - znači da stigne u Srbiju na kućnu adresu treba računati na oko 120 EUR. Zar se to ne uklapa u onu početnu cenu od 550 EUR? Odnosno u "oprošteni dug"... Ja i dalje ne kapiram što ne središ to i onda lepo sa uživanjem teraš?

Gume, pločice itd - to je sve potrošni materijal i na taj trošak se u startu računa :neznam:

• Podržavam 3

• -+-, 1006 postova

Ako je Boki rekao da je TCI onda je TCI - pre bi rekao "ne znam šta mu je" nego da mušterija snosi nepotrebne troškove.

Miša mu njegovog - TCI je oko 100 evropskih i ima ga po e-bayu, evo sad sam bacio pogled - znači da stigne u Srbiju na kućnu adresu treba računati na oko 120 EUR. Zar se to ne uklapa u onu početnu cenu od 550 EUR? Odnosno u "oprošteni dug"... Ja i dalje ne kapiram što ne središ to i onda lepo sa uživanjem teraš?

Gume, pločice itd - to je sve potrošni materijal i na taj trošak se u startu računa :neznam:

Nije stvar u 150e oprostenih il ne stvar je sto je sad 09.10 i voznja je gotova, motor kupljen i ne vozen a kupljen da se vozi...

Gume, plocice,sve ostalo sto ne radi stvarno nisam racunao i spremao se da motor rasturim na zimu...

Ovaj oglas je otvoren da bi se mozda nesto prodalo, nije otvoren da bi se iko prozivao...

Niti sam ja ocekivao nov motor a verujem da ni Acim nije znao 100% sta prodaje! To je moj zakljucak kada su rekao za neke stvari!

• Svrati ponekad, 244 postova
  • Motocikl: pantelija

gledao motor kod boklica. pošto vozim isti takav koji sam sređivao i generalno sam zadovoljan sa motorom svaka preporuka za kupovinu istog ali za nekog ko će da uloži još para da bi uživao u njemu.To svakako nije motor koji je u voznom stanju kako ga je golub kupio.a pretpostavljam da je planirao da ga vozi pošto ga je registrovao.ako neko kupi ovaj motor ostaje ponuda koju sam dao golubu a to je da ako dođe moj motor u fazu prerade a velike su mu šanse pošto će se teško prodati,svi viškovi idu na poklon kupcu.

• Podržavam 1

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Popsy druze ako mislis pod "znam da je u mehanički vrlo dobrom stanju" na samu masinu motora tu si u pravu a ako mislis na ceo motor, onda ne znam sta da ti kazem, ne znam te pa necu da ulazim u tvoje znanje o mehanici...a i lepljeno je duck-om...

da mislim na agregat i sve bitne komponente na motoru (karbovi, regler, kočnice...) da li je je neka plastika pukla pa krpljena to ne bi trebalo da bude od presudnog značaja za motor i u duplo većem cenovnom rangu... bolje da si video da li neko ima na forumu isti motor pa da vidiš da li je TCI problem ...

Nije stvar u 150e oprostenih il ne stvar je sto je sad 09.10 i voznja je gotova, motor kupljen i ne vozen a kupljen da se vozi...

kako to misliš gotova vožnja?

• Podržavam 1

• -+-, 1006 postova

kako to misliš gotova vožnja?

Pa 10.10 je...a motor mi stoji od avgusta... ma nije ni bitno...

Uglanom zahvaljujuci oglasu javilo mi se par dobrih ljudi i postoji mogucnost da cu problem resiti ubrzo. Hvala!

Motor je i dalje na dobosu, zakljucacu oglas jer nema potrebe da se prepucavamo...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja