Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Nikako mi nije jasna razlika u kilazi Africa. Gde su te razlike?

Suve tezine:

RD03 ...... 185 KG

RD04 ...... ? KG

RD07 ...... 207 KG

RD04 je cak teza u odnosu na RD07, ali ne znam tacno koliko!

Razlike gde bi mogla biti toliko veca kilaza RD04 I RD07 u odnosu na izvorni RD03 model:

1. Disk i kociona kljesta

2. Hladnjak za ulje

3. Malo siri zadnji tocak

4. Malo veci auspuh

5. ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Drugari, na svom RD04 imam nekakav sistem za podmazivanje lanca, pretpostavljam da je fabrički. E sada, ako se ispostavi da jeste, ima li neko šemu istog? Ovih dana počinjem sa sređivanjem pa prikupljam info. Hvala unapred.

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

jel ima neki sajt gde moze da se skine nalepnica HRV i slicno ?

unapred zahvalan

evo nesto za model 650

nisam neki strucnjak ali ako se ovo prebaci u vektore, evo sheme, samo odrediti velicinu i u print... :moto3:

Pa gde ga iskopa :) sad cu da se bacim na crtanje :)

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

Drugari, na svom RD04 imam nekakav sistem za podmazivanje lanca, pretpostavljam da je fabrički. E sada, ako se ispostavi da jeste, ima li neko šemu istog? Ovih dana počinjem sa sređivanjem pa prikupljam info. Hvala unapred.

Slikaj da vidimo o čemu se radi

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Ja koliko znam, na africi nije postojao fabricki podmazivac lanca.. :zbunjen:

Jedino da je stavljen naknadno..

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Na ADV forumu covek je postavio link sa ponudom AT-a u Svedskoj:

http://www.blocket.se/hela_sverige?q=africa&cg=1140&w=3&st=s&ps=&pe=&rs=&re=&c=0&ca=1_5&l=0&md=th

Da bi dobili cenu u evrima odbijte jednu nulu i dodajte 10% na cenu u Krunama

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

ne postoji fabricki podmazivac lanca, to je neko pre tebe ugradio

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: HONDA AFRICA TWIN RD03 (1988), TOMOS CLS 15 (1978)

evo nesto za model 650

nisam neki strucnjak ali ako se ovo prebaci u vektore, evo sheme, samo odrediti velicinu i u print... :moto3:

Pa gde ga iskopa :) sad cu da se bacim na crtanje :)

Da, i sam sam tu shemu trazio, pa nikako nac i jednom je netko na e-bayu napravio gresku :P i pod oglas da radi naljepnice stavio i shemu u maloj rezoluciji... kasnije sam iso gledat i sheme vise nije bilo... ali eto, imamo je :jee: Nadam se da ces nam pokazati rezultat :aha:

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ja stojim dobro sa vektorima :) Pošto Šeki pravi 650-tku, ja ću nacrtati ovaj komplet za 750. Naravno, okačim ovde vektore čim bude gotovo :)

• U prolazu, 23 postova

Ja stojim dobro sa vektorima :) Pošto Šeki pravi 650-tku, ja ću nacrtati ovaj komplet za 750. Naravno, okačim ovde vektore čim bude gotovo :)

Svaka čast momci, ja sam isto slab s vektorima u praksi :staa: za razliku od teorije :zvizduk:

Hvala obojci unaprijed! :care:

• U prolazu, 23 postova

na rd03 stavit ću farove sa H4 žaruljama. da li na svojim H4 farovima imate neki relej ili ne? ako imate, koji relej i kako je spojen?

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

na rd03 stavit ću farove sa H4 žaruljama. da li na svojim H4 farovima imate neki relej ili ne? ako imate, koji relej i kako je spojen?

Ako hoćeš najbolje rešenje, provuci dve žice od 2.5 mm2 direktno od akumulatora (preko dodatnog osigurača od 20 A) do farova napred. Moraš da koristiš 2 relea, jedan za dugo, jedan za kratko svetlo.

Dovedeni plus ide na nožicu 30 oba relea. Sa nožice 87 ide na oba H4 duga svetla sa jednog relea i na oba H4 kratka svetla sa drugog relea, Dovedeni minus ide na nožice 85 oba relea i na minus H4 sijalica.

Sa jednog dotadašnjeg konektora za farove uzmeš žicu od kratkog svetla i to staviš na nožicu 86 onog relea kojeg si povezao na H4 sijalicu - kratko svetlo. Isto to - žicu od dotadašnjeg dugog svetla na 86 relea za dugo H4-

Dok dlanom od dlan, gotovo ;)

Za ovu akciju treba da skinineš bočne plastike i rezervoar da bi sve lepo provukao, povezao i učvrstio vezicama.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 23 postova

Ako hoćeš najbolje rešenje, provuci dve žice od 2.5 mm2 direktno od akumulatora (preko dodatnog osigurača od 20 A) do farova napred. Moraš da koristiš 2 relea, jedan za dugo, jedan za kratko svetlo.

Dovedeni plus ide na nožicu 30 oba relea. Sa nožice 87 ide na oba H4 duga svetla sa jednog relea i na oba H4 kratka svetla sa drugog relea, Dovedeni minus ide na nožice 85 oba relea i na minus H4 sijalica.

Sa jednog dotadašnjeg konektora za farove uzmeš žicu od kratkog svetla i to staviš na nožicu 86 onog relea kojeg si povezao na H4 sijalicu - kratko svetlo. Isto to - žicu od dotadašnjeg dugog svetla na 86 relea za dugo H4-

Za ovu akciju treba da skinineš bočne plastike i rezervoar da bi sve lepo provukao, povezao i učvrstio vezicama.

hvala na detaljnim uputama :care:

sve skupa kad cu radit ne ce biti tesko s obzirom da ce sve biti (ustvari je) rastavljeno jer cu pjeskarit i uredit ram :moto3:

moram jos gnjaviti, koje su karakteristike releja? obicni automobilski su inace 30A. :stabre:http://www.proelectronic.rs/upload/thumbnails/400x400/_12v-auto-car-power-plug-relay-with-bracket-xs0022080229c.jpg

• Podržavam 1

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Samo jos ako neko moze da iskopa dimenzije i bice ko ORIGINAL :)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ovaj predlog od 750-tke koji ja radim za divno čudo IMA dimenzije :)

E sad, za 650 ne znam. Jedino da neko sa RD03 premeri na svom motoru...

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

hvala na detaljnim uputama :care:

sve skupa kad cu radit ne ce biti tesko s obzirom da ce sve biti (ustvari je) rastavljeno jer cu pjeskarit i uredit ram :moto3:

moram jos gnjaviti, koje su karakteristike releja? obicni automobilski su inace 30A. :stabre:http://www.proelectr...0022080229c.jpg

Da, baš taj od 30 A, nebitno da li sa 4 ili sa 5 izvoda (onda je jedan višak).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja