sine 12 Napisano Januar 16, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vidite na slici da je volan spusten.E sad koje su prednosti spustenog volana, a koje su mane?Da li ga vratiti na standard??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 16, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno ga je vozio pre tebe neki patuljak... Kad tako spustiš volan mislim da se lakše stunta na prednji točak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 16, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Tako spusten volan ti moze sluziti samo na stazi, to je jedina prednost, sve ostalo ide u korist gornjeg polozaja. Nego, ko je to spustao dolje uopste i zivo me interesuje na koji nacin je to uradio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 16, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa nije samo volan spustio nego je i ceo motor spustio za par centimetra,mozda je covek bio nize visine,kad to budes vratio na mesto imaces i vislji motor za par cm,,pa ti vidi sta ti vise odgovara vislji ili nizi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 16, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Tako spusten volan ti moze sluziti samo na stazi, to je jedina prednost, sve ostalo ide u korist gornjeg polozaja. Nego, ko je to spustao dolje uopste i zivo me interesuje na koji nacin je to uradio? ma to ti je prosto ko pasulj,odvijes trouglove gornji i donji odvijes rucice volana ako nije klasican ,povuces oba stapa nastelas ih na istu visinu ,zategnes sve to i prosto ko pasulj kao sto ti rekoh,,ali se tada i ceo motor spusta za par cm,,,naravno tvrdoca viljuske ostaje ista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Januar 16, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Odose ledja ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 16, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Tako spusten volan ti moze sluziti samo na stazi, to je jedina prednost, sve ostalo ide u korist gornjeg polozaja. Nego, ko je to spustao dolje uopste i zivo me interesuje na koji nacin je to uradio? ma to ti je prosto ko pasulj,odvijes trouglove gornji i donji odvijes rucice volana ako nije klasican ,povuces oba stapa nastelas ih na istu visinu ,zategnes sve to i prosto ko pasulj kao sto ti rekoh,,ali se tada i ceo motor spusta za par cm,,,naravno tvrdoca viljuske ostaje ista Ma znam, ali ne mogu da vjerujem da je neko skidao i odvrtao fabricki utegnute trouglove i time pomjerao i viljuske koje je zajebano vratiti u saosnost, i sve to da bi mi motor vjerovatno samo vise licio na neki pravi R. Ako je tako, meni je to nevjerovatna glupost! :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 16, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Tako spusten volan ti moze sluziti samo na stazi, to je jedina prednost, sve ostalo ide u korist gornjeg polozaja. Nego, ko je to spustao dolje uopste i zivo me interesuje na koji nacin je to uradio? ma to ti je prosto ko pasulj,odvijes trouglove gornji i donji odvijes rucice volana ako nije klasican ,povuces oba stapa nastelas ih na istu visinu ,zategnes sve to i prosto ko pasulj kao sto ti rekoh,,ali se tada i ceo motor spusta za par cm,,,naravno tvrdoca viljuske ostaje ista Ma znam, ali ne mogu da vjerujem da je neko skidao i odvrtao fabricki utegnute trouglove i time pomjerao i viljuske koje je zajebano vratiti u saosnost, i sve to da bi mi motor vjerovatno samo vise licio na neki pravi R. Ako je tako, meni je to nevjerovatna glupost! :o Da je glupost, verovatno jeste. Ali u praksi, na trkackim motorima se to radi. Ne u ovolikoj meri, ali dobro. Pogledajte prednju viljusku kod recimo Italijana (Agusta, Ducati). Videcete da ima urezane ringove, kao na matici kojom regulisete zategnutost opruge, a sluze bas kao orjentir koliko je viljuska "upustena" u trouglove. Ovime se menja geometrija motocikla, naime visok prednji kraj znaci duzi predtrag, tj. stabilniji motor na pravcu, ali tromiji na promenu smera, i manje reaktivan prednji kraj u krivini. I obrnuto. Zbog istih razloga (promene geometrije motocikla) neki umecu podloske pod hvatiste zadnjeg amortizera. Ali da se vratim na scenu sa slike. Podigni motor i osloni ga NA RAM. Skini tocak, zatim otpusti trouglove, i vrati stapove tako da vire oko 3-4mm iznad trouglova. zatim stegni sve nazad i teraj! Mozda se i iznenadis koliko ce ti motor biti mirniji... BTW, PAZI kojom silom stezes trouglove, lako se pretezu i dolazi do loma (iz iskustva... ), pogledaj u service manualu pre nego sto pocnas da radis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Januar 16, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je verovatno neko nizi vozio motor pa je bio prinudjen da ga spusti ! Ja bi licno pre zamerio trkacima koji su na stazu izasli sa serijskim plastikama nego muceniku nizeg rasta koga je silom prilika naterala da nadje resenje i iznivelise svoj ,,Veliki" motor ! neverujem da je glumio trkaca pogotovo na SV650 ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 16, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Pa sve "pacijente" sto sam susreo do sada dizu rep i spustaju korman samo da bi dobili 'racing' izgled motora. Iz kog razloga je to ovde uradjeno, neznam, ali ne bi bilo lose da ako je u mogucnosti, vrati na fabricki podeseno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Januar 16, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma imam informaciju da ga je u Americi vozila neka riba, meksikanka,verovatno metar i zilet ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 16, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ako je neko mali znaci da mu treba nisko sjediste, heblovi sa time nemaju veze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Januar 16, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Heblovi na ovom motoru stoje na svom mestu samo su stapovi ispusteni ! gdin trkacu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 16, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Tacno majku mu, evo sad vidjeh na netu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 16, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan E lazo ;D. Treba proveriti da nije mozda uradjeno nesto i na zadnjem kraju, nebi li se i on malo spustio. Video sam par enduro motora na kojima je tako spustan prednji kraj, mozda ne lici da je mnogo, al to nekome znaci dal ce pasti il ne na semaforu dok svojim kratkim nozicama mlatara po vazduhu ;D. -nego zaista, kolka je ta bila kad joj je SV mali ??? ??? P.S.- majstore, budi fin, Evilaza samo nije obrati paznju, verovatno ga trese groznica ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1043 Napisano Januar 17, 2008 Drug član, 3007 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan I na cross i supermoto, se pomeraju stapovi i regulise predtrag zavisno od staze.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...