jager 3446 Napisano April 23, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Dakle,da je polako pocnem da sklapam sve one gadgete i ostala cuda? ;D Kako stvari stoje, trebaće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 485 Napisano April 23, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke, motor je super. Svidja mi se ta kombinacija boja. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano Maj 3, 2010 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan vidite ovo momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Maj 3, 2010 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je sve to spakovano ali zali boze motora ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zmijasmuk 8 Napisano Maj 4, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pomoc crko mi je regler ne puni dovoljno gde mogu da kupim drugiu!!!!!!!!!!!!!?????????????????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 4, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ljudi pomoc crko mi je regler ne puni dovoljno gde mogu da kupim drugiu!!!!!!!!!!!!!?????????????????? kontaktiraj Josku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 5, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da mi je na RD07 prednja viljuska previse meka, a inace je u ispravnom stanju. Kako resiti taj problem? Zamenom ulja druge gustine? Zamenom opruga? Ili nesto trece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Maj 5, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan ja sam turio progresivne opruge napred i razilka je osetna, 80e u touratech-u, probaj sa uljem, pa ako nije to sto zelis, menjaj opruge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 5, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj ja sam turio progresivne opruge napred i razilka je osetna, 80e u touratech-u, probaj sa uljem, pa ako nije to sto zelis, menjaj opruge Kako je po udarnim rupama sa novim oprugama, jel nije pretvrdo? I koje si ulje sipao kada si menjao opruge? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Maj 5, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj ja sam turio progresivne opruge napred i razilka je osetna, 80e u touratech-u, probaj sa uljem, pa ako nije to sto zelis, menjaj opruge Kako je po udarnim rupama sa novim oprugama, jel nije pretvrdo? I koje si ulje sipao kada si menjao opruge? trvdji je dosta, kada sednem spusti se malo( u najboljim danima sam imao 118 kg), probao sam ga malo van puta i podnosljivo je, ulje nisam siguran, menjao sam ih kod joce i on je sipao motul, ali koju gradaciju, nemam pojma, mogu da ga zovem da proverim, opruge sam menjao zato sto sam pozadi stavio ohlins-a i onda sam morao da ga utegnem i napred, sve u svemu, nisam ne zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 6, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Probacu prvo da zamenim ulje i sipam 10W, pa da vidim dali ce se sta promeniti. Molim vas za informaciju, koliko ide ulja po jedno stapu za RD07 A? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Maj 6, 2010 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Elem, moju Afriku uzeo sam tako da su radila oba fara istovremeno. Bila su upaljena uglavnom na srednjoj poziciji. Pre oko mesec, dva, zalepio mi taster za dugo svetlo. Odem kod Dr Rajka, sredi, ocisti i onako usput kaze da bi bilo dobro da se ugrade dva releja da se rastereti struja, jer fabricki na AT, treba da gori samo jedan far. Mnogo jaka struja ako gore istovremeno oba. Nisam da budem iskren previse ozbiljno shvatio coveka.. Rekoh sebi, ocu, al ae nije hitno, pa kad stignem. U medjuvremenu u toku voznje registrovao sam povremeno malo cudan miris, al sam ga pripisivao skutoileru, u smislu kapne malo ulja i na vrele delove motora, pa otuda i miris. I onda za 1.maj na Divcibarama u toku voznje odjednom Afrika umre, stade, ugasi se , nista, mrkli mrak. Hvala Bogu tek smo posli, cini mi se da sam bio u drugoj. Kad smo skinuli masku, evo sta je bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Maj 6, 2010 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Odoh sutradan kod Dr Rajka, opravi covek, bi kao lutka, kretoh kuci, kad posle jedno 10-15 min nesto mi toplo ispod debelog mesa, al nista ja. Stigoh ubrzo do garage, skinem sediste, a ono u kutiji gde je akumulator, vrelina, au, jbt, vidi sad ovo. Pipnem plastiku sa leve strane, i ona topla, ma vruca bre, vruucooo. Sutra opet kod DR Rajka. Otvori opet, ono sto je radio juce ladno, pogleda dalje, al morao je dobro da razgrne, skroz u pozadini, onako ko kvaran zub, kad je video, kad se nismo srusili, evo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Maj 6, 2010 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan I tako. Odsece, prespoji, sredi, ugradi dva releja, rastereti struju, svetla, sve radi kao sat, sve kako treba. Nista se vise ne greje. Jeftino sam prosao. Sta je moglo da bude, bolje da ne mislim. Regler narucen kod Joske, jer je on pri kraju, greje se, vruc. I to je to. Konec. Nadam se. Glavna uloga Dr Rajko (Arakis). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zmijasmuk 8 Napisano Maj 6, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao takav problem stim sto sam ja to primetio da su poceli konektori da se tope tek kada mi je crko regler!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 6, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj I ja sam imao takav problem stim sto sam ja to primetio da su poceli konektori da se tope tek kada mi je crko regler!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Neka me neko ispravi ako grijesim, ali prateci ovu temu, kao i XRV, ADV i ostale forume, dobijam utisak da svi ovi problemi sa strujom ne postoje na RD03 modelima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Maj 6, 2010 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj I ja sam imao takav problem stim sto sam ja to primetio da su poceli konektori da se tope tek kada mi je crko regler!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Neka me neko ispravi ako grijesim, ali prateci ovu temu, kao i XRV, ADV i ostale forume, dobijam utisak da svi ovi problemi sa strujom ne postoje na RD03 modelima ? Mozda postoje,ali ja ih jos nisam imao, da cuknem vo drvo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Maj 7, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Postoje i na RD03, na žalost. Meni se desilo. Crkao regler i na identičan način počeo da topi konektor. Sva sreća pa imam motogadget koji je prijavio čudna dešavanja sa voltažom, pa nisam sačekao da se koenktori baš ono otope, tako da su preživeli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uf, kad se nismo šlogirali Đomla i ja... ;D Mogla je i instalacija da se zapali pa da bude baš frka ali hvala bogu sve je prošlo bez težih posledica. Regler pravi problem, jako se greje i vuče previše struje iz alternatora. Biće zamenjen u subotu, doakaćemo mi njemu Usput smo provukli novu instalaciju od akumulatora preko osigurača do dva relea koje sam učvrstio ispod instrument table i na njih povezao oba fara - kratko i dugo svetlo. Sa postojećom instalacijom, pri 3000 obrtaja na kratko svetlo je dolazilo ispod 13V napona a sa navedenom izmenom svih 14V tako da se svetlost ugrađenih H4 sijalica povećala i to osetno Još kad ugradimo Nightbreaker-e ili Philips slične sijalice sa povećanom jačinom svetla biće to prava stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 7, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Uf, kad se nismo šlogirali Đomla i ja... ;D Mogla je i instalacija da se zapali pa da bude baš frka ali hvala bogu sve je prošlo bez težih posledica. Regler pravi problem, jako se greje i vuče previše struje iz alternatora. Biće zamenjen u subotu, doakaćemo mi njemu Usput smo provukli novu instalaciju od akumulatora preko osigurača do dva relea koje sam učvrstio ispod instrument table i na njih povezao oba fara - kratko i dugo svetlo. Sa postojećom instalacijom, pri 3000 obrtaja na kratko svetlo je dolazilo ispod 13V napona a sa navedenom izmenom svih 14V tako da se svetlost ugrađenih H4 sijalica povećala i to osetno Još kad ugradimo Nightbreaker-e ili Philips slične sijalice sa povećanom jačinom svetla biće to prava stvar. Nightbreaker je pun pogodak na mojoj RD03 (svicarski model sa kockastim farom), znacajno je popravio kvalitet svjetla. Kod mene su i dugo i kratko vec dosli sa relejima, sto je dobra stvar. Ne znam da li ce biti toliko osjetan dobitak u okruglim farovima ili bez releja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dobitna kombinacija je posebna instalacija za + i masu direktno od akumulatora (preko posebnog osigurača) do sijalice. Ne bi verovao koliki je pad napona u instalaciji koja ide od akumulatora pa preko kontakt brave, prekidača za svetlo, osigurača pa na sijalicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 7, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Dobitna kombinacija je posebna instalacija za + i masu direktno od akumulatora (preko posebnog osigurača) do sijalice. Ne bi verovao koliki je pad napona u instalaciji koja ide od akumulatora pa preko kontakt brave, prekidača za svetlo, osigurača pa na sijalicu... Kako se to izvodi, a da se svjetla mogu normalno gasiti i paliti ? Ionako sada pravim kompletnu novu kontrolnu tablu, skinucu sve postojece instrumente, postaviti plocu od lexana da ispuni kompletan prostor i staviti novu kutiju za osigurace, digitalni brzinomjer i obrtomjer, ugraditi motogadget i gps u novu tablu i jos ce ostati prostora za igranje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da će biti razumljivo i bez crtanja šeme Dva provodnika od 4 kvadrata obložiš tekstilnom izolir trakom celom dužinom ili provučeš kroz plastični bužir i polako ih provučeš ispod rezervoara da ne budu blizu izvorima toplote . Papučicama ih povežeš na + i - akumulatora, presečeš + žicu i staviš kućište za osigurač. Skineš konektor sa sijalice, odsečeš sve tri žice i masu sijalice direktno zalemiš za onaj minus koji si provukao i ujedno zalemiš i jednu žicu koja ide na namotaje oba relea - 85 na primer. Na 86 jednog relea spojiš žicu od instalacije za kratko svetlo, na drugi rele 86 žicu za dugo svetlo. One će uključivati relee. + koji si provukao povežeš na 30 oba relea a izlaze relea - 87 - na one žice koje si odsekao - na kratko i dugo svetlo (jedan rele za kratko, jedan za dugo). Sve to lepo izoluješ, uvežeš plast. vezicama i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Maj 7, 2010 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jel to znachi da sam sa xenonima koji imaju svoju instalaciju koja ide na acc rasteretio instalaciju i mogu da budem spokojan obzirom da mi sad rade oba fara a fabricki bi trebalo samo jedan ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Maj 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, Xenoni troše 30% manje struje u radu tako da si miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...